Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen richt pijlen op PDC Autumn Series

Peter Wright - Michael van Gerwen openen Premier League Darts 2

Na zijn dramatische verlies in de Premier League Darts krijgt Michael van Gerwen dit weekend en de dagen erna vijf keer de kans om te bewijzen dat hij nog steeds ‘s werelds beste darter is. De PDC Autumn Series worden van 12-16 september gespeeld in het Duitse Niedernhausen. De dag ervoor, op 11 september wordt eerst nog de World Series of Darts Finals Qualifier gehouden. Daar kunnen vier Tour Card-houders zich kwalificeren die zich nog niet automatisch hebben geplaatst voor de World Series of Darts Finals. De Finals worden van 18 tot 20 september in het Oostenrijkse Salzburg gespeeld.

Autumn Series: 5 Players Championship events

De groep spelers die zich automatisch heeft geplaatst bestaat uit 117 PDC Tour Card-houders en 11 PDPA Associate Members van de PDC Unicorn Challenge Tour Order of Merit. Daaraan worden dus nog vier qualifiers toegevoegd en gedurende vijf dagen gaan zij strijden in vijf Players Championship-evenementen waar per dag een prijzenpot van £75.000 wordt verdeeld. Als klap op de vuurpijl krijgt de speler die in die vijf dagen het meeste geld bij elkaar heeft gespeeld een startbewijs voor de Grand Slam of Darts 2020.

Afmeldingen

In het spelersveld zit uiteraard een groot aantal Nederlanders, negentien in totaal. Dat zouden er meer kunnen zijn geweest, maar Mike van Duivenbode en Wesley Harms hebben zich afgemeld, Van Duivenbode vanwege de verkrampingen waar hij momenteel last van heeft en Harms’ reden is ons niet bekend. Ook enkele andere tourkaarthouders hebben zich voornamelijk vanwege corona afgemeld, waaronder Gary Anderson, Kyle Anderson en Cristo Reyes. Daarom worden er een aantal spelers uit de Challenge Tour aan de deelnemerslijst toegevoegd, waaronder de Nederlanders Jitse van der Wal en Arjan Konterman.

Nederlanders in PDC Autumn Series

Onder de Nederlanders die zich niet hebben afgemeld bevinden zich uiteraard Nederlandse toppers als Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Jeffrey de Zwaan (Q) en Jermaine Wattimena. Daarnaast doen ook Jan Dekker, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven, Yordi Meeuwisse, Benito van de Pas, Ron Meulenkamp, Geert Nentjes, Danny Noppert, Derk Telnekes, Vincent van der Meer, Dirk van Duijvenbode en Niels Zonneveld mee. Voor België zijn Mike De Decker (Q), Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts van de partij.

Voorspellingen darts

De World Series of Darts Finals worden 20 september in Oostenrijk gespeeld. Ondanks zijn tegenvallende prestaties in de Premier League Darts is Michael van Gerwen nog steeds favoriet bij de bookmakers met odds van 2.90. Peter Wright noteert 3.50 en Gerwyn Price 5.50. Glenn Durrant, die de afgelopen weken ongenaakbaar was in de Premier League, noteert 12.00 voor de hoofdprijs in Salzburg.

Back To Top