Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Series of Darts Finals 2021: The Iceman en MvG favoriet

World Series of Darts Finals 2021

Amsterdam is de komende dagen tijdens de World Series of Darts Finals 2021 de hoofdstad van de dartswereld. De acht beste darters van de PDC nemen het vanaf de tweede ronde op tegen de beste acht van zestien andere darters die een plekje kregen via een uitnodiging of hebben verdiend via qualifiers. Er zit £300,000 in de prijzenpot waarvan de winnaar er £70,000 van mee naar huis krijgt.

World Series of Darts Finals 2021

Kim Huybrechts, terug van weggeweest, krijgt de eer om het toernooi te openen in een wedstrijd tegen Michael Smith. Michael van Gerwen speelt zaterdag zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar van de match Maik Kuivenhoven tegen John Henderson. Dimitri Van den Bergh speelt zaterdag tegen José de Sousa of Danny Noppert.

Titelverdediger Gerwyn Price

Gerwyn Price is titelverdediger en neemt het zaterdag in Amsterdam in zijn eerste wedstrijd op tegen de winnaar van het All-Dutch-duel tussen Jeffrey de Zwaan en Dirk van Duijvenbode. Price won het toernooi vorig jaar nadat hij Rob Cross met 11-9 versloeg in de finale.

Zeven Nederlanders in World Series Darts Finals

Omdat Nederland de gastheer van de World Series of Darts Finals is, staan er in Amsterdam met zeven afgevaardigden meer Nederlanders dan ooit op op het podium (Maik Kuivenhoven, Vincent van der Voort, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode, Niels Zonneveld, Danny Noppert en Michael van Gerwen).

Deelnemers

Daarnaast zijn er zes Engelsen (James Wade, Mervyn King, Nathan Aspinall, Dave Chisnall en Michael Smith én Fallon Sherrock), drie Schotten (John Henderson, Gary Anderson en Peter Wright), twee Welshmen (Jonny Clayton en Gerwyn Price), twee Belgen (Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh), een Portugees (Jose de Sousa), een Duitser (Gabriel Clemens), een Let (Madars Razma), een Pool (Krzysztof Ratajski).

Die zestien spelers bestaan uit de eerste 4 spelers op de PDC Order of Merit die zich nog niet hadden gekwalificeerd; 4 internationale darters op uitnodiging, 4 Nederlanders omdat het toernooi in Amsterdam wordt gehouden en 4 qualifiers die zich via het kwalificatietoernooi voor Tour Card houders in Barnsley konden plaatsen. Maik Kuivenhoven en Niels Zonneveld doen mee als qualifier.

Fallon Sherrock geen one-off

Natuurlijk zijn de ogen ook gericht op Fallon Sherrock die inmiddels heeft laten zien dat haar succes op het WK Darts van twee jaar terug geen one-off was. Omdat ze bij de acht beste van de World Series Order of Merit zit, speelt ze haar eerste partij tegen de winnaar van de match tussen Krzysztof Ratajski vs Gabriel Clemens. Ondanks haar successen zien de bookmakers Fallon het toernooi niet winnen (odds 101.00). Ze voorspellen wel dat Ratajski haar volgende tegenstander wordt: de Pool noteert 1.57 tegenover 2.38 voor de Duitser Clemens.

Jeffrey de Zwaan – Dirk van Duijvenbode

De wedstrijd tussen De Zwaan en Van Duijvenbode wordt een mooie strijd, de twee mannen kennen elkaar goed en zijn daardoor erg aan elkaar gewaagd. Van Duijvenbode (1.34) heeft in de korte periode dat hij internationaal meedraait veel beter gepresteerd dan De Zwaan (3.25) die al langer meedraait en noteert dan ook betere odss dan zijn tegenstander. Toch heeft Aubergenius de afgelopen tijd minder sterk gespeeld dan verwacht. Als hij deze ronde wint, is Gerwyn Price zijn volgende tegenstander in de World Series of Darts Finals.

Jose de Sousa – Danny Noppert

Danny Noppert speelt tegen José de Sousa in de laatste pot van de avond. Noppert (2.20) kwam goed uit de bus de afgelopen tijd en heeft zin in meer, terwijl de Sousa (1.67) zich inmiddels stevig heeft genesteld aan de top. We kunnen dus vuurwerk verwachten, met Dimitri Van den Bergh in het vooruitzicht als volgende tegenstander voor de winnaar van deze match. Van den Bergh noteert overigens 10.00 voor de titel.

Wedden op darten dit weekend? Price is favoriet om de titel te prolongeren met 4.33, maar hij moet zijn favorietenrol delen met Van Gerwen die ook 4.33 noteert. Peter Wright noteert 7.50 voor de winst en Van Duijvenbode 61.00 omdat niemand verwacht dat hij langs Price kan komen.

Back To Top