Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Grand Prix tweede ronde: Michael van Gerwen – Devon Petersen

Rematch Mensur Suljovic - Fallon Sherrock op Grand Slam Darts

Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan en de twee Belgen Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts hebben de tweede ronde van de World Grand Prix bereikt. Die wordt de komende dagen gespeeld met de eerste vier wedstrijden vanavond.

World Grand Prix: exit Wright, Wade, Aspinall en Durrant

Topfavoriet Peter Wright, voormalig World Grand Prix-winnaar James Wade, Nathan Aspinall en Glen Durrant werden verrassend uitgeschakeld. Ook Voor Van Gerwen ging het niet vanzelf maar hij bleef overeind. Tot in de laatste ‘sudden death’-leg bleef het spannend in zijn match tegen Ratajski.

Michael van Gerwen, die met een vormdip kampte, was opgelucht. “De druk ligt op mijn schouders en op dit moment helemaal omdat ik de laatste maanden niet mijn ‘A-game’ heb laten zien, dus ik ben trots op mezelf voor hoe ik vandaag heb gespeeld,” aldus Mighty Mike.

Michael van Gerwen – Devon Petersen

Het setformaat, volgens welk de World Grand Prix wordt gespeeld, is overigens niet het sterkste punt van Van Gerwen die het toernooi desondanks vijf keer won. In de tweede ronde treft hij de Zuid-Afrikaan Devon Petersen die onlangs de German Darts Championship won en daarmee de eerste Afrikaan was die een belangrijke PDC-titel won.

Wattimena als enige niet naar ronde 2 World Grand Prix

Danny Noppert won met 2-1 van Ryan Searle en debutant Dirk van Duijvenbode stuurde de Oostenrijker Mensur Suljovic naar huis. In de laatste wedstrijd van gisteravond maakte Jeffrey de Zwaan met 2-1 en einde aan de droom van Jamie Hughes. De enige Nederlander die de tweede ronde niet heeft gehaald, is Jermaine Wattimena. Hij ging met 2-0 onderuit tegen Gerwyn Price.

Gerwyn Price – Kim Huybrechts mooie match

Dimitri Van den Bergh speelde een sterke wedstrijd tegen de als vierde geplaatste Michael Smith en werd na 2-0 in sets daarmee de eerste Belg die de tweede ronde bereikte. Gisteren lukte dat ook Kim Huybrechts die Brendan Dolan met 2-1 versloeg. Huybrechts speelt in de tweede ronde tegen Price en gezien de agressieve speelstijl van deze mannen, kan dat een mooie match worden.

World Grand Prix winnaar voorspellen

Wedden op darten | Van Gerwen speelt in de tweede ronde tegen Devon Petersen. Ze troffen elkaar vijf keer eerder en van Gerwen wan drie keer van de Zuid-Afrikaan – maar verloor dus ook drie keer. Van Gerwen is met 1.36 wedstrijdfavoriet terwijl Petersen 3.20 noteert. Danny Noppert verraste tegen Searle maar krijgt in de tweede ronde te maken met Gary Anderson die een briljante wedstrijd speelde tegen Rob Cross. Anderson is in vorm en noteert 1.40 tegenover de 2.90 voor Noppert. Huybrechts noteert 4.50 voor een shockoverwinning op Gerwyn Price (1.20).