Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Fallon Sherrock heeft zin in de World Series of Darts Finals 2020

Fallon Sherrock heeft zin in de World Series of Darts Finals 2020

Vanaf vrijdag wordt in het Oostenrijkse Salzburg gedart om de titel in de World Series of Darts Finals. De grote kanonnen waaronder Michael van Gerwen, komen op zaterdag in actie. Vrijdagavond in de eerste ronde staat er een prachtig gemêleerd gezelschap op het podium waaronder Fallon Sherrock, Darius Labanauskas, Dimitri Van den Bergh, Krzysztof Ratajski en Mensur Suljovic. Ook Vincent van der Voort is erbij en Glen Durrant neemt de plaats in van Kyle Anderson.

World Series of Darts Finals 2020

‘s Werelds beste acht darters hebben zich al automatisch geplaatst en spelen mee vanaf de tweede ronde op zaterdag tegen de winnaar van vrijdag. Onder die acht bevinden zich uiteraard regerend World Series kampioen Michael van Gerwen en wereldkampioen darts Peter Wright. Dat geeft hen een extra rustdag na de enerverende vijfdaagse van de Players Championship. Gary Anderson heeft zich afgemeld.

Joe Cullen, Steve Beaton, Harry Ward en Vincent van der Voort wonnen hun plek in de World Series of Darts Finals in de Qualifier voor Tour Card-houders van afgelopen vrijdag. De overige spelers hebben zich geplaatst via evenementen in de World series waaraan ze meededen en punten scoorden.

Voor het eerst weer publiek bij darts

De PDC, de Salzburg Arena en de Oostenrijkse autoriteiten hebben een concept uitgedacht waardoor er voor het eerst weer publiek in de zaal aanwezig kan zijn. Er kunnen complete tafels worden geboekt voor maximaal acht personen en er zijn meerdere in- en uitgangen om het publiek zoveel mogelijk afstand te laten bewaren. Als dit werkt, zal dit concept voor komende darttoernooien worden gebruikt.

Vrijdag Vincent van der Voort – Joe Cullen

Vincent van der Voort is de enige Nederlander die in de eerste ronde van de World Series Darts speelt. Hij treft Joe Cullen. En dat wordt een interessante wedstrijd, want de mannen zijn ongeveer even sterk als je naar hun eerdere wedstrijden kijkt. Vincent won zeven keer en Joe zes. Maar Van der Voort verloor wel zijn laatste drie wedstrijden van ‘The Rockstar’.

vincent van der voort world series darts

Fallon Sherrock bij World Series of Darts Finals

Fallon Sherrock werd na haar succes tijdens het WK Darts uitgenodigd voor allerlei dartsevents, waaronder de World Series, maar door corona vielen alle plannen in het water. Haar laatste grote optreden was als ‘challenger’ in de Premier League in Nottingham waar ze op 13 februari 6-6 gelijkspeelde tegen Glen Durrant en ze als een van de weinigen een puntje wist af te snoepen van Duzza.

Afgelopen zomer constant thuis zitten was zwaar voor haar: ze gaf haar autistische zoon thuis les en daarnaast speelde ze in de Darts From Home Series. Daarin versloeg ze bijna Phil Taylor die zich in een cliffhanger in de laatste worp wist te redden.

Jeff Smith – Fallon Sherrock

“Ik ben zo blij om gewoon weer darts te gaan spelen, want ik heb het gemist, ik heb gemist om buiten te zijn, ik heb gemist om op het podium te staan. Alles. Ik kijk ernaar uit om weer te spelen en gewoon het huis uit te komen,” zei Sherrock afgelopen maand in een interview met Sky Sports toen dit toernooi in Oostenrijk nog in de steigers stond. In de eerste ronde speelt ze tegen de Canadees Jeff Smith, ‘The Silencer’, die dit jaar zijn PDC Tour Card won. Zijn grootste darts succes was verliezend finalist tijdens het WK Darts van de BDO in 2016.

World Series Glen Durrant – Dimitri Van den Bergh

De enige Belg in de eerste ronde, Dimitri Van den Bergh, neemt het vrijdagavond op tegen Glen Durrant. Beide mannen zijn rijzende sterren en omdat Durrant nog niet heel lang meedraait in de PDC wordt dit hun eerste treffen. Van den Bergh won onlangs zijn eerste ‘major’ met de World Matchplay, terwijl Durrant het klassement aanvoert in de aanloop naar de play-offs van de Premier League.

Voorspellingen darts

Wedden op darten | Durrant is gezien zijn sterke optreden in de Premier League favoriet om de match tegen Van den Bergh te winnen. Fallon Sherrock is de underdog tegen Jeff Smith maar het is nog maar de vraag of hij tegen haar enorme enthousiasme is opgewassen.

Michael van Gerwen is met een quotering van 3.25 nog altijd bij de bookmakers favoriet maar het verschil met Peter Wright (4.00) is klein. Gerwyn Price, die afgelopen week tweemaal winnaar werd in een Players Championship-event, noteert 5.50. Sherrock noteert 201.00 voor de titel.

Programma World Series Darts Finals

Vrijdag 18 september (20:00 u)
8x Eerste Ronde

Harry Ward v Darius Labanauskas
Ian White v Damon Heta
Cody Harris v Dave Chisnall
Vincent van der Voort v Joe Cullen
Jeff Smith v Fallon Sherrock
Krzysztof Ratajski v Mensur Suljovic
Glen Durrant v Dimitri Van den Bergh
Simon Whitlock v Steve Beaton

Zaterdag 19 september (20:00 u)
8x Tweede Ronde
Schema wordt later bekendgemaakt

Zondag 20 september
Middagsessie(12:45 u)
Kwartfinales

Avondsessie (20:15 u)
Halve Finales en Finale

Back To Top