Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Laatste ronden Premier League Darts: wie grijpt de laatste play-off plek?

Laatste ronden Premier League Darts: wie grijpt de laatste play-off plek?

We zijn nu aangekomen bij de Voorlaatste speelavond van actie in de Premier League Darts, die plaatsvindt in Sheffield, een vaste waarde in het Premier League-programma sinds 2009.

Met nog twee rondes te gaan, resteert er nog één plek voor de play-offs om te worden vergeven.

Gerwyn Price, Michael van Gerwen en Michael Smith zijn al zeker van hun plek. Van Gerwen neemt het op tegen Smith in Sheffield, waar ‘Mighty Mike’ hoopt zijn achtervolging op de leiding van Price voort te zetten.

Cruciale partijen voor de laatste play-off plek

De Welshman Price zelf treft Nathan Aspinall, die samen met Jonny Clayton nog in de race is voor de vierde en laatste startplaats voor de play-offs. Aspinall en Clayton strijden om die plek, waarbij Clayton het opneemt tegen Dimitri van den Bergh.

De Belg kan echter het kwalificeren voor de laatste vier vergeten. Hetzelfde geldt voor Peter Wright en Chris Dobey, die elkaar treffen in de overgebleven kwartfinale. De halve finales en de finale zullen later op de avond plaatsvinden.

Sheffield getuige van topduel tussen van Gerwen en Smith

Michael van Gerwen en Michael Smith staan tegenover elkaar in wat opnieuw een spannende dartwedstrijd belooft te worden. Smith kwam vorige week tijdens de finale tegen Jonny Clayton in Manchester dichtbij een negendarter.

Sky Sports-analist Laura Turner verwacht vuurwerk in de kwartfinale van de Premier League deze week tussen Michael van Gerwen en Michael Smith in Sheffield.

“Bully Boy” gaat de clash aan na twee opeenvolgende Premier League-avonden te hebben gewonnen om zijn play-off plek in de O2 in Londen veilig te stellen.

Ondertussen beëindigde Van Gerwen 12 maanden zonder succes op de PDC European Tour met een uitstekende overwinning in de Belgian Darts Open afgelopen weekend.

Analyse van de topwedstrijd

“Van Gerwen en Smith kunnen met een beetje vrijheid spelen omdat ze zich beide al hebben gekwalificeerd voor de Play-Offs, maar ik denk nog steeds dat ze zullen strijden voor die toppositie, vooral MVG,” zei Turner.

Ze vervolgde: “Als ze allebei hun A-spel meebrengen, dan wordt het absoluut episch. Smith won die finale vorige week in Manchester met een gemiddelde van 110 en het leek alsof hij minstens één negendarter ging gooien. Als we die versie van Smith kunnen zien, dan zal Michael van Gerwen ook zijn A-spel moeten vinden.”

Price en Van Gerwen strijden om de toppositie. “Ik denk dat Price het volhoudt omdat het een moeilijke loting is in Sheffield voor Van Gerwen, terwijl Price deze week in een iets minder drukke kant van de loting zit,” zei Women’s Series-ster Turner.

Strijd om de laatste Play-Off plek

Clayton en Aspinall strijden om de laatste play-off plek. Wie zal zich bij Price, MVG en Smith voegen voor de finales?

“Sheffield zal een grote indicator zijn, afhankelijk van hoe Aspinall en Clayton het doen. Ik denk gewoon dat, gezien de manier waarop Price speelt en hoeveel van een vechter Nathan is, Price net het voordeel kan hebben,” zei Turner. “Persoonlijk denk ik dat Price die toppositie zal behouden.”

MVG kwam zo dicht bij het gooien van een negendarter in Brighton op Nacht 11. “Het is een paar keer dreigend geweest en misschien bewaren ze het wel voor de play-off nacht. Ik heb kaartjes, dus ik zal in het publiek zijn,” zei Turner enthousiast.

Programma voor Donderdag 11 mei

De voorlaatste speelavond vindt plaats in de Utilita Arena in Sheffield. Hieronder het schema voor de kwartfinales:

Gerwyn Price vs Nathan Aspinall
Chris Dobey vs Peter Wright
Michael van Gerwen vs Michael Smith
Jonny Clayton vs Dimitri Van den Bergh

Met spanning kijken we uit naar de ontknoping van deze avond, waarin de laatste play-off plek vergeven zal worden en de strijd om de toppositie voortduurt. Mis het niet!

Een voorspelling doen?

Back To Top