Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Jonny Clayton schittert in Betfred World Matchplay; Peter Wright uitgeschakeld

In een avond vol onvergetelijke darts, leverde Jonny Clayton de prestatie van de nacht op. De Welshman gooide een gemiddelde van 101.9 en sloeg drie 100+ checkouts, waaronder de Big Fish van 170.

Met een meedogenloze afwerking versloeg hij de Belg Dimitri Van den Bergh en bereikte de kwartfinales van de Betfred World Matchplay. “Ik wist dat ik hier vanavond goed moest spelen. Dank God, mijn darts waren goed,” zei Clayton na afloop tegen Sky Sports.

Maar de echte schok kwam toen Peter Wright de uitgang volgde op Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Michael Smith na een 11-8 nederlaag tegen Ryan Searle. Deze onverwachte wending zorgde ervoor dat de wereldtop vier nu uit het toernooi is.

Hoogte- en dieptepunten

Enkele hoogtepunten van de avond:

  • Jonny Clayton vs. Dimitri Van den Bergh: Clayton raakte 58% van zijn dubbels tijdens zijn 11-6 triomf. Dit leidde tot zijn eerste plaats in de laatste acht bij de Winter Gardens na zes deelnames in Blackpool.
  • Peter Wright vs. Ryan Searle: Snakebite (bijnaam Wright) had een teleurstellende gemiddelde van 92 in zijn wederom ondermaatse prestatie. Aan de andere kant haalde Searle, die nog nooit een wedstrijd had gewonnen bij de World Matchplay, een gemiddelde van 95.22 en raakte zes van de negen maximale scores in de wedstrijd.
  • Luke Humphries vs. Dirk van Duijvenbode: Nieuwe toernooifavoriet Humphries overleefde een enorme schrik tegen van Duijvenbode en claimde een spannende 14-12 overwinning na een serieus spannende wedstrijd.
  • Damon Heta vs. Brendan Dolan: In de openingswedstrijd van de avond vernietigde Heta een lusteloze Dolan met 11-1 en een gemiddelde van 95.

Onverwachte ontwikkelingen

Wereldnummer 2, Peter Wright, werd het nieuwste slachtoffer van dit jaar’s World Matchplay in Blackpool na een schokkende nederlaag tegen Ryan Searle.

Searle, die nog nooit een game had gewonnen bij de Matchplay en Wright niet had verslagen op tv, zorgde voor een aanzienlijke verrassing door zijn tegenstander met 11-8 te verslaan.

“Dat was zo’n rommelig spel, we gaven elkaar beide kansen en uiteindelijk had ik het geluk om de mijne te nemen,” vertelde Searle aan Sky Sports.

Ook opvallend was het feit dat Dolan, die zondagavond regerend kampioen Michael van Gerwen had uitgeschakeld, de ontvanger was van een 11-1 afstraffing door de Australische nummer één, Damon Heta.

Vooruitzichten

Heta zal het vervolgens opnemen tegen Luke Humphries, terwijl Searle Jonny Clayton zal ontmoeten. Hoewel alle ogen gericht zullen zijn op de volgende ronde, blijft het feit dat de top vier van de wereld nu uitgeschakeld is, de grootste verrassing van het toernooi tot dusver.

Back To Top