Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Cup of Darts 2021 van start met Nederland-Denemarken

Gerwyn Price dart door met gebroken bot in werphand

In de World Cup of Darts 2021 nemen Michael van Gerwen en debutant Dirk van Duijvenbode het op tegen de landenteams van andere succesvolle dartslanden. Wales is de titelverdediger en wordt vertegenwoordigd door wereldkampioen Gerwyn Price en Premier League winnaar Jonny Clayton. De Belgische deelnemers zijn Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts. Het toernooi begint vandaag en er wordt gedart in de Sparkassen Arena in de Duitse stad Jena.

World Cup of Darts 2021 van start

Voor de eerste ronde heeft er een loting plaatsgevonden. Vandaag en morgen worden er per dag acht wedstrijden gespeeld waarin elk land aan bod komt. Voor de tweede ronde, die vanaf zaterdag wordt gespeeld, is het World Cup of Darts speelschema nog niet bekend.

11e editie van het landentoernooi

De World Cup of Darts wordt inmiddels voor de elfde keer gehouden en wordt met iedere editie spannender. Internationaal komen steeds meer sterke spelers naar voren uit landen die tot voor kort nooit zo’n sterke dartstraditie kenden. Er zijn teams uit o.a. Hongarije, Brazilië, Litouwen, Griekenland, de Filippijnen en Denemarken die het opnemen tegen de grote dartslanden als Engeland, Wales, Schotland en natuurlijk België en Nederland.

Team Nederland World Cup of Darts

Nederland won de World Cup of Darts al vier maal, in 2010, 2014, 2017 en 2018. In 2016 verloren Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld van Phil Taylor en Adrian Lewis. Afgelopen editie werden ze derde. Van Gerwen speelde toen met Danny Noppert, dit keer speelt hij voor het eerst met Dirk ‘Aubergenius’ van Duijvenbode. De eerste tegenstander wordt het Deense team met Andreas Toft Jørgensen en Niels Heinsøe.

Team België: Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts

België werd in 2013 tweede toen Kim en Ronny Huybrechts in de finale verloren van eveneens Phil Taylor en Adrian Lewis. Afgelopen editie eindigde het Belgische team (dat ook toen uit Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts bestond) als vierde en dit jaar nemen de Belgen het vrijdag in hun eerste wedstrijd op tegen Griekenland voor een plek bij de laatste zestien op zaterdag.

Wales titelhouder en met Price en Clayton topfavoriet

Het Schotse team bestaat uit John Henderson en Peter Wright. Wright was er afgelopen keer niet bij en met hem heeft Schotland een sterker team dan afgelopen editie met Robert Thornton. Ook Engeland heeft een nieuwe combinatie: James Wade en Dave Chisnall, twee sterke spelers en Wade heeft een goed jaar achter de rug. Hij is misschien niet zo’n goede teamplayer als Lewis of Taylor, en het Engelse team zal er dan ook hard aan moeten trekken om de successen van deze illustere voorgangers te evenaren.

Wales, met Gerwyn Price en Jonny Clayton, is sowieso het team met de sterkste spelers op dit toernooi. Price voert de Order of Merit Darts aan en Clayton is een van de snelst opkomende spelers van de afgelopen seizoenen. Inmiddels staat hij dertiende op de ranglijst.

Prijzengeld en odds bookmakers

Zaterdag 11 september wordt de tweede ronde gespeeld met vier wedstrijden ‘s middag en vier wedstrijden ‘s avonds. Op zondagmiddag 12 september volgen de kwartfinales en ‘s avonds de halve finale en de finale. Er zit £350.000 in de prijzenpot waarvan £70.000 voor het winnende team.

Benieuwd naar de odds voor het wedden op darten? Wales is topfavoriet en noteert 2.88 voor de eindoverwinning. Engeland noteert 5.50 en de bookmakers geven Van Gerwen en Van Duijvenbode gelijke kansen met eveneens 5.50. België noteert 7.50 voor hun eerste World Cup of Darts-titel. Denemarken noteert 12.00 voor de zeer onwaarschijnlijke overwinning op de Nederlanders en Griekenland 8.00 voor een bijna net zo moeilijk te behalen zege op België.

Back To Top