Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Op deze pagina ontdek je de beste Walk on Songs en hun achtergronden. Want één van die dingen waarmee darts zich onderscheidt van alle andere sporten is Walk on Music. En al helemaal uniek is dat alle dartspelers hun eigen opkomstmuziek hebben dat speelt als ze vanuit de kleedkamer naar het podium lopen.

Walk on Songs darts

Door de Walk on Songs wordt het beleven van een dartswedstrijd in de zaal echt een happening. Veel dartsfans weten precies welk liedje bij wie hoort en sommige spelers (denk aan Peter Wright en Dimitri van den Bergh) doen er nog een dansje bij. Maar er is meer te vertellen over walk on muziek.

Walk on Songs darts

Raymond van Barneveld gebruikte ‘Eye of the Tiger’ van Survivor als opkomstmuziek waarvan de intro een hele krachtige binnenkomer is. Bij de opkomst van Gary Anderson horen we al jaar en dag ‘Jump Around’ van House of Pain, wat al net zo’n indringende intro heeft. Sommige darters kiezen Walk on Songs omdat het iets zegt over hun identiteit, zoals de Australiër Simon Whitlock die het toepasselijke ‘Down Under’ van Men at Work heeft gekozen.

Gerwyn Price had als opkomstmuziek ‘Ice Ice Baby’ van Vanilla Ice omdat het zo lekker rijmde met “Price Price Baby!”, maar stapte in het voorjaar van 2022 over naar ‘Roar’ van Katy Perry. Dave Chisnall gebruikt “Dizzy” van Vic Reeves & The Wonder Stuff omdat de titel klinkt als zijn bijnaam “Chizzy”. En tot slot gebruikt Mervyn King het op zijn naam toepasselijke King of Kings van Motorhead.

Raymond van Barneveld's last ever Premier League Walk-On

De Walk on Music van Phil Taylor

De beste darter alle tijden is nog steeds Phil Taylor. Zijn bijnaam is ‘The Power’. De meeste mensen denken daarom dat hij zijn Walk on Song ‘I’ve got the Power’ van Snap! om die reden koos. Maar het ging net iets anders. In het begin van de jaren 90 had Taylor de bijnaam “The Crafty Potter”. Dat was een verwijzing naar de bijnaam van Eric Bristow, “The Crafty Cockney” (Potter is de Engelse bijnaam voor mensen uit Stoke-on-Trent). Weinig origineel, en Taylor bleek al snel een betere darter dan zijn leermeester.

The Power

Martin Turner, die toen floormanager was bij Sky Sports vond het tijd voor een betere naam. Hij kwam met ‘The Power’ nadat hij per ongeluk op een cd-hoesje van de band Snap! was gaan staan – en hun nummer ‘I’ve got the Power’ was vanaf dat moment de opkomstmuziek van Phil Taylor.

Michael van Gerwen

Opkomstmuziek Michael van Gerwen een van betere Walk on Songs

Michael van Gerwen, jarenlang de nummer 1 van de Order of Merit Darts geweest, gebruikt al heel lang ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes. De intro van het liedje is zeer herkenbaar en wordt door fans keihard gejoeld als Van Gerwen de zaal inkomt en scoort en vaak wordt zijn naam ook als tekst meegezongen met het deuntje (Klinkt als “Oh Mai-kull ven Guhr-wen”).

Dat dit rifje zo makkelijk kan worden meegejoeld door het publiek heeft zeker bijgedragen aan zijn grootste successen. Want wie er ook in de zaal zit zingt al snel mee met deze een van de meest aanstekelijke Walk on Songs – alle Britse, Duitse en andere toeschouwers!

Populairste Walk on Songs darts

Veel Walk on Songs zijn niet heel recent en mogen met recht ‘Gouwe Ouwe’ worden genoemd. Niet gek dat best veel van de opkomstliedjes elk jaar weer genoteerd staan in de Top 2000. Afgelopen jaar werd er een lijstje gepubliceerd met de plaats van alle Walk on Songs van het PDC World Championship in de Top 2000.

De hoogst genoteerde was Glen Durrant wiens opkomstmuziek van destijds (‘Angels’ van Robbie Williams) op nummer 89 stond. The White Stripes van Seven Nation Army, de Walk on Music van Michael van Gerwen, stond beduidend lager, namelijk op plaats 303. Peter Wright won dan wel de wereldtitel, zijn liedje ‘Don’t Stop The Party’ van Pitbull was niet terug te vinden in de Top 2000.

Je kunt alle Walk On Songs van het PDC World Championship of Darts beluisteren op Spotify die daar een speciale playlist voor heeft aangemaakt!

Walk on Songs van de beste darters

Michael van Gerwen
The White Stripes – Seven Nation Army

Peter Wright
Pitbull & TJR – Don’t Stop The Party

Gerwyn Price
Katy Perry – Roar

Dimitri van den Bergh
Pharell Williams – Happy

Danny Noppert
Panic! At The Disco – High Hopes

Nathan Aspinall
The Killers – Mr. Brightside

Rob Cross
Arrow – Hot Hot Hot

Michael Smith
Walk The Moon – Shut Up And Dance

Gary Anderson
House Of Pain – Jump Around

Daryl Gurney
Neil Diamond – Sweet Caroline

James Wade
Thin Lizzy – Boys Are Back In Town

Ian White
Wild Cherry – Play That Funky Music

Dave Chisnall
Vic Reeves & The Wonderstuff – Dizzy

Mensur Suljovic
Tina Turner – The Best

Adrian Lewis
Perfecto Allstarz – Reach Up (Papa’s Got..)

Simon Whitlock
Men At Work – Down Under

Joe Cullen
Oasis – Don’t Look Back In Anger

Jonny Clayton
Chuck Berry – Johnny B. Goode

Stephen Bunting
David Guetta ft. Sia – Titanium

Jermaine Wattimena
Hardwell & Maddix – Bella Ciao

Mervyn King
Motorhead – King Of Kings

Darren Webster
Bruce Springsteen – Dancing In The Dark

Krzystof Ratajski
Status Quo – Whatever You Want

Chris Dobey
2 Unlimited – No Limit

Jeffrey de Zwaan
Bob Marley & The Wailers – Could You Be Loved

Max Hopp
DJ Otzi – Hey Baby

Steve Beaton
Bee Gees – Stayin’ Alive

Keegan Brown
Ramones – Blitzkrieg Bop

Glen Durrant
Robbie Williams – Let Me Entertain You

Vincent van der Voort
KC and the Sunshine Band – Give It Up

John Henderson
Status Quo – Rockin’ All Over The World

Ricky Evans
Village People – YMCA

Back To Top