Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

EK Darts 2021: pakt Gerwyn Price de titel af van Peter Wright?

Gerwyn Price nog nummer 1 na winnen European Tour Riesa

EK Darts 2021 | De beste darters van Europa spelen de komende dagen om de Europese titel. Peter Wright is de regerend kampioen en speelt zijn eerste partij tegen de Duitser Florian Hempel. Michael van Gerwen won de titel vier maal maar is bij de bookmakers vooralsnog niet topfavoriet voor een vijfde titel.

EK Darts 2021 in Oostenrijk

Het EK Darts wordt voor de veertiende keer georganiseerd en wordt dit jaar van 14 tot en met 17 oktober gehouden in het Oostenrijkse Salzburg, de stad van Mozart. Er staan 32 darters uit veertien verschillende landen aan de oche. Ze hebben zich geplaatst op grond van de European Tour Order of Merit.

Geen Dimitri Van den Bergh

De European Tour bestond afgelopen jaar uit maar twee evenementen. Niet alle Europese topdarters hebben daaraan meegedaan of zich geplaatst via gewonnen partijen, dus wellicht dat je wat namen op het speelschema EK Darts mist die je wel had verwacht, waaronder die van Jonny Clayton, Gary Anderson en Dimitri van den Bergh.

Voor Nederland doen Michael van Gerwen en Danny Noppert mee en voor België Kim Huybrechts. Het prijzengeld bedraagt £500,000 waarvan er £120,000 voor de winnaar is. Afgelopen jaar pakte Peter Wright zijn eerste titel als Europees Kampioen Darts nadat hij James Wade in de finale versloeg met een mooie 11-4 overwinning.

Michael van Gerwen – Boris Krcmar

Michael van Gerwen, die met vier gewonnen titels op gelijke voet staat met Phil Taylor, begint op het EK Darts zijn jacht op de vijfde titel tegen de Kroaat Boris Krčmar. Deze darter uit Zagreb draait al wat jaartjes mee in het internationale dartsgebeuren, maar boekte zijn grootste successen vooral in de Soft Tip-klasse waarin hij twee keer Europees kampioen en drie keer Wereldkampioen was in de periode tussen 2009 en 2015.

Krčmar speelt pas sinds 2020 bij de PDC met een Tour Card en heeft zich opgewerkt naar de 70ste plaats op de gewone PDC Order of Merit. Als van Gerwen de tweede ronde dit keer wél haalt, is de kans groot dat hij daar James Wade tegenkomt, die favoriet is om zijn eersterondewedstrijd tegen Adam Smith-Neale te winnen.

Titelverdediger Peter Wright

Peter Wright begint met het verdedigen van zijn titel tegen de Duitser Florian Hempel, de voormalige handbaldoelman uit Dessau-Roßlau die in 2017 begon met darten bij de BDO. Sinds dit jaar speelt hij op een Tour Card in de PDC en kon zich via gewonnen European Tour-partijen plaatsen voor het EK Darts. Als Wright wint, speelt hij zijn volgende wedstrijd tegen Mensur Suljovic of Adam Hunt.

Gerwyn Price favoriet voor de winst

De als eerste geplaatste Gerwyn Price begint zijn toernooi tegen de Engelsman Ritchie Edhouse die buiten de PDC Challenge Tour geen andere noemenswaardige successen boekte. Als Price wint, speelt hij in de tweede ronde tegen de winnaar uit de partij Adam Gawlas vs. Joe Murnan.

Kansen Danny Noppert en Kim Huybrechts

Danny Noppert ging afgelopen week heel goed in de World Grand Prix waar hij tot de halve finale kwam na zeges op o.a. Van Gerwen. In Salzburg is zijn eerste tegenstander de Pool Krzysztof Ratajski en de winnaar uit deze partij neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar uit de strijd tussen Michael Smith en Ryan Searle. Geen makkelijke loting voor de Fries!

Kim Huybrechts begint zijn eerste ronde tegen Brendan Dolan. Huybrechts kan nog altijd verrassen, al zien we hem niet meer zo vaak bij grote darttoernooien. De Noord-Ierse Dolan is net als Huybrechts een beetje weggezakt en dat biedt wel kansen voor de Belg. Kansen heeft Huybrechts ook in zijn eventuele tweede partij waarin zijn tegenstander de winnaar uit het duel Rob Cross vs de Ier Keane Barry zou worden.

EK Darts favorieten bookmakers

Huybrechts (2.38) is bij de bookmakers niet favoriet om van Dolan (1.58) te winnen, en al helemaal niet voor de titel met odds van 101.00. Van Gerwen (1.25), die op vrijdag in actie komt tegen Boris Krčmar (4.00), is favoriet voor de wedstrijd, maar niet voor de titel, waar hij 5.50 voor noteert.

Peter Wright is evenmin favoriet om zijn tweede EK Darts te winnen en noteert ook 5.50. Gerwyn Price heeft de beste kansen met een goede loting en odds van 4.00. James Wade maakt weinig kans omdat hij als hij de kwartfinales haalt, waarschijnlijk Price tegenover zich vindt. Maar als hij daar voorbijkomt, levert je dat wel 26.00 je inzet op als je nu op hem inzet als je Dark Horse.

Back To Top