Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Rematch Mensur Suljovic – Fallon Sherrock op Grand Slam Darts

Rematch Mensur Suljovic - Fallon Sherrock op Grand Slam Darts

Vanavond kun je weer kijken naar vier topwedstrijden in de Grand Slam of Darts. Het topaffiche is de laatste wedstrijd van de avond waarin Michael van Gerwen het opneemt tegen Gary Anderson. Maar de andere drie eerdere wedstrijden die vanavond in de Aldersley Leisure Village in Wolverhampton worden gespeeld, zijn ook stuk voor stuk de moeite waard.

Grand Slam of Darts tweede ronde

Michael Smith opent de avond tegen Joe Cullen. Smith pakte de eerste plaats in Groep H door drie overwinningen uit drie wedstrijden te boeken. Cullen bereikte de tweede ronde na een 5-2 overwinning op Lisa Ashton die daarmee werd uitgeschakeld. Smith heeft daarmee de beste papieren voor vanavond om de kwartfinales te bereiken.

Peter Wright – Jose de Sousa

Peter Wright neemt het op tegen de titelverdediger van de Grand Slam of Darts, Jose de Sousa. Vorig jaar was de Portugees de grote verrassing na de lockdown-zomer en maakte razendsnel furore. Ook het afgelopen jaar heeft hij zich bewezen als een blijvertje aan de top, maar toch niet met van die de grote successen als een jaar geleden. Ook Wright speelt een goed jaar maar met weinig titels tot nu toe, hij won alleen de World Matchplay.

Rematch Mensur Suljovic – Fallon Sherrock

Mensur Suljovic speelt tegen de Queen of the Palace, Fallon Sherrock. De Oostenrijker kwam haar al eerder tegen tijdens het WK van 2020 en zijn zelfvertrouwen raakte flink geknakt want hij verloor. Hij was de tweede man ooit die door een vrouw werd verslagen op een WK en dat was wereldnieuws.

Whitewash De Decker

Inmiddels heeft Sherrock een compleet bataljon aan mannen aan zich onderworpen en vestigt ze het ene na het andere record. In haar wedstrijd tegen de Belg Mike De Decker gooide ze een gemiddelde van 101.55, het hoogste dat ooit door een vrouw in het bord werd geprikt. Ze won de partij met 5-0 en daarmee was De Decker de eerste Belg die eervol werd gewhitewasht door een vrouw. Hoe ze het doet? “Als ik mijn bril op zet op het podium ben ik net superman, dan zit ik meteen in mijn ‘darts zone’…”

Vanavond dus mogelijk een herhaling van de gedenkwaardige partij uit Alexandra Palace met een mogelijkheid voor de Oostenrijker om zich te revancheren – of opnieuw pijnlijk onderuit te gaan. Behoort de ultieme match tussen La Sherrock en Van Gerwen straks nog steeds tot de mogelijkheden?

Michael van Gerwen – Gary Anderson

Want ook Michael van Gerwen staat op dit toernooi namelijk gewoon heel goed te gooien. Dat blijkt niet alleen uit zijn gewonnen partijen maar ook uit het gemiddelde van 115.19 dat hij zondag haalde in zijn partij tegen Joe Cullen.

Vanavond speelt hij tegen de Schot Gary Anderson. Deze mannen kennen elkaar door en door en voor elke wedstrijd die The Flying Scotsman wint van Mighty Mike wint de Brabander er twee. En toch zijn het altijd heerlijke wedstrijden om naar te kijken omdat ze elkaar tot het uiterste weten te drijven.

Voorspellingen Grand Slam of Darts 2022

Van Gerwen noteert bij bookmaker Bet365 1.30 voor winst op Anderson (3.40). MvG noteert 2.50 voor de meeste 180’s tijdens de wedstrijd, en voor een 180 in de eerste leg  zijn de odds 3.30. Fallon Sherrock is bij de bookies weer geen favoriet (2.75) terwijl Suljovic 1.44 noteert voor zoete wraak op de Queen of the Palace. Voor de toernooizege noteert Sherrock inmiddels 41.00 en is Van Gerwen favoriet met odds van 3.50.

Donderdag 18 november, 4x tweede ronde
Michael Smith – Joe Cullen
Peter Wright – Jose de Sousa
Mensur Suljovic – Fallon Sherrock
Michael van Gerwen – Gary Anderson

Back To Top