Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gerwyn Price wil Players Championship Finals van lijstje afstrepen

Players Championship Finals 2021

Darts | Niet Michael van Gerwen, maar Gerwyn Price is de favoriet voor de Players Championship Finals die dit weekend worden gespeeld in het Butlin’s Minehead Resort. Check onderaan dit artikel de quoteringen voor het wedden op darten en wie de bookmakers verder als favorieten aanmerken.

Players Championship Finals 2021

64 darters nemen het op tegen elkaar om uit te maken wie er nu echt de beste was in dit seizoen van de Players Championship, waarin dertig darttoernooien van een dag werden gespeeld.

Normaliter wordt het seizoen verdeeld over een lange reeks weekenden en op verschillende locaties gespeeld, maar vanwege corona zag het er allemaal anders uit. De dartswedstrijden werden opgedeeld in grote blokken van bijna een week zodat de kans op afmeldingen en besmettingen minder invloed zou hebben op het wedstrijdverloop.

Gerwyn Price hoopt door eerste rondes te komen

Voor Price zou het zijn eerste keer zijn dat hij de Players Championship Finals wint. “Het is opnieuw een toernooi dat ik nog van mijn lijstje wil afstrepen, zeker nadat ik de afgelopen jaren dichtbij was gekomen,” zei Price. Hij hoopt probleemloos door de eerste rondes te komen, die nog altijd een soort zwakke plek voor hem vormen. “Maar als ik eenmaal de kwart-, halve en finale bereik, lijk ik naar een soort extra versnelling te kunnen schakelen,” aldus de wereldkampioen.

Top seed door winst Grand Slam Darts

Afgelopen week won hij de Grand Slam of Darts finale met een 16-8 zege op Peter Wright en daarmee is hij er ook zeker van dat hij als top seed aan het World Darts Championship in Alexandra Palace mag starten. Voor dit weekend is de Welshman topfavoriet en het zou een mooie bekroning zijn nadat hij al een finaleplaats in 2019 en de halve finale in 2020 bereikte.

Jelle Klaasen op Players Championship Finals

Jelle Klaasen mag onverwacht aan de Players Championship Finals meedoen doordat Jamie Hughes zich heeft afgemeld vanwege een positieve coronatest. Voor Klaassen is het de tiende keer dat hij in de finales van de Players Championship staat. In zijn eerste wedstrijd neemt hij het op tegen Vincent van der Voort.

Overige Nederlanders en Belgen

Naast deze twee Nederlanders en Van Gerwen, doen ook Danny Noppert, Martijn Kleermaker, Ron Meulenkamp, Raymond van Barneveld, Maik Kuivenhoven, Jermaine Wattimena, Kevin Doets en natuurlijk Dirk van Duijvenbode mee aan het toernooi.

Ook de Belgen zijn vertegenwoordigd, maar niet in zulke getale als de Nederlanders. Dimitri Van den Bergh wordt tot de favorieten gerekend en Kim Huybrechts – die zijn eerste wedstrijd tegen voormalig darts wereldkampioen Adrian Lewis speelt – is ook geen onbekende op dit toernooi.

Michael van Gerwen – Kevin Doets

Michael van Gerwen opent zijn toernooi tegen Kevin Doets, de jonge darter uit Almere die al vanaf zijn achtste begon met darten toen al snel bleek dat hij talent had. Inmiddels dringt hij door in de Order of Merit Darts en mocht hij zich bij de 64 deelnemers voor de Players Championship Finals voegen (op basis van zijn positie op die ranglijst).

Back To Top