Wedden op Darten

Wedden op darten is bij de bookmakers jaarrond mogelijk. Er komen steeds meer toernooien bij en de grootste evenementen worden live op televisie uitgezonden. Een prima hulpmiddel bij het live gokken op darts.

Hoogste tijd nu om in te zetten! De noteringen zijn uitstekend en de bookmakers hebben mooie bonussen klaarliggen voor nieuwe spelers. Op wie zet jij in?

Wie wint het WK Darts 2020?

Favorieten bij bookmakers:

  • Michael van Gerwen: 2.10 x je inleg
  • Gerwyn Price: 5.00
  • Peter Wright: 13.00
  • Rob Cross: 17.00
  • Smith / Anderson: 23.00

Voor iedere ingezette euro krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 28.11.2019.

~~~

Wil je darts voorspellingen doen? Hierboven presenteren wij je de odds van actuele events.
Op deze pagina lees je alles over weddenschappen darts. Over de bookmakers en tips voor succesvolle bets. Voorspellen, inzetten en winnen met gokken op darts begint hier!

Darten: Wie gaan er winnen in 2019?

In de afgelopen jaren waren Phil Taylor en Michael van Gerwen de succesvolste mannen. Taylor heeft het inmiddels voor gezien gehouden en Mighty Mike kan zijn borst natmaken met de steeds sterker worden concurrentie. Denk aan bijvoorbeeld Daryl Gurney, Gerwyn Price en Rob Cross. Laatstgenoemde pakte in 2018 verrassend de wereldtitel en zal de komende jaren een geduchte tegenstander zijn voor Van Gerwen. En dan mannen als Peter Wright en Mensur Suljovic niet te vergeten.

wedden op darts Michael van GerwenNa een wat mindere periode kende Michael van Gerwen vorig jaar weer een uitstekend seizoen en begon hij 2019 goed met het binnenslepen van de derde wereldtitel.

Iedere darter kan winnen

Het drietal Van Gerwen, Anderson en Cross is een klasse apart. Maar vooral in kortere wedstrijden kan elke darter winnen van de andere. In een partij die slechts een paar legs duurt, kan de nummer vijftig van de ranglijst gerust een topper aan het wankelen krijgen.

Een handvol spelers heeft de reputatie dat ze op een goede dag en in een korte match bijna onstopbaar zijn, waaronder Dave Chisnall, Peter Wright, Kim Huybrechts en Vincent van der Voort.

Waar kun je wedden op darten?

Om te wedden op darten zul je de website van een bookmaker moeten bezoekenBookmaker is de Engelse term voor een gokkantoor. De bookie schat in wat de kans is dat een bepaald resultaat realiteit wordt. Daar wordt een zogeheten notering (of ‘odd’) aan gekoppeld.

Stel dat Michael van Gerwen tegen Raymond van Barneveld speelt en dat Barney in een beroerde vorm verkeert. Van Gerwen zal dan een notering krijgen van ongeveer 1.30 om te winnen. Dat houdt in dat als jij je geld inzet op Van Gerwen, en de Brabander ook daadwerkelijk wint, je 1.30 keer je ingezette geld terugkrijgt. Een tientje verandert op die manier in dertien euro.

Inzetten op darten

Wedden op darts is zo gepiept. Nadat je een bookmaker hebt gekozen en een account hebt aangemaakt, ben je klaar om je kennis en inzicht om te zetten in klinkende munt. Je eerste darts weddenschap kan je vaak gratis doen. Bookmakers hebben namelijk de gewoonte om nieuwe klanten te belonen met een bonus. Die bonus kan je benutten door een weddenschap te plaatsen.

Kies je wedstrijd

De volgende stap is het kiezen van het evenement waar je interesse in hebt. In het geval van darten kan dat bijvoorbeeld het wereldkampioenschap zijn, of de Dutch Darts Masters, de Premier League Darts of misschien de Winmau Masters van de bond BDO. Kies daarna de partij waarop je wil inzetten. Er zijn veel inzetmogelijkheden.

Elke mogelijke uitkomst wordt dus gekoppeld aan een notering. Klik op zo’n notering om in te zetten. Vul vervolgens in welk bedrag je wil inzetten. Op het wedstrookje (‘betslip’ in het Engels) verschijnt een overzicht van je weddenschap. Ook staat daar wat je mogelijke uitbetaling is. Je kan nog op annuleren klikken, maar als alles klopt, klik je op bevestigen.

Live wedden op darts

Vrijwel alle goksites bieden wedden op darten aan. Een groot deel van de bookmakers maakt het tevens mogelijk om live darts weddenschappen af te sluiten. Dat houdt in dat het mogelijk is om in te zetten, ook nadat een wedstrijd al is begonnen. En het wordt je via gratis live streams makkelijk gemaakt om de wedstrijd te volgen. Je kan dan snel reageren op nieuwe spelsituaties en tussenstanden.

Een voorbeeld

Wedden op darten: De favorieten van de bookmakers | GettyTijdens een partij worden de noteringen per pijl, worp, leg en set gewijzigd. Staat Van Gerwen voor tegen Barney, dan wordt het waarschijnlijker dat Mighty Mike de partij gaat winnen. Zijn winstkans is groter en dat vertaalt zich in juist een lagere notering. Die daalt bijvoorbeeld van 1.30 naar 1.10, terwijl de notering van Van Barneveld dan juist zal stijgen. De vuistregel is: hoe lager de notering, hoe groter de kans dat iemand gaat winnen.

Sommige wedkantoren hebben een apart onderdeel voor live wedden en live streams op de site. Als je filtert op ‘darts’ krijg je in een oogopslag alle partijen te zien die je live op de stream kan bekijken. Zowel de grote alsook de wat kleinere evenementen worden uitgezonden. Zo kan je wekelijks Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Benito van de Pas, Jan Dekker en Jelle Klaasen in actie zien.

Darts weddenschappen / winstkansen

Je zal meer succes hebben met wedden op darten als je meer kennis krijgt over de dartspelers, hun vorm, hun favoriete toernooi en hun voorkeur voor bepaalde tegenstanders. Ook zaken in hun privé-leven, lichamelijke conditie of de lengte van hun meest recente partij zijn factoren die invloed uitoefenen.

En zoals eerder aangegeven, blinken de toppers uit in lange partijen, in zeer korte matches (zoals best of 3 legs) is vanalles mogelijk. Check voor tips overigens altijd de rubriek dartsnieuws. In de voorbeschouwingen lees je over actuele wedstrijden en wordt er altijd afgesloten met een wedden op darten tip.

Darts wedtermen

Op de sites van darts bookmakers zul je regelmatig Engelse termen tegenkomen. Een klein overzicht van de betekenis daarvan:

Outright betting: Wie wint het toernooi? Je zet dus niet in op een individuele partij, maar op de uiteindelijke winnaar.
Match betting: Wie wint een bepaalde partij?
King of the Oche: de winnaar, hoogste check-out en meeste 180’s! Voorspel wie van de twee in een bepaalde wedstrijd King of the Oche wordt.
Set betting / Correct score: Wat wordt de exacte uitslag van een partij? Bijvoorbeeld 6-0, 6-3 of 6-4. De mogelijke uitslagen zijn afhankelijk van de regels (is het een best of 3, best of 12, etcetera).
Highest Checkout: Welke speler maakt de hoogste uitgooi? Een uitgooi (of checkout, of finish) verwijst naar de beurt waarin een speler de leg wint.
Player to Score Most 180’s: Welke speler scoort het hoogste aantal keer een 180? Dat is de maximale score die in een beurt behaald kan worden: drie pijlen in de triple 20 (dus drie keer zestig).

Darts Nieuws