Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Van Gerwen daagt titelverdediger Price uit op World Grand Prix

Michael van Gerwen WK Darts

De World Grand Prix start op 3 oktober in het Engelse Leicester waar tot 9 oktober wordt gedart in de Morningside Arena. Michael van Gerwen is vijfvoudig winnaar en de best genoteerde Nederlander.

Of MvG echter dit jaar genoeg in huis heeft om tijdens dit a-typische dartstoernooi rivalen Gerwyn Price en Peter Wright eronder te houden is de vraag. En wat gaan de rijzende sterren als de als vijfde geplaatste Dimitri Van den Bergh, de als zevende geplaatste Jose de Sousa en Pro Tour-qualifier Dirk van Duijvenbode doen?

Gerwyn Price favoriet World Grand Prix 2021

Van Gerwen won de World Grand Prix dus vijf keer. Tussen 2012 en 2019 hoefde hij alleen pas op de plaats te maken voor Robert Thornton in 2015 en voor Phil Taylor in 2013 die toen zijn elfde en laatste overwinning boekte op dit toernooi. In 2020 stond opeens de nieuwe ster aan het firmament, Gerwyn Price, die deze editie van het toernooi begint als titelverdediger en favoriet. Afgelopen jaar was Dirk van Duijvenbode zijn tegenstander in de finale. Price won met 5-2.

Ruimte voor verrassingen op WGP

Ook dit jaar doen er weer 32 darters mee aan het toernooi. De beste 16 spelers van de  PDC Order of Merit, waarvan de top acht al is geplaatst bij de loting, worden aangevuld door de beste 16 ProTour Order of Merit Qualifiers. Dat betekent dat er ook dit jaar weer een aantal debutanten is: Damon Heta, Luke Humphries, Ross Smith, Callan Rydz, Martijn Kleermaker en Darius Labanauskas. En het leuke van dit toernooi is dat er door de opzet ruimte voor verrassingen is, zoals Aubergenius afgelopen jaar duidelijk liet zien.

Er doen vijf Nederlanders mee: Martijn Kleermaker, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Danny Noppert, en natuurlijk Michael van Gerwen. Namens de Belgen heeft alleen Dimitri Van den Bergh een plek veroverd op de World Grand Prix 2021.

Elke leg met dubbel beginnen

De World Grand Prix wijkt qua opzet af van andere darttoernooien. Er wordt in sets gespeeld en alle legs moeten beginnen en eindigen met een dubbel, en dat betekent dat er pas gescoord kan worden als er eerst een double gegooid is. De bullseye telt als dubbel 25. Er wordt niet aan tie-breaks gedaan, maar als de beslissende set zou eindigen in 3-2, dan is de vijfde leg de beslissende leg.

Gaat Dirk van Duijvenbode weer verrassen?

Dat is dus een beetje anders dan normale wedstrijden en spelers moeten niet alleen goed weg kunnen komen op hun dubbels, maar ook met een hele andere instelling spelen. Niet iedereen kan dat. Michael van Gerwen heeft in het verleden laten zien dat hij hier goed in is.

Afgelopen jaar deed Price dat en verrassend genoeg bleek Dirk ‘Aubergenius’ Van Duijvenbode heel goed te zijn in dit spelletje. In het verleden won James Wade het toernooi al twee maal (2007 en 2010) en in 2014 verloor hij de finale van Van Gerwen. Wade was de afgelopen tijd goed in vorm en is een black horse in dit toernooi. Peter Wright wordt door de bookmakers als tweede getipt, maar hij haalde de finale slechts eenmaal, in 2018, en toen verloor hij met 5-2 van Van Gerwen.

Programma World Grand Prix Darts 2021

Het World Grand Prix Darts speelschema is eergisteren bekend gemaakt. Gerwyn Price speelt zijn eerste wedstrijd tegen Michael Smith en dat is een lastige tegenstander. Michael van Gerwen heeft het iets makkelijker tegen Danny Noppert, maar Dirk van Duijvenbode treft een lastige rivaal in Luke Humphries. Dimitri Van den Bergh speelt zijn eerste wedstrijd tegen Ryan Searle waarin de Belg met 1.41 de favoriet is om Searle (2.88) naar huis te sturen.

Favorieten bookmakers WGP

Odds wedden op darten | Gerwyn Price (4.50) is de man die wordt getipt door de bookmakers om het toernooi te winnen. Niet alleen is hij wereldkampioen en de beste speler van dit moment, hij is ook het best in vorm. Peter Wright (6.00) is ook goed in vorm en staat als tweede kanshebber op de lijstjes van de ‘punters’, ondanks dat hij pas een keer de finale haalde.

Michael van Gerwen (6.50) wordt als derde getipt, terwijl zijn vorm groeiende is en hij dit toernooi met gemak vijf keer won. Dimitri Van den Bergh noteert 17.00 en de Runner up van 2020, Van Duijvenbode noteert 51.00. Tweevoudig winnaar James Wade noteert 29.00.

Back To Top