Wedden op Darten

Wedden op darten is bij de bookmakers jaarrond mogelijk. Er komen steeds meer toernooien bij en de grootste evenementen worden live op televisie uitgezonden. Een prima hulpmiddel bij het live gokken op darts. Wie is jouw favoriet?

Winnaar WK Darts voorspellen

Wie wordt wereldkampioen darten 2022? De odds bij de bookmakers:

  • Gerwyn Price: 5.00 x de inleg
  • Michael van Gerwen: 5.00
  • Peter Wright: 7.00
  • Jonny Clayton: 10.00
  • Van den Bergh/De Sousa: 15.00

Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug. Noteringen d.d. 19.10.2021.

Wil je darts voorspellingen doen? Hierboven presenteren wij je de odds van actuele events.
Op deze pagina lees je alles over weddenschappen darts. Over de bookmakers (Toto) en tips voor succesvolle bets.

Waar kun je wedden op darten?

Om te wedden op darten zul je de website van een bookmaker moeten bezoeken. De bookie schat in wat de kans is dat een bepaald resultaat realiteit wordt. Daar wordt een zogeheten notering (odds) aan gekoppeld.

Voorbeeld weddenschap darts

Stel dat Michael van Gerwen tegen Danny Noppert speelt en dat Noppie in een beroerde vorm verkeert. Van Gerwen zal dan een notering krijgen van ongeveer 1.30 om te winnen en Noppert ongeveer 3.50. Dat houdt in dat als jij je geld inzet op Van Gerwen, en de Brabander ook daadwerkelijk wint, je 1.30 keer je ingezette geld terugkrijgt. Een tientje verandert op die manier in dertien euro.

Had je dat tientje ingezet op Noppert, dan had dat bij een verrassende overwinning van de Fries 35.00 euro opgeleverd. De vuistregel is: hoe lager de notering, hoe groter de kans dat iemand gaat winnen. Met een inzet op Noppert in dit voorbeeld liep je dus een behoorlijk risico de weddenschap te verliezen. De uiteindelijke winst bij een goede voorspelling is echter wel vele malen groter.

Inzetten op darts

Wedden op darts is zo gepiept. Nadat je een bookmaker hebt gekozen en een account hebt aangemaakt, ben je klaar om je kennis en inzicht om te zetten in klinkende munt. Je eerste darts weddenschap kan je vaak gratis doen. Bookmakers hebben namelijk de gewoonte om nieuwe klanten te belonen met een bonus. Die bonus kan je benutten door een weddenschap te plaatsen.

Wedden op darten

Kies je wedstrijd voor het wedden op darten

De volgende stap is het kiezen van het evenement waar je interesse in hebt. Je kan bij bookmakers op tientallen soorten sporten gokken maar wij gaan natuurlijk voor darten. Voor alle darttoernooien die op het dit moment gespeeld worden zijn er weddenschappen beschikbaar en soms kun je ook al voorspellingen voor toernooien in de (verre) toekomst doen – denk aan bijvoorbeeld het WK Darts, dat kan bijna jaarrond. Heb je het event gekozen waar je een voorspelling voor wilt doen, kies dan de wedstrijd waarop je wil inzetten. Vervolgens zijn er veel inzetmogelijkheden.

Elke mogelijke uitkomst wordt dus gekoppeld aan een notering. Klik op zo’n quotering om die weddenschap te selecteren. Vul daarna in welk bedrag je wil inzetten. Op het wedstrookje (‘betslip’) verschijnt een overzicht van je weddenschap. Ook staat daar wat je mogelijke uitbetaling is. Je kan nog op annuleren klikken, maar als alles klopt, klik je op bevestigen.

Vind je de odds te laag en daarom niet de moeite waard? Voeg je voorspelling met wat andere voorspellingen samen in een ‘combi bet’ en pak een hogere quotering. Odds van al je picks worden met elkaar vermenigdvuldigd en vormen 1 nieuwe quotering.

Live wedden op darten

Vrijwel alle goksites bieden wedden op darten aan. Een groot deel van de bookmakers maakt het tevens mogelijk om live darts weddenschappen af te sluiten. Dat houdt in dat het mogelijk is om in te zetten, ook nadat een wedstrijd al is begonnen. En het wordt je via gratis live streams makkelijk gemaakt om de wedstrijd te volgen. Je kan dan snel reageren op nieuwe spelsituaties en tussenstanden.

Een voorbeeld

Tijdens een partij worden de noteringen per pijl, worp, leg en set gewijzigd. Staat Van Gerwen voor tegen bijvoorbeeld Glen Durrant, dan wordt het waarschijnlijker dat Mighty Mike de partij gaat winnen. Zijn winstkans is groter en dat vertaalt zich in juist een lagere notering. Die daalt bijvoorbeeld van 1.30 naar 1.10, terwijl de notering van Durrant dan juist zal stijgen.

Sommige wedkantoren hebben een apart onderdeel voor live wedden en live streams op de site. Als je filtert op ‘darts’ krijg je in een oogopslag alle partijen te zien die je live op de stream kan bekijken. Zowel de grote alsook de wat kleinere evenementen worden uitgezonden. Zo kan je wekelijks Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort, Benito van de Pas, Jan Dekker en Jelle Klaasen in actie zien.

Darts weddenschappen / winstkansen

Je zal meer succes hebben met wedden op darten als je meer kennis krijgt over de darters, hun vorm, hun favoriete toernooi en hun voorkeur voor bepaalde tegenstanders. Ook zaken in hun privéleven, lichamelijke conditie of de lengte van hun meest recente partij zijn factoren die invloed uitoefenen.

En zoals eerder aangegeven, blinken de toppers uit in lange partijen, in zeer korte matches (zoals best of 3 legs) is vanalles mogelijk. Check voor tips overigens altijd de rubriek dartsnieuws. In de voorbeschouwingen lees je over actuele wedstrijden en wordt er altijd afgesloten met een wedden op darten tip.

Iedere darter kan winnen

Het drietal Van Gerwen, Price en Wright is een klasse apart. Maar vooral in kortere wedstrijden kan elke darter winnen van de ander. In een partij die slechts een paar legs duurt, kan de nummer vijftig van de ranglijst gerust een topper aan het wankelen krijgen.

Een handvol spelers heeft de reputatie dat ze op een goede dag en in een korte match bijna niet te kloppen zijn, waaronder Dave Chisnall, Peter Wright, Kim Huybrechts en Vincent van der Voort.

Winnaars voorspellen met wedden op darten

In de afgelopen jaren waren Phil Taylor en Michael van Gerwen de succesvolste mannen. Taylor heeft het inmiddels voor gezien gehouden en Mighty Mike kan zijn borst natmaken met de steeds sterker worden concurrentie. Denk aan bijvoorbeeld Gerwyn Price en Nathan Aspinall. En dan mannen als Rob Cross en Peter Wright niet te vergeten. Laatstgenoemde pakte in 2020 de titel van MvG af en zal ook de komende jaren nog een geduchte tegenstander blijven.

Odds voorspellingen WK Darts finale

Na een buitengewoon goed 2019 ging het afgelopen seizoen stukken minder voor Michael van Gerwen. Begin 2020 verzuimde hij zijn vierde wereldtitel binnen te slepen en de hoofdprijs ging zoals gezegd naar Snakebite. Verrassend, want de bookmakers zagen MvG met een quotering van 1.37 als de grote favoriet. Ging jij destijds voor Peter Wright, dan pakte je 3.10 x je inleg!

En toen kwam corona… De prestaties van Van Gerwen werden steeds minder en verrassende winnaars stonden op. De Nederlander begon nog wel als favoriet aan het WK Darts maar een ijzersterke Gerwyn Price ging uiteindelijk met de titel aan de haal. De Welshman noteerde voorafgaande het WK een riante 5.00 bij de bookmakers, ten tijde van de finale was dat 1.77.

Termen bij het wedden op darten

Op de sites van darts bookmakers zul je regelmatig Engelse termen tegenkomen. Een klein overzicht van de betekenis daarvan:

Outright betting: Wie wint het toernooi? Je zet dus niet in op een individuele partij, maar op de uiteindelijke winnaar.
Match betting: Wie wint een bepaalde partij?
Leg betting: Bij de bookies zijn meestal diverse opties om voor een bepaalde leg voorspellingen te doen. Bijvoorbeeld: wel of geen 180 in de eerste leg van set 1?
King of the Oche: de winnaar, hoogste check-out en meeste 180’s! Voorspel wie van de twee in een bepaalde wedstrijd King of the Oche wordt.
Set betting / Correct score: Wat wordt de exacte uitslag van een partij? Bijvoorbeeld 6-0, 6-3 of 6-4. De mogelijke uitslagen zijn afhankelijk van het format.
Highest Checkout: Wie gooit de hoogste checkout in de wedstrijd? De checkout (of finish) verwijst naar de beurt waarin een speler de leg wint. Ook kun je vaak bij bookmakers gokken of de checkout onder of boven een bepaalde score is.
Player to Score Most 180’s: Welke speler scoort de meeste 180’s? Zoals je weet, de maximale score die in een beurt behaald kan worden: drie pijlen in de triple 20!

Darts Nieuws