Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Weinig animo voor Women’s Series in Duitsland

Weinig animo voor Women's Series in Duitsland

De startdatum voor de PDC Women’s Series is aangepast. De aftrap van het vrouwen darts event zou komend weekend plaatsvinden in Duitsland waar op 28 en 29 augustus in Niedernhausen vier rondes op de agenda stonden.

Vrouwendarts in het slob?

Die vier events worden naar later verschoven en verdeeld over de andere twee toernooi series die verderop in het seizoen, in september en oktober, in Engeland worden gespeeld. Deze toernooi series zullen nu uit zes events bestaan in plaats van de oorspronkelijke vier. De reden om de Duitse events te cancellen, is dat er te weinig aanmeldingen zijn. Er kwamen slechts 22 aanmeldingen binnen, en bijna alle deelneemsters waren afkomstig uit Engeland.

PDC Women’s Series

Het dartstoernooi voor vrouwen wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Afgelopen jaar stond het vrouwentoernooi voor het eerst op de dartskalender en bestond het nog uit vier events. Voor dit jaar werd dat uitgebreid naar 12 events. Hiermee hoopt de PDC het vrouwendarts naar een hoger plan te tillen en de dames meer gelegenheid te geven om toernooi ervaring op te doen.

Prijzenpot £30.000 per serie

De planning was om deze 12 events verdeeld over drie weekenden te spelen. De PDC Women’s Series heeft een prijzenpot van £20.000 per serie, en dat wordt nu dus £30.000 omdat er niet vier maar zes wedstrijddagen per serie zijn. De deelname kost slechts £25 per speler per evenement en de PDC Women’s Series staat open voor alle vrouwelijke spelers van 16 jaar en ouder. Elk evenement heeft een prijzengeld van £5000 in de aanbieding, inclusief £1000 voor de winnaar. Dat zijn nog lang niet de bedragen die bij vergelijkbare mannenseries kan worden verdiend, maar het is een begin – en de komende jaren zal dat bij voldoende animo gaan toenemen.

Tickets GSOD en WK darten te verdienen

De Women’s Series biedt meer dan alleen een prijzenpot, want de twee dames die het meeste prijzengeld bij elkaar sprokkelen verdienen daarmee een startbewijs voor het World Darts Championship 2021/2022. Ook mogen de beste dames zich opmaken voor de Grand Slam of Darts.

Aanvankelijk was de bedoeling dat de twee plekken in de Grand Slam of Darts naar de leidende speelsters in het oorspronkelijk geplande tweede en derde weekend zouden gaan. Het bij elkaar opgetelde prijzengeld dat de dartsvrouwen zouden winnen tijdens Events 5-8 was goed voor één startbewijs. Het tweede startbewijs zou voor de speelster zijn die tijdens Events 9-12 het meeste geld bij elkaar speelt. Waarschijnlijk blijft dit hetzelfde, maar zijn alleen de dagen waarop de tickets verdiend kunnen worden nu anders over de weekenden verdeeld.

Events 1-6 worden gespeeld in de Marshall Arena in Milton Keynes op 25-26 september. Deel twee van PDC Women’s Series bestaat uit Events 7-12 in de Barnsley Metrodome op 23-24 oktober.

Ashton, Hedman en Sherrock

Vorig jaar wisten Lisa Ashton en Deta Hedman een startticket voor het WK Darts te verdienen tijdens de Women’s Series, en Ashton sleepte er ook een startbewijs voor de Grand Slam of Darts uit. Het lukte Ashton ook om als eerste vrouw een Tour-Card te bemachtigen, en ze maakt inmiddels duidelijk dat vrouwen op de dartsvloer niet onderdoen voor mannen door in maart een gemiddelde van boven de 100 te gooien.

Fallon Sherrock gaat er weer voor

Fallon Sherrock stelde afgelopen jaar wat teleur tijdens de Women’s Series. Ze miste maar twee legs voor de kans om opnieuw in Alexandra Palace te schitteren. “Twee legs, ja ja, het is al goed, ik ben er overheen!” lachte Sherrock toen ze sprak met The Darts Show Podcast. Ze vertelde dat ze teveel druk op zichzelf legde tijdens de Q-School en de Women’s Series en hoe dat verkeerd uitpakte. “Ik had gewoon moeten gaan spelen, ik hoefde aan niemand iets te bewijzen,” weet Sherrock nu.

Ze traint nu gericht op wedstrijden, de finishes en haar score en heeft er weer lol in. Wat ze het meest heeft gemist het afgelopen jaar? De fans! “Als je de fans achter je hebt, geeft het je een adrenalinestoot, het is een elektrische sfeer, het maakt het hele spel gewoon en het maakt het hele scenario echt”.

Back To Top