Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dirk van Duijvenbode – Gerwyn Price finale World Grand Prix darts

Dirk van Duijvenbode

Vandaag speelt Dirk van Duijvenbode in de finale van de World Grand Prix tegen Gerwyn Price. De eindstrijd begint om 21:10 uur en vindt plaats in Coventry, Engeland. RTL7 begint om 20:30 uur met het uitzenden van darts. Wat zijn de kansen van Aubergenius? Onderaan meer over de favoriet bij de bookmakers.

De finale is er ook op de stream van Videoland. Meer info: Darts live streaming

Dirk van Duijvenbode finale World Grand Prix darts

Van Duijvenbode is geen fulltime darter: hij werkt op de administratie van een bedrijf dat aubergines teelt. Vandaar zijn extra bijnaam, want zijn formele nickname is ‘Titan’. De Westlander veroverde begin dit jaar tijdens de kwalificatieschool zijn PDC-tourkaart en toont deze week aan dat hij ook echt de potentie heeft om tot de grote jongens toe te treden.

Aubergenius wint ook van Simon Whitlock

In de vorige rondes gooide Titan Mensur Suljovic, Dimitri van den Bergh, Gary Anderson en Simon Whitlock naar huis – stuk voor stuk darters met majors achter hun naam. De nummer 73 van de PDC Order of Merit kreeg in de halve finale tegen Whitlock te maken met sluwe trucjes van de Wizzard, die met opzet enorm traag naar het bord liep om zijn pijlen er uit te halen. De Australiër zal gegokt hebben dat de onervaren Van Duijvenbode daarvan van de leg zou raken, maar de debutant op de World Grand Prix won gewoon met 4-1.

Dirk van Duijvenbode - Gerwyn Price World Grand Prix finale 2020

Gerwyn Price tegenstander van formaat

Nu staat Gerwyn Price dus in de weg van een heerlijke cheque van 120.000 euro – een bedrag waar hij als parttimer in de aubergineteelt misschien wel zes jaar voor moet werken. Price is weliswaar niet de regerend wereldkampioen darts, maar kunnen we toch aanwijzen als de beste darter van het afgelopen jaar. In vijf van de vorige zeven tv-toernooien van de PDC stond de Welshman minstens in de finale. Wint hij deze finale, dan stoot hij door naar plek twee op de PDC ranking.

Voorspelling World Grand Prix Dirk van Duijvenbode

Price heeft de vorige rondes geen astronomisch hoog niveau laten zien en schommelt met zijn gemiddeldes tussen de 90 en 95. Tegen Jermaine Wattimena kwam hij weg met 84 gemiddeld. Titan was veel minder consistent dan Iceman en profiteerde dus vooral van een matige avond bij de tegenstanders. Price is dan ook zwaar favoriet voor de World Grand Prix titel.

Price is de grote favoriet voor de winst

Wedden op darten | Gerwyn Price staat bij de bookmakers voor de winst genoteerd op 1.20 en Dirk van Duijvenbode op 4.50. In de World Grand Prix finale gaat het om een ‘best of 9 sets’, dus om te winnen moet je 5 sets behalen. We tippen dat Price minstens 3 sets meer wint dan Titan. De -2,5 set handicap op Price noteert 1.90.

Back To Top