Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

PDC World Darts Championship | Datum WK Darts: 15 december 2023 t/m 3 januari 2024 (onder voorbehoud) | Regerend wereldkampioen: Michael Smith | Aantal deelnemers: 96 | Duur: 28 sessies, 16 dagen | Format: Best of 5 tot Best of 13 sets | Totaal prijzengeld: 2,5 miljoen Pond waarvan 500.000 voor de winnaar.

PDC WK Darts

Speelschema en uitslagen World Darts Championship

PDC WK Darts

Er is op het WK Darts plaats voor 96 spelers waaronder drie vrouwen. De beste 32 van de Order of Merit zijn automatisch geplaatst en mogen de eerste ronde overslaan. De overige spelers starten wel in ronde 1.

In de banner hierboven vind je de link naar het WK Darts programma waar je alle uitslagen, data en het format kan checken. Michael van Gerwen komt op woensdag 21 december voor het eerst in actie. De drievoudig kampioen bevindt zich in het vierde kwart van het speelschema.

De deelnemers

Onder de deelnemers zien we ook de winnaar van het World Youth Championship. In de 2023 editie van het WK Darts is dat Josh Rock. Het jeugd WK Darts is een van de internationale kwalificatietoernooien waar een ticket voor het PDC World Championship te bemachtigen is. Verder is de top 32 van de ProTour ranglijst welkom op hét toernooi van het jaar + 32 internationale qualifiers. Lees er op de pagina WK Darts deelnemers meer over en check het veld.

De winnaars PDC World Darts Championship

Phil Taylor won het WK darten maar liefst veertien keer en is daarmee de absolute recordhouder. Michael van Gerwen wist het WK Darts tot op heden drie keer te winnen. Afgelopen editie van het WK mocht Peter Wright de Sid Waddell Trophy omhoog houden nadat hij Michael Smith in de finale met 7-5 had verslagen. Wie voorspel jij dit jaar als winnaar?

Wist je overigens dat er in het illustere lijstje van WK winnaars tot op heden maar negen verschillende namen voorkomen? Dat is natuurlijk te danken aan de hegemonie van Phil Taylor aan met name het eind van de vorige en aan het begin van deze eeuw.

De winnaars WK Darts verdienen tegenwoordig minstens een half miljoen pond met het behalen van de titel. Voor de runner up ligt er een slordige 2 ton klaar – er is dus heel wat om voor te spelen. Lig je er in ronde 1 al uit, ook dan pak je alsnog 7.500 Pond.

Geschiedenis

Het WK vindt sinds 1994 jaarlijks in december plaats met de finale doorgaans op Nieuwjaarsdag. Sinds 2008 wordt het toernooi gehouden in het Londense Alexandra Palace. Voor die tijd werd het wereldkampioenschap darts in de Circus Tavern in Purfleet afgewerkt. Maar ook voordat de PDC ze ging organiseren werden er al wereldkampioenschappen darts door de BDO en WDF georganiseerd.

Raymond van Barneveld maakte furore bij de BDO én bij de PDC. In zijn debuutjaar speelde hij in dé WK Darts finale van de eeuw. Lees in de geschiedenis WK Darts over die spectaculaire eindstrijd tegen Phil Taylor. Het was een wedstrijd om nooit te vergeten…

Back To Top