Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

German Darts Championship 2020: European Tour eindelijk hervat

German Darts Championship 2020: European Tour eindelijk hervat

Terwijl Michael van Gerwen zijn wonden likt na de mislukte toernooien van de afgelopen weken, maakt hij zich op om zich te revancheren. Dit weekend wordt het German Darts Championship gespeeld in Hildesheim. Het toernooi maakt deel uit van de European Tour en is na zes maanden het eerste toernooi in de reeks die door corona werd onderbroken.

German Darts Championship 2020

Het German Darts Championship is ook het laatste toernooi voor spelers om zich te kwalificeren voor de World Grand Prix. Van Gerwen won het Duitse Kampioenschap in 2015 en 2018. Afgelopen jaar ging de titel naar Daryl Gurney. Naast van Gerwen, doen er dit jaar nog vier andere Nederlanders mee: Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Danny Noppert. Het prijzengeld voor het German Darts Championship bedraagt £140,000.

Deelnemers: geplaatst en qualifiers

Zestien spelers hebben zich automatisch geplaatst, waaronder MvG en Jermaine Wattimena voor Nederland. Voor het organiserende land hebben Max Hopp en Gabriel Clemens zich eveneens automatisch geplaatst en daarnaast worden er vier Duitse darters toegevoegd die zich nog moeten kwalificeren. En omdat qualifiers Niels Zonneveld en Simon Stevenson zich hebben teruggetrokken worden er nog eens twee extra plaatsen toegekend voor Host Nation Qualifiers.

Dan zijn er nog de TCH Qualifiers: Josh Payne, Adam Hunt, Jeffrey de Zwaan, Steve Lennon, Michael Smith, Darren Penhall, Jeff Smith, Mervyn King, Jason Lowe, Devon Petersen, Steffen Siepmann, William O’Connor, Alan Tabern, Ryan Murray, Scott Waites, Ron Meulenkamp, Chris Dobey, Steve Brown, Danny Noppert, Reece Robinson, Steve West en Richard North. Voor Oost-Europa heeft Boris Koltsov zich automatisch geplaatst. Ook worden er nog twee Associate Member Qualifiers toegevoegd aan de spelerslijst.

Michael van Gerwen licht favoriet

Ondanks zijn verliezen van de afgelopen weken, is Michael van Gerwen met odds van 3.50 de topfavoriet bij de bookmakers. Maar aan die notering voor het wedden op darten is al te zien dat het vertrouwen minder groot is dan anders. Kroonprinsen Peter Wright (5.50) en Gerwyn Price (6.50) liggen ook hier op de loer om de kroon over te nemen. Glenn Durrant noteert 15.00 voor de titel en de winnaar van vorig jaar, Daryl Gurney, noteert 41.00.

Back To Top