Wedden op Darten

Wedden op darten is bij de bookmakers jaarrond mogelijk. Er komen steeds meer toernooien bij en de grootste evenementen worden live op televisie uitgezonden. Een prima hulpmiddel bij het live gokken op darts. Hoog tijd om in te zetten! Wie is jouw favoriet?

Wie wint de Grand Slam Darts?

Favorieten bij bookmakers:

  • James Wade @1.80 x de inleg
  • Jose De Sousa: 2.00

Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 24.11.2020.

Wedden darts

Wil je darts voorspellingen doen? Hierboven presenteren wij je de odds van actuele events.
Op deze pagina lees je alles over weddenschappen darts. Over de bookmakers en tips voor succesvolle bets. Voorspellen, inzetten en winnen met gokken op darts begint hier!

De winnaars van 2020 voorspellen

In de afgelopen jaren waren Phil Taylor en Michael van Gerwen de succesvolste mannen. Taylor heeft het inmiddels voor gezien gehouden en Mighty Mike kan zijn borst natmaken met de steeds sterker worden concurrentie. Denk aan bijvoorbeeld Gerwyn Price en Nathan Aspinall. En dan mannen als Rob Cross en Peter Wright niet te vergeten. Laatstgenoemde pakte in 2020 verrassend de wereldtitel en zal de komende jaren ook een geduchte tegenstander blijven voor Van Gerwen.

2019 was voor Michael van Gerwen weer een buitengewoon goed seizoen maar begin 2020 verzuimde hij dus zijn vierde wereldtitel binnen te slepen. De hoofdprijs ging dit keer zoals gezegd naar Snakebite. Verrassend, want de bookmakers zagen MvG met een quotering van 1.37 als de grote favoriet. Ging jij voor Peter Wright, dan pakte je 3.10 x je inleg!

Wedden op darten

Iedere darter kan winnen

Het drietal Van Gerwen, Price en Wright is een klasse apart. Maar vooral in kortere wedstrijden kan elke darter winnen van de ander. In een partij die slechts een paar legs duurt, kan de nummer vijftig van de ranglijst gerust een topper aan het wankelen krijgen.

Een handvol spelers heeft de reputatie dat ze op een goede dag en in een korte match bijna niet te kloppen zijn, waaronder Dave Chisnall, Peter Wright, Kim Huybrechts en Vincent van der Voort.

Waar kun je wedden op darten?

Om te wedden op darten zul je de website van een bookmaker moeten bezoeken. De bookie schat in wat de kans is dat een bepaald resultaat realiteit wordt. Daar wordt een zogeheten notering (odds) aan gekoppeld.

Stel dat Michael van Gerwen tegen Danny Noppert speelt en dat Noppie in een beroerde vorm verkeert. Van Gerwen zal dan een notering krijgen van ongeveer 1.30 om te winnen. Dat houdt in dat als jij je geld inzet op Van Gerwen, en de Brabander ook daadwerkelijk wint, je 1.30 keer je ingezette geld terugkrijgt. Een tientje verandert op die manier in dertien euro.

Inzetten op darten

Wedden op darts is zo gepiept. Nadat je een bookmaker hebt gekozen en een account hebt aangemaakt, ben je klaar om je kennis en inzicht om te zetten in klinkende munt. Je eerste darts weddenschap kan je vaak gratis doen. Bookmakers hebben namelijk de gewoonte om nieuwe klanten te belonen met een bonus. Die bonus kan je benutten door een weddenschap te plaatsen.

Kies je wedstrijd voor het gokken op darten

De volgende stap is het kiezen van het evenement waar je interesse in hebt. In het geval van darten kan dat bijvoorbeeld het WK zijn, de Premier League Darts of de Dutch Darts Masters. Kies daarna de partij waarop je wil inzetten. Vervolgens zijn er veel inzetmogelijkheden.

Elke mogelijke uitkomst wordt dus gekoppeld aan een notering. Klik op zo’n quotering om die weddenschap te selecteren. Vul daarna in welk bedrag je wil inzetten. Op het wedstrookje (‘betslip’) verschijnt een overzicht van je weddenschap. Ook staat daar wat je mogelijke uitbetaling is. Je kan nog op annuleren klikken, maar als alles klopt, klik je op bevestigen.

Vind je de odds te laag en daarom niet de moeite waard? Voeg je voorspelling met wat andere voorspellingen samen in een ‘combi bet’ en pak een hogere quotering. Odds van al je picks worden met elkaar vermenigdvuldigd en vormen 1 nieuwe quotering.

Live wedden op darten

Vrijwel alle goksites bieden wedden op darten aan. Een groot deel van de bookmakers maakt het tevens mogelijk om live darts weddenschappen af te sluiten. Dat houdt in dat het mogelijk is om in te zetten, ook nadat een wedstrijd al is begonnen. En het wordt je via gratis live streams makkelijk gemaakt om de wedstrijd te volgen. Je kan dan snel reageren op nieuwe spelsituaties en tussenstanden.

Een voorbeeld

Tijdens een partij worden de noteringen per pijl, worp, leg en set gewijzigd. Staat Van Gerwen voor tegen bijvoorbeeld Glen Durrant, dan wordt het waarschijnlijker dat Mighty Mike de partij gaat winnen. Zijn winstkans is groter en dat vertaalt zich in juist een lagere notering. Die daalt bijvoorbeeld van 1.30 naar 1.10, terwijl de notering van Durrant dan juist zal stijgen. De vuistregel is: hoe lager de notering, hoe groter de kans dat iemand gaat winnen.

Sommige wedkantoren hebben een apart onderdeel voor live wedden en live streams op de site. Als je filtert op ‘darts’ krijg je in een oogopslag alle partijen te zien die je live op de stream kan bekijken. Zowel de grote alsook de wat kleinere evenementen worden uitgezonden. Zo kan je wekelijks Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort, Benito van de Pas, Jan Dekker en Jelle Klaasen in actie zien.

Darts weddenschappen / winstkansen

Je zal meer succes hebben met wedden op darten als je meer kennis krijgt over de darters, hun vorm, hun favoriete toernooi en hun voorkeur voor bepaalde tegenstanders. Ook zaken in hun privéleven, lichamelijke conditie of de lengte van hun meest recente partij zijn factoren die invloed uitoefenen.

En zoals eerder aangegeven, blinken de toppers uit in lange partijen, in zeer korte matches (zoals best of 3 legs) is vanalles mogelijk. Check voor tips overigens altijd de rubriek dartsnieuws. In de voorbeschouwingen lees je over actuele wedstrijden en wordt er altijd afgesloten met een wedden op darten tip.

Termen bij het wedden op darts

Op de sites van darts bookmakers zul je regelmatig Engelse termen tegenkomen. Een klein overzicht van de betekenis daarvan:

Outright betting: Wie wint het toernooi? Je zet dus niet in op een individuele partij, maar op de uiteindelijke winnaar.
Match betting: Wie wint een bepaalde partij?
Leg betting: Bij de bookies zijn meestal diverse opties om voor een bepaalde leg voorspellingen te doen. Bijvoorbeeld: wel of geen 180 in de eerste leg van set 1?
King of the Oche: de winnaar, hoogste check-out en meeste 180’s! Voorspel wie van de twee in een bepaalde wedstrijd King of the Oche wordt.
Set betting / Correct score: Wat wordt de exacte uitslag van een partij? Bijvoorbeeld 6-0, 6-3 of 6-4. De mogelijke uitslagen zijn afhankelijk van het format.
Highest Checkout: Wie gooit de hoogste checkout in de wedstrijd? De checkout (of finish) verwijst naar de beurt waarin een speler de leg wint. Ook kun je vaak bij bookmakers gokken of de checkout onder of boven een bepaalde score is.
Player to Score Most 180’s: Welke speler scoort de meeste 180’s? Zoals je weet, de maximale score die in een beurt behaald kan worden: drie pijlen in de triple 20!

Darts Nieuws