Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Speelschema World Grand Prix Darts 2020 bekend

Speelschema World Grand Prix Darts 2020 bekend

Vanaf aanstaande dinsdag 6 oktober wordt er in het Engelse Coventry een week lang gedart om de prijzenpot van £400,000 in de World Grand Prix. De finale is op 12 oktober en Michael van Gerwen is titelverdediger.

World Grand Prix 2020 Michael van Gerwen

Afgelopen jaar was Van Gerwen de gedoodverfde winnaar. Het jaar ervoor had hij ook al gewonnen, evenals in 2012, 2014 en 2016. Dit jaar ligt het een beetje anders, de coronazomer heeft Michael van Gerwen geen goed gedaan. Afgelopen week ging er opnieuw een titel aan zijn neus voorbij toen de zuid-Afrikaan Devon Petersen de German Darts Championship in Hildesheim won.

Devon Petersen

Van Gerwen vloog er al in de derde ronde uit na een 6-1 nederlaag tegen dinosaurus Mervyn King. Petersen, die ook in Coventry van de partij is, is de eerste Afrikaan die een belangrijk PDC-dartstoernooi won. Hij vertelde dat de lockdown voor hem goed had uitgepakt doordat hij in staat was om elke dag zo’n vier tot zes uur te oefenen. En zo zijn er meer spelers die sterker uit de coronacrisis tevoorschijn zijn gekomen…

In totaal hebben zich 32 spelers geplaatst voor de World Grand Prix. Behalve Van Gerwen, doen namens Nederland ook Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode mee. Ook de Belgen Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zijn erbij.

World Grand Prix dinsdag: Noppert, Van Duijvenbode en MvG

De eerste Nederlander aan de oche is Danny Noppert die speelt tegen Ryan Searle, één van de Welshe darters die sterk in opkomst is. Dirk van Duijvenbode neemt het op tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic. Michael van Gerwen speelt zijn eersterondepartij op de World Grand Prix tegen de Pool Krzysztof Ratajski en in de laatste match van dinsdagavond speelt de Belg Dimitri Van den Bergh zijn eerste partij tegen Michael Smith.

Gerwyn Price – Jermaine Wattimena

Op woensdag wordt op de World Grand Prix de tweede set eersterondepartijen gespeeld. In de eerste match van de avond speelt de Belg Kim Huybrechts tegen Brendan Dolan. Kim is de afgelopen jaren een beetje op de achtergrond geraakt, maar zeker nog steeds een man om rekening mee te houden, terwijl Dolan de afgelopen tijd ook minder sterk heeft gespeeld.

Dave Chisnall tegen Glen Durrant is absoluut een partij om naar uit te kijken, evenals de wedstrijd bijna op het einde van de avond waar kroonpretendent Gerwyn Price het opneemt tegen onze eigen Jermaine Wattimena.

Voorspellingen World Grand Prix

Darts is ontzettend spannend op dit moment. De kaarten zijn anders geschud na de coronapauze en tot nu toe hebben veel toernooien op de dartskalender verrassende winnaars opgeleverd. Michael van Gerwen, omdat hij titelverdediger is en nog steeds de nummer één van de wereld, is titelfavoriet bij de bookmakers met odds van 4.50. Dat zijn odds die nog nooit zo hoog zijn geweest en je ziet dus dat er ook bij de bookmakers twijfel is over de vorm van Mighty Mike.

Van Gerwen, Price of Wright?

Kroonpretendenten Gerwyn Price en Peter Wright noteren beide 6.00 en Nathan Aspinall heeft 11.00 staan. Glen Durrant, die ook zeker in staat is om de finalerondes te halen, noteert 17.00 voor de titel. Jermaine Wattimena noteert 3.75 voor een klapper in zijn eerste partij tegen Gerwyn Price (1.27).

World Grand Prix programma en uitslagen

Dinsdag 6 oktober 2020 (18:00 uur)
8 x eerste ronde

Danny Noppert 2-1 Ryan Searle
Dirk van Duijvenbode 2-1 Mensur Suljovic
Devon Petersen 2-0 Jose De Sousa
Mervyn King 2-0 James Wade
Gary Anderson 2-0 Rob Cross
Michael van Gerwen 2-1 Krzysztof Ratajski
Dimitri Van den Bergh 2-0 Michael Smith

Woensdag 7 oktober (18:00 uur)
8 x eerste ronde

Kim Huybrechts 2-1 Brendan Dolan
Jonny Clayton 2-1 Ian White
Dave Chisnall 2-0 Glen Durrant
Joe Cullen 2-1 Daryl Gurney
Ryan Joyce 2-0 Peter Wright
Gerwyn Price 2-0 Jermaine Wattimena
Gabriel Clemens 2-0 Nathan Aspinall
Simon Whitlock 2-0 Chris Dobey
Jeffrey de Zwaan 2-1 Jamie Hughes

Donderdag 8 oktober (20:00 uur)
4 x tweede ronde

Dirk van Duijvenbode 3-1 Dimitri Van den Bergh
Simon Whitlock 3-2 Mervyn King
Gary Anderson 3-0 Danny Noppert
Michael van Gerwen 3-0 Devon Petersen

Vrijdag 9 oktober (20:00 uur)
4 x tweede ronde

Dave Chisnall 3-2 Ryan Joyce
Jeffrey de Zwaan 3-0 Gabriel Clemens
Gerwyn Price 3-0 Kim Huybrechts
Joe Cullen 3-2 Jonny Clayton

Zaterdag 10 oktober (20:00 uur)
Kwartfinales

Dirk van Duijvenbode 3-1 Gary Anderson
Dave Chisnall 3-2 Joe Cullen
Simon Whitlock 3-0 Michael van Gerwen
Gerwyn Price 3-1 Jeffrey de Zwaan

Zondag 11 oktober (20:00 uur)
Halve Finales

Dirk van Duijvenbode 4-1 Simon Whitlock
Gerwyn Price 4-3 Dave Chisnall

Maandag 12 oktober (21:00 uur)
Finale

Dirk van Duijvenbode v Gerwyn Price

Back To Top