Ga naar hoofdinhoud

Darts voorspellingen

Wedden op Darts

Wie wint de Premier League? Odds Unibet darts:

  • Michael v Gerwen: 2.25 x je inleg
  • Gerwyn Price: 3.50
  • Michael Smith: 5.50

Bij een juiste voorspelling krijg je het vetgedrukte bedrag x je inzet terug. Odds d.d. 24.03.2023.

Wedden op darten kan het hele jaar door bij Unibet.nl en Unibet.be, de beste bookmaker voor al je darts voorspellingen en weddenschappen. Je kijkt er bovendien gratis live stream naar het WK darts!

Er komen steeds meer toernooien bij en heel wat evenementen worden door de betere bookmakers zoals Unibet en Bet365.nl dus ook nog eens voorzien van live beelden. Een prima hulpmiddel bij het live gokken op darts. Wie is jouw favoriet?

Behalve wedden op WK darts kun je bij de bookies natuurlijk ook terecht voor alle andere toernooien én heel wat andere sporten…

#ad
UNIBET /
DE NUMMER 1 VOOR WEDDEN OP DARTS

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Gok met mate.

Waar kun je wedden op darten?

Om op darts te wedden zul je de website van een bookmaker moeten bezoeken. Nederlanders kunnen voor sportweddenschappen op darts terecht bij Unibet.nl en speel je vanuit België dan ga je naar Unibet.be.

Hoe het werkt

Op de website van een bookmaker vind je weddenschappen voor enorm veel sporten, dus ook voor darts! Voor elke wedstrijd en/of toernooi worden meerdere weddenschappen getoond waarop je kan inzetten.

De bookmaker schat in wat de kansen zijn of die voorspelling werkelijkheid wordt en koppelt hieraan een zogenaamde quotering, ook wel odds genoemd.

Wil je een inzet plaatsen op een bepaalde weddenschap, dan klik je op de bijbehorende quotering. Een wedcoupon verschijnt in beeld en je kan je inzet ingeven (dat kan al vanaf enkele centen tot meerdere euro’s). Is je darts voorspelling correct, dan krijg je wat je hebt ingezet x de quotering uitbetaald. Je gewonnen geld wordt direct op je account bijgeschreven. Op de pagina Hoe werkt wedden op darts gaan we hier wat uitgebreider op in.

De quoteringen

Op de website van een bookmaker zie dus vooral veel getallen. Hoe waarschijnlijker het is dat een voorspelling uitkomt, hoe lager de quotering. En hoe onwaarschijnlijker de bookmakers een bepaalde uitkomst achten, hoe hoger de odds zullen zijn. Vaak hebben bookies het wel bij het rechte eind, maar lang niet altijd – ze zijn te verslaan!

Unibet en Bet365 zijn wat ons betreft uitstekende darts bookmakers. Deze online wedkantoren zijn zeer compleet en hebben voor vrijwel alle sporten weddenschappen in het assortiment. Bet365 is wat het aantal sporten betreft completer (vooral voetbal), maar Unibet heeft voor darts de hoogste odds. De site is bovendien wat gebruiksvriendelijker.

Voorbeeld weddenschap darts

Stel dat Michael van Gerwen tegen Nathan Aspinall speelt en dat The Asp in een beroerde vorm verkeert. Van Gerwen zal dan een notering krijgen van ongeveer 1.30 om te winnen en Aspinall ongeveer 3.50. Dat houdt in dat als jij je geld inzet op Van Gerwen, en als de Brabander ook daadwerkelijk wint, je 1.30 keer je ingezette geld terugkrijgt. Een tientje verandert op die manier in dertien euro.

Had je dat tientje ingezet op Aspinall, dan had dat bij een verrassende overwinning van de Brit 35.00 euro opgeleverd, 25 euro winst dus. De vuistregel is dus: hoe lager de notering, hoe groter de kans dat iemand gaat winnen. Met een inzet op Aspinall in dit voorbeeld liep je dus een behoorlijk risico de weddenschap te verliezen. De uiteindelijke winst bij een goede voorspelling is echter wel vele malen groter.

#ad
UNIBET /
DE NUMMER 1 VOOR WEDDEN OP DARTS

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Gok met mate.

Soorten darts weddenschappen

Natuurlijk kun je met gokken op darts meer voorspellen dan alleen de winnaars. Je kan ook wedden op het aantal 180’s dat gegooid gaat worden, wat de einduitslag van een wedstrijd zal zijn, wie de hoogste finish gooit, of er een negendarters gegooid worden en nog veel meer. En vind je de odds te laag, dan kun je die weddenschap nog met wat andere voorspellingen samenvoegen in een combi bet. Je creëert op die manier een hogere quotering.

Van alle soorten darts weddenschappen is de King of the Oche wel een bet die het waard is om apart te vermelden. Deze weddenschap bestaat uit drie delen en je wint ‘m als jouw speler de wedstrijd wint, de hoogste checkout gooit en de meeste 180’s. Een beetje tricky (dus zet niet te hoog in) maar vaak wel met een prima notering.

Inzetten op darts

Starten met wedden op darts is zo gepiept. Nadat je een bookmaker hebt gekozen en bijvoorbeeld een Unibet.nl of Unibet.be account hebt aangemaakt, ben je binnen een kwartiertje klaar om je kennis en inzicht om te zetten in klinkende munt.

Je eerste darts weddenschap kan je vaak gratis doen. Bookmakers hebben namelijk de gewoonte om nieuwe klanten te belonen met een bonus. Die bonus kan je benutten door een weddenschap te plaatsen. Het aanbod verschilt per bookmaker, lees ook altijd goed de voorwaarden die bij een welkomstaanbod horen.

Kies je wedstrijd voor het wedden op darten

De volgende stap is het kiezen van het evenement waar je interesse in hebt. Je kan bij bookmakers op tientallen soorten sporten gokken maar wij gaan natuurlijk voor darten. Voor alle toernooien die op dit moment gespeeld worden zijn er weddenschappen beschikbaar en soms kun je ook al voorspellingen doen voor toernooien die pas in de toekomst plaatsvinden – denk aan bijvoorbeeld het wedden op WK Darts, dat kan bijna jaarrond. Heb je het event gekozen waar je een voorspelling voor wilt doen, kies dan de wedstrijd waarop je wil inzetten. Vervolgens zijn er veel inzetmogelijkheden.

Aan elke wedoptie wordt zoals gezegd een notering gekoppeld. Klik op zo’n quotering om die weddenschap te selecteren. Vul daarna in welk bedrag je wil inzetten. Op je wedcoupon verschijnt een overzicht van je weddenschap. Ook staat daar wat je mogelijke uitbetaling is. Je kan nog op annuleren klikken, maar als alles klopt, klik je op bevestigen.

Wedden op darten

Live wedden op darten

Vrijwel alle goksites bieden wedden op darten aan. Een groot deel van de bookmakers maakt het tevens mogelijk om live darts weddenschappen af te sluiten. Dat houdt in dat het mogelijk is om in te zetten ook al is de wedstrijd al begonnen.

Live wedden wordt je met de gratis live streams nog eens extra makkelijk gemaakt. Je kan de wedstrijd op de voet volgen en snel reageren op nieuwe spelsituaties en tussenstanden.

Een voorbeeld

Tijdens een partij worden de noteringen per pijl, worp, leg en set gewijzigd. Staat Van Gerwen voor tegen bijvoorbeeld Glen Durrant, dan wordt het waarschijnlijker dat Mighty Mike de partij gaat winnen. Zijn winstkans is groter en dat vertaalt zich in juist een lagere notering. Die daalt bijvoorbeeld van 1.30 naar 1.10, terwijl de notering van Durrant dan juist zal stijgen.

Sommige wedkantoren hebben een apart gedeelte voor live wedden en live streams op de site. Als je filtert op ‘darts’ krijg je in een oogopslag alle partijen te zien die je live op de stream kan bekijken. Zowel de grote als de wat kleinere evenementen worden uitgezonden. Zo kan je wekelijks Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort, Benito van de Pas en Jelle Klaasen in actie zien.

Iedere darter kan winnen

Het drietal Van Gerwen, Price en Wright is een klasse apart. Maar vooral in kortere wedstrijden kan elke darter winnen van de ander. In een partij die slechts een paar legs duurt, kan de nummer vijftig van de ranglijst gerust een topper aan het wankelen krijgen.

Een handvol spelers heeft de reputatie dat ze op een goede dag in een korte match bijna niet te kloppen zijn, waaronder Dave Chisnall, Kim Huybrechts en Vincent van der Voort.

Onthoud dat dus. In korte wedstrijden is er van alles mogelijk en zijn er zeker kansen voor de underdog.

Darts weddenschappen / winstkansen

Je zal met wedden op darten meer succes hebben als je van wat achtergronden op de hoogte bent: hoe zit het met de vorm van een bepaalde speler, wat is iemands favoriete toernooi en wie heeft wie graag als tegenstander? Ook zaken in het privéleven van spelers, de lichamelijke conditie of de duur van de meest recente partij zijn factoren die van invloed kunnen zijn op het spel.

Check voor tips overigens ook altijd darts nieuws de rubriek op deze site. In onze voorbeschouwingen lees je over actuele wedstrijden en tippen we altijd een mooie optie voor het wedden op darten.

#ad
UNIBET /
DE NUMMER 1 VOOR WEDDEN OP DARTS

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Gok met mate.

Winnaars voorspellen met wedden op darten

In de afgelopen jaren waren Phil Taylor en Michael van Gerwen de succesvolste mannen. Taylor heeft het inmiddels voor gezien gehouden en Mighty Mike heeft steeds meer moeite met de sterke concurrentie.

Odds voorspellingen WK Darts finale

Na een buitengewoon goed 2019 ging het de seizoenen daarna stukken minder voor Michael van Gerwen. Begin 2020 verzuimde hij zijn vierde wereldtitel binnen te slepen en de hoofdprijs ging naar Snakebite. Onverwacht, want de bookmakers zagen MvG met een quotering van 1.37 als de grote favoriet. Ging jij destijds voor Peter Wright, dan pakte je 3.10 x je inleg!

En toen kwam corona… De prestaties van Van Gerwen werden steeds minder en verrassende winnaars stonden op. Ook in 2021 ging het voor de Nederlander niet lekker, maar in 2022 is de stijgende lijn ingezet. Ten tijde van dit schrijven is Van Gerwen voor het WK Darts de nummer twee bij de bookmakers; achter Price en voor Wright!

Termen bij het wedden op darten

Op de sites van darts bookmakers zul je regelmatig Engelse termen tegenkomen. Een klein overzicht van de betekenis daarvan:

Outright betting: Wie wint het toernooi? Je zet dus niet in op een individuele partij, maar op de uiteindelijke winnaar.
Match betting: Wie wint een bepaalde partij?
Leg betting: Bij de bookies zijn meestal diverse opties om voor een bepaalde leg voorspellingen te doen. Bijvoorbeeld: wel of geen 180 in de eerste leg van set 1?
King of the Oche: de winnaar, hoogste check-out en meeste 180’s! Voorspel wie van de twee in een bepaalde wedstrijd King of the Oche wordt.
Set betting / Correct score: Wat wordt de exacte uitslag van een partij? Bijvoorbeeld 6-0, 6-3 of 6-4. De mogelijke uitslagen zijn afhankelijk van het format.
Highest Checkout: Wie gooit de hoogste checkout in de wedstrijd? De checkout (of finish) verwijst naar de beurt waarin een speler de leg wint. Ook kun je vaak bij bookmakers gokken of de checkout onder of boven een bepaalde score is.
Player to Score Most 180’s: Welke speler scoort de meeste 180’s? Zoals je weet, de maximale score die in een beurt behaald kan worden: drie pijlen in de triple 20!

Back To Top