Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts play offs: Peter Wright favoriet finale

Premier League Darts play offs: Peter Wright favoriet finale

Vier spelers staan donderdagavond in de Premier League play-offs; Peter Wright, Gary Anderson, Nathan Aspinall en Glen Durrant. Na zestien weken competitie zijn dit de vier spelers die in Coventry zullen strijden om de hoofdprijs van £250,000.

Update: Glen Durrant heeft de Premier League Darts 2020 gewonnen door in de finale Nathan Aspinall met 11-8 te verslaan.

Play-offs Premier League Darts 2020

Michael van Gerwen is er dus niet bij. Het lukte de nummer één van de PDC Order of Merit darts niet om een van de vier tickets te bemachtigen. In zijn laatste wedstrijd voor de play-offs speelde MvG tegen Daryl Gurney die hem met 8-2 verpletterde, uiteindelijk kwam hij niet verder dan de zesde plaats. Ook Gerwyn Price, die zich sinds het winnen van de World Grand Prix de nummer twee van de wereld mag noemen, is er niet bij. Hj eindigde als vijfde, net boven Van Gerwen, en kwam twee punten tekort om zich bij de laatste vier te voegen.

Glen Durrant koploper competitie

Glen Durrant was na zestien weken Premier League de koploper van het klassement (zie: speelschema en uitslagen Premier League Darts), maar de bookmakers zien Peter Wright als de grootste kanshebber op de titel. Wright eindigde als tweede na zestien wedstrijdavonden en kwam uit op 20 punten.

Er worden drie wedstrijden gespeeld in Coventry, eerst de halve finales tussen Glen Durrant en Gary Anderson en die tussen Peter Wright en Nathan Aspinall. Daarna volgt de Premier League darts finale.

Verschil met overige deelnemers niet groot

Ondanks gelijkspel tegen Van Gerwen en een 8-2 verlies tegen Nathan Aspinall in zijn laatste wedstrijden voor de play-offs behield Durrant de koppositie met 21 punten. Daarmee is hij na Phil Taylor en Michael van Gerwen de derde die de Premier League play-offs ingaat als klassementsleider. Maar de laatste weken speelde Duzza wel wat minder sterk en de verschillen met de nummers twee t/m vier zijn niet zo groot.

Favorieten Premier League Darts 2020

Gary Anderson is de reservefavoriet. De Schot won de Premier League Darts in 2011 en 2015 en hoopt de titel voor de derde keer te kunnen winnen. In het eindklassement viel hij van de tweede naar de vierde plaats nadat Price hem op de laatste avond met 8-3 versloeg.

Glen Durrant en Gary Anderson troffen elkaar drie keer eerder en elk won precies een keer en er was gelijkspel. Even sterk, zou je dus zeggen. Durrant won met 7-4 van Anderson en speelde met 7-7 gelijk in de Premier League. Desondanks zien de bookmakers Durrant met 2.15 niet winnen van Anderson (1.67).

Peter Wright favoriet bookmakers

Nathan Aspinall die via een 8-2 overwinning op Glen Durrant bij de beste vier uitkwam, treft Peter Wright in de tweede halve finale van de Premier League play-offs. Wright noteert bij de bookmakers 1.60 voor zijn plek in de finale, terwijl Aspinall 2.33 heeft staan. Wright is met odds van 2.63 favoriet voor de titel terwijl Aspinall 4.00 noteert. Anderson is reservefavoriet met 3.75 en Durrant noteert 4.50 voor de kroon op zijn werk van de afgelopen zestien competitieavonden. Zie wedden op darten voor meer informatie over de voorspellingen.

Programma Premier League Play-Offs

Donderdag 15 oktober 2020, Ricoh Arena, Coventry
Halve finales 20.00 uur
Glen Durrant – Gary Anderson
Peter Wright – Nathan Aspinall
Best of 19 legs

Finale
Durrant/Anderson – Wright/Aspinall
Best of 21 legs

Back To Top