Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Grand Slam of Darts met Barney maar zonder The Dreammaker

WK Darts dinsdag: Raymond van Barneveld en debuut Jimmy Hendriks

José de Sousa is titelverdediger op de Grand Slam of Darts dat vanaf dit weekend in Wolverhampton wordt gespeeld. Kan hij de Eric Bristow Trophy opnieuw mee naar huis nemen, of is Michael van Gerwen die afgelopen week in topvorm was de echte favoriet?

We kijken uit naar de Belg Mike De Decker en de vrouwelijke inbreng van Fallon Sherrock en Lisa Ashton. En als verrassing doet ook onze eigen Haagse dartslegende Raymond van Barneveld mee aan het toernooi.

Grand Slam of Darts zonder Van den Bergh

Dimitri Van den Bergh zou aanvankelijk spelen, maar moest zich terugtrekken vanwege een positieve coronatest. Hij wordt vervangen door Chris Dobey die met zijn twee zeges in de Players Championship de eerstvolgende gekwalificeerde is.

Debuut Joe Davis ondanks blessure

Ook Joe Davis had de Grand Slam of Darts bijna aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege een tenniselleboog. De 24-jarige Brit heeft de laatste vijf weken amper kunnen darten en hoopt dat hij met wat medicatie en oefeningen de eerst drie wedstrijden doorkomt. Davis is ingedeeld in de groep met Barney, Gary Anderson en Michael Smith en maakt zijn debuut op de GSOD. Wat het wedden op darten betreft kan het interessant zijn om bij de bookmakers de noteringen voor de wedstrijden met Davis eens nader te bekijken.

Eerste ronde Grand Slam of Darts

Het Grand Slam of Darts speelschema wordt van 13 t/m 21 november afgewerkt in de Aldersley Leisure Village. Er staan 32 topdarters op het podium die, verdeeld over acht groepen van vier, de eerste ronde ingaan. De eerste ronde wordt volgens een round-robin-schema gespeeld, en dat betekent dat elke speler uit een groep van vier één keer tegen de andere drie spelers speelt. De beste twee spelers uit een groep gaan door naar de tweede ronde van de GSOD die vanaf woensdag wordt gespeeld.

Vanaf de tweede ronde wordt er volgens het knock-out principe gespeeld en op vrijdag en zaterdag staan de overgebleven acht in de kwartfinales. Op zondag worden ‘s middags de halve finales en ‘s avonds de grote finale gespeeld.

Groepen Grand Slam of Darts 2021

Titelverdediger Jose de Sousa is in groep F ingedeeld en hij begint in de Grand Slam of Darts tegen Matt Campbell. Zijn verdere tegenstanders in deze groep zijn Luke Humphries en de Oostenrijker Mensur Suljovic.

Groep A bestaat uit Wereldkampioen Gerwyn Price, Krzysztof Ratajski, Martin Schindler en Nathan Rafferty.

Groep B bestaat uit oudgediende Mervyn King, Bradley Brooks, Jonny Clayton en de Oostenrijker Rusty-Jake Rodriguez.

Groep C bestaat uit Boris Krcmar, Jim Williams en de Europees kampioen Rob Cross en topperJames Wade.

Groep D bestaat uit Chris Dobey, Stephen Bunting, Ryan Joyce en de derde Oostenrijker op dit toernooi, Rowby-John Rodriguez.

Fallon Sherrock in poule E

Groep E bestaat uit Gabriel Clemens, Mike De Decker, Peter Wright en Fallon Sherrock. Het is haast onnodig te zeggen dat we hier op de redactie enorm uitkijken naar het duel tussen die laatste twee op zaterdagavond!

Groep G bestaat uit Michael van Gerwen, Lisa Ashton, Joe Cullen en John Henderson.

Groep H bestaat uit Michael Smith, Gary Anderson, Joe Davis en Raymond van Barneveld. Met Anderson en Smith in de poule heeft de Hagenaar geen eenvoudige groep getroffen.

Voorspellingen GSOD

Raymond van Barneveld noteert 4.33 om als winnaar uit Groep H te rollen, terwijl de immer verrassende Fallon Sherrock met 15.00 de minst favoriete in haar Groep E is om te winnen en dus de tweede ronde te halen.

In haar wedstrijd tegen Peter Wright (1.20) noteert Fallon 4.50 en dat betekent dat de bookmakers er weinig vertrouwen in hebben dat de ‘Queen of the Palace’ een stevige veeg kan uitdelen aan Snakebite. Een finaleplaats voor Sherrock doet 151.00 terwijl James Wade 26.00 noteert. Van Gerwen en Price zijn gedeeld topfavoriet met een quotering van 4.50.

Eerste ronde wedstrijden

Zaterdag 13 november
Middagsessie (14.00 uur Nederlandse tijd)
Stephen Bunting – Ryan Joyce (D)
Krzysztof Ratajski – Martin Schindler (A)
Mervyn King – Bradley Brooks (B)
James Wade – Jim Williams (C)
Rob Cross – Boris Krcmar (C)
Jonny Clayton – Rusty-Jake Rodriguez (B)
Gerwyn Price – Nathan Rafferty (A)
Chris Dobey v Rowby-John Rodriguez (D)

Avondsessie (20.00 uur)
Gabriel Clemens – Mike De Decker (E)
Jose de Sousa – Matt Campbell (F)
Luke Humphries – Mensur Suljovic (F)
Gary Anderson v Joe Davis (H)
Michael van Gerwen – Lisa Ashton (G)
Joe Cullen – John Henderson (G)
Peter Wright – Fallon Sherrock (E)
Michael Smith – Raymond van Barneveld (H)

Back To Top