Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Alles wat je wilt weten over dartspelers vind je op deze plek. Zo vind hier alle tourcardhouders voor dit jaar, kun je de actuele ranglijst raadplegen en kom je meer te weten over opkomstmuziek en negendarters. Kortom, nuttige en leuke achtergrondinformatie bij de mooiste sport die er is!

Raymond van Barneveld - Michael Smith WK Darts 2016

De beste dartspelers staan vanzelfsprekend hoog op de Order of Merit Darts en de plaats op die ranglijst speelt een grote rol bij kwalificaties voor majors. Zo plaatst bijvoorbeeld de top 32 zich voor de (tweede) ronde van het WK en mag de top 16 meedoen aan de World Matchplay.

De ranglijst wordt samengesteld aan de hand van het prijzengeld dat spelers bij elkaar darten, maar niet alle toernooien tellen mee voor de ranking. Benieuwd naar de actuele stand en hoe precies zit? Check dan de OoM voor meer info en achtergronden. De plaats op de wereldranglijst is ook belangrijk voor Tour Card houders, want val je buiten de top 64 dan kan je je tourkaart verliezen…

Beste darters

Hebben we het over de beste darters dan denk je wellicht aan dartspelers als Gerwyn Price, Michael van Gerwen en Peter Wright. Ga je wat verder terug in de tijd dan waren de grote namen in de sport Eric Bristow, Dennis Priestley en natuurlijk Raymond van Barneveld. We stelden een top 10 beste darters ooit samen – drie keer raden wie op nummer 1 staat…

Dartspelers en Walk on Songs

Darts en een goede sfeer in de zaal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat komt niet in de laatste plaats door de opkomstmuziek van de spelers. Alle dartspelers hebben hun eigen Walk on Music en menig deuntje weet het publiek op te zwepen. Wist je trouwens dat er speellijsten te vinden zijn met alle Walk on Songs van het WK Darts?

Welke spelers gooiden een 9-darter?

Michael van Gerwen gooide ooit twee negendarters in één wedstrijd, dat was in 2006 tegen Ryan Murray. Er zijn talloze manieren om een perfecte leg te gooien en toch lukt het maar zelden. Lees meer over negendarters en ontdek hoeveel mogelijk er zijn – het zal je verbazen!

Laatste nieuws dartspelers

Het laatste nieuws van de beste dartspelers kun je vinden door in artikelen op tags te klikken. Behalve het recente nieuws geven we je een korte introductie van de darters en check je de beste prestaties.

Back To Top