Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Danny Noppert in halve finale World Grand Prix 2021

World Cup of Darts live: Van Duijvenbode en Noppert Team NL

Danny Noppert heeft gisterenavond een plek bij de laatste vier veroverd op de World Grand Prix 2021 in Leicester. Hij versloeg Ian White met 3-1. Ook Jonny Clayton, Gerwyn Price en Stephen Bunting bereikten de halve finalestrijd. Clayton is Nopperts volgende tegenstander. Check wedden op darten voor de favorieten bij de bookies.

Jonny Clayton – Danny Noppert World Grand Prix 2021

Danny Noppert gaat als een speer in Leicester. Nadat hij Nederlanders Michael van Gerwen (1e ronde) en Vincent van der Voort (2e ronde) aan de kant schoof, werd het in de kwartfinales einde toernooi voor Ian White. Noppert kwam meteen sterk uit de startblokken en pakte de eerste set met 3-0. De tweede set ging naar White maar de twee sets daarna gaf de Fries niet uit handen. En dus staat hij nu in de World Grand Prix halve finale. “Ik geniet van mezelf,” zei hij tegen RTL7. “Heerlijk!”

In die halve finales treft hij vanavond zoals gezegd Jonny Clayton, de man uit Wales die eerder dit jaar al de World Cup, de Masters en de Premier League op zijn naam schreef. De Welshman won zijn kwartfinale van de Pool Krzysztof Ratajski met 2-3. Eerder versloeg hij Callan Rydz en Jose de Sousa.

Halve finale WGP Gerwyn Price – Stephen Bunting

De andere halve finale wordt gespeeld tussen Gerwyn Price en Stephen Bunting. Price maakte met 3-0 een einde aan de droom van Dave Chisnall die moeite had om zijn finishing doubles in het bord te krijgen.

Kansen pakken

Price liet zien dat hij in blakende vorm verkeert en miste maar twee van zijn veertien openingsdubbels. Zelf denkt hij dat er nog veel meer inzit, want hij had het publiek tegen. “Ik wil gewoon blijven winnen – geef me een kans en ik pak ‘m,” aldus The Iceman.

Stephen Bunting versloeg in zijn kwartfinale Ryan Searle met 3-1. De man uit St. Helens staat daarmee in de halve finale en dat is in eerste plaats een enorme overwinning op zichzelf. “Drie jaar geleden was ik klaar om het spel vaarwel te zeggen en nu sta ik in mijn tweede TV-halve finale van het jaar,” zei Bunting.

Revanche

De Brit won het WK van de BDO in 2014 en stapte daarna meteen over naar de PDC in de hoop ook daar het WK Darts te winnen. Dat liep minder makkelijk dan gehoopt en we vernamen steeds minder van hem en hij raakte bijna vergeten. Afgelopen winter was Bunting er opeens weer en stond hij in de halve finale van het WK tegenover Gerwyn Price. Bunting verloor met 4-6 maar bleef goed in vorm en heeft nu een kans op revanche.

Bunting kijkt uit naar het duel met Price en hoopt dit keer wel af te rekenen met de regerend wereldkampioen. “Wat een speler, de darts nummer één van de wereld en ik moet het allemaal maar gewoon doen,” zei Bunting die vooral heel relaxed aan de halve finale begint.

World Grand Prix favorieten bookmakers

Jonny Clayton heeft een geweldig jaar achter de rug en is dan ook met een notering van 1.45 bij de bookmakers favoriet om zijn halve finale tegen Danny Noppert (2.70) te winnen. Noppert noteert 8.00 voor een correcte score van 2-4 in zijn voordeel.

Ook Price is volgens de bookmakers al bijna zeker van een plek in de finale met odds van 1.22 tegenover 4.33 voor Bunting. De hoogste checkout voor Bunting levert je 2.38 op. Noppert noteert 7.00 voor de titel en Bunting 9.00.

Back To Top