Darts Live Streaming - RTL 7

darts live streaming

In Nederland zijn de grootste dartstoernooien van de PDC live te zien bij RTL7. De zender biedt de wedstrijden zowel op televisie als via een livestream aan. De live streams zijn echter niet altijd gratis.

Het WK Darts van de BDO live kijken is mogelijk bij Eurosport. Heb je een abonnement op Eurosport Player, dan kun je het toernooi ook live stream kijken. Maar ook voor het BDO WK Darts (dat dit jaar van Lakeside naar Londen verhuist) zijn er mogelijkheden om gratis live streaming te kijken. Lees verder en ontdek hoe het zit.

Live stream darts kijken bij RTL

Afhankelijk van andere sporten die er spelen worden dartswedstrijden doorgaans live door RTL7 uitgezonden op televisie. Bezoek je de website van RTL7 Darts, dan vind je in de meeste gevallen ook een link naar de live stream. Klik je daarop, dan word je doorgestuurd naar Videoland (een onderdeel van RTL).

Je hebt een Videoland-abonnement nodig om de darts livestream van RTL7 te kunnen kijken. Voorheen keek je met RTL XL Premium naar darts, maar dat pakket kun je niet meer aanschaffen.

Twee weken gratis livestream darts

Tijdens de proefperiode van twee weken kun je bij Videoland gratis live stream darts kijken. Zeg je niet op dan betaal je daarna voor het abonnement €8,99 per maand en kijk je vanalles en nog wat live, terug en vooruit. Zeg je wel binnen twee weken op, dan wordt er niets in rekening gebracht en kun je blijven kijken tot de proefperiode voorbij is.

Kien je het dus een beetje handig uit, dan is het dus mogelijk om gratis een groot gedeelte van het WK Darts live stream te kijken. Overigens zijn er ook bepaalde bookmakers die live streaming darts aanbieden. Je moet dan een account om te wedden op darten hebben en er wat geld om mee te spelen op hebben staan.

De Videoland darts streams zijn reclamevrij en je kunt tot een maand terugkijken.

Live stream darts PDC

Ook dartsbond PDC heeft een eigen videodienst. Met een abonnement van 5 euro per maand kijk je naar toernooien (European Tour en Players Championship) die niet op tv worden uitgezonden. Sluit je een jaarabonnement af van 50 euro, dan krijg je – mocht je eens een toernooi willen bezoeken – voorrang tijdens de ticketverkoop.

‘Lakeside’ WK Darts live kijken

Live streaming darten kijken maakt RTL uiteraard mogelijk voor het PDC WK Darts, maar tevens voor o.a. de Premier League Darts, World Matchplay en de Grand Slam.

Wil je het BDO WK Darts live stream kijken dan zijn er een paar mogelijkheden. Het toernooi dat voorheen ook bekend stond als Lakeside, wordt zoals je wellicht weet sinds 2017 niet meer door de BBC uitgezonden. Live kijken kon de twee jaren daarna op de commerciële Engelse zenders Channel 4 en BT Sport, maar deze zenders zitten niet standaard in je pakket, dus dat was lastig. Een goed alternatief was de live stream van de BDO op YouTube.

BDO WK Darts kijken bij Eurosport

In 2019 kwam er goed nieuws voor Nederlandse kijkers: het BDO WK Darts wordt weer live uitgezonden door Eurosport – op televisie en op de stream via Eurosport Player. Voor de live stream is echter wel een abonnement nodig.

Eurosport is de enige officiële aanbieder voor België en Nederland waar je het BDO WK live stream kan kijken. Het YouTube kanaal van de BDO is daarom nu voor België en Nederland geblokkeerd.

Gratis BDO WK Darts live streaming

Wat nog wel een mogelijkheid is om gratis live stream BDO WK darts te kijken, is Ziggo Go. Ben je klant bij Ziggo dan kun je de Ziggo Go app downloaden en daarmee kun je televisie uitzendingen live stream op bijvoorbeeld je telefoon of tablet zien. Dus ook het BDO WK Darts op Eurosport! Dit geldt vanzelfsprekend ook voor het PDC WK Darts…

Ook bij Eurosport: de Winmau World Masters en World Darts Trophy

RTL 7 Darts televisie

Al sinds heel wat jaren is RTL7 het vaste kanaal dat dartswedstrijden uitzendt in Nederland. De presentatoren Marcel Maijer en Koert Westerman worden tijdens de uitzendingen geassisteerd door de vaste gasten Co Stompé, Vincent van der Voort en Roland Scholten. Incidenteel wordt er ook een andere profspeler, zoals bijvoorbeeld Kim Huybrechts of Benito van de Pas, uitgenodigd om commentaar te geven in de studio.

Darten op de radio

Nieuw sinds het WK Darts van 2018 is de RTL Darts Radio. Zodra de tv uitzending is begonnen kun je op de RTL7 site een link vinden naar de radio. Klik je hierop dan krijg je wat je anderen op hun televisie zien, live te horen uit je apparaat. Er is wel een beetje vertraging op de lijn.

Benieuwd naar de toernooien die nog komen? Check de dartskalender voor het complete overzicht. Het hele jaar kun je genieten van darts!

WK Darts Nieuws

Wie waren richting WK Darts de beste spelers van 2019?

Wie waren richting WK Darts de beste spelers van 2019?

Half december begint het PDC World Darts Championship en op nieuwsjaarsdag van 2020 wordt de winnaar bekend. Hopelijk voor Nederlandse dartsfans pikt Michael van Gerwen dan zijn vierde wereldtitel op, want het zou voor...
Uitslag Loting WK Darts 2020: wellicht Van Gerwen - Klaasen en Van Barneveld - De Zwaan

Loting WK Darts 2020: wellicht Van Gerwen – Klaasen en Van Barneveld – De...

Loting WK Darts 2020 | Regerend wereldkampioen darten Michael van Gerwen start het WK tegen Jelle Klaasen of Kevin Burness. Dat heeft de loting voor het World Darts Championship gisterenavond uitgewezen. 32 geplaatste spelers...
Raymond van Barneveld zien we niet meer terug op het WK Darts 2020 | Getty

Raymond van Barneveld zien we niet meer terug op het WK Darts 2020

UPDATE: Raymond van Barneveld is definitief van de partij tijdens het WK Darts. Barney heeft zich geplaatst door in de top 32 van de Pro Tour te eindigen. Check het speelschema WK Darts voor...