Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Cruciale Ronde 14 Premier League Darts: strijd om play-off plekken

Michael Smith treedt aan in een cruciale speelavond 14 van de Premier League Darts. Hij mikt niet alleen op zijn eerste overwinning in Manchester, maar kan met een zege ook een kloof slaan in de strijd om een plek in de play-offs van de competitie.

Met nog enkele weken te gaan, worden de belangen steeds groter.

Een voorspelling doen?

Gerwyn Price en Michael van Gerwen verzekeren zich van play-offs

Terwijl het einde van het reguliere seizoen van de Premier League Darts 2023 nadert, zijn Gerwyn Price en Michael van Gerwen al zeker van een plek in de play-offs.

De achterhoede van het deelnemersveld, met Peter Wright, Chris Dobey en Dimitri Van den Bergh, lijkt nu alleen nog maar voor de premies mee te doen.

Drie darters strijden om twee resterende plaatsen

Nog drie darters dingen mee voor de laatste twee plaatsen in de eindfase van de competitie.

Na zijn overwinning in de 13e week van de competitie, heeft Smith een sterke positie verworven om zich te kwalificeren voor de play-offs. Smith heeft nu een voorsprong van vier punten ten opzichte van Jonny Clayton.

Nathan Aspinall zit nog tussen hoop en vrees met 22 punten. Uiteindelijk zal één van deze drie darters buiten de boot vallen.

Van Gerwen teleurgesteld na snelle nederlaag

Michael van Gerwen liep teleurgesteld weg na zijn snelle nederlaag in de Premier League Darts vorige week.

Na een gelijke uitschakeling in Rotterdam, was ook de eerste wedstrijd in Leeds het eindstation voor de drievoudig wereldkampioen. Hij verloor met 6-3 van Peter Wright na een wankel optreden.

“Een frustrerende avond, maar het is mijn eigen schuld omdat ik meer dan genoeg kansen had,” zei Van Gerwen, verwijzend naar zijn afwerkingspercentage van slechts 21 procent (3/14).

Dave Chisnall wint Dutch Darts Championship

Dave Chisnall behaalde zijn tweede Europese Tour-overwinning van 2023 door Luke Humphries te verslaan in de finale van het Dutch Darts Championship in Leeuwarden.

Chisnall begon de finaledag met een 6-3 overwinning op Josh Rock en versloeg daarna de nummer twee van de wereld, Peter Wright, met 6-1 in de kwartfinales.

Uiteindelijk wist hij Van Gerwen uit te schakelen in de halve finale en bereikte de eindstrijd, waar hij zegevierde over Humphries.

Back To Top