Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Goede kans voor Jonny Clayton om Premier League Darts te winnen

Clayton aan kop in Premier League | Geplaatste spelers ET 2 + 3 bekend

De Premier League Darts 2021 begint op Tweede Paasdag. Met titelverdediger Glen Durrant en verder onder andere Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price en de debutanten Jonny Clayton en Jose de Sousa.

Premier League Darts 2021 van start

De Premier League heet niet voor niets zo: de beste dartspelers worden uitgenodigd om het tegen elkaar en tegen enkele van de meest veelbelovende spelers van het afgelopen seizoen op te nemen. Afgelopen jaar debuteerde Glen Durrant en werd hij meteen bij zijn eerste deelname aan de Premier League Darts winnaar van het toernooi (terwijl mededebutant Nathan Aspinall het tot verliezend finalist schopte). Alleen Gary Anderson en Michael van Gerwen gingen Durrant voor in het winnen van de PL tijdens hun debuut.

Debutanten die het in de PL niet zo goed deden

Voor andere spelers liep hun debuut minder goed af. Zoals voor Michael Smith die in 2016 voor het eerst aantrad op de Premier League. Hij had de pech dat er op de eerste avond een speler ziek was, waardoor hij meteen twee wedstrijden moest spelen – die hij allebei verloor. Die klap kwam hij het hele toernooi niet meer te boven.

Gerwyn Price eindigde als laatste

Voor debutanten Jelle Klaasen (in 2007) en Kim Huybrechts (2015) liep het ook niet goed af en ze eindigden onderaan en overleefden Judgement Night niet. Voor Gerwyn Price verliep zijn eerste kennismaking met de Premier League Darts in 2018 eveneens desastreus. Hij eindigde onderaan het klassement en dat is dus nog helemaal niet zo lang geleden. Nu is Price, The Iceman, wereldkampioen darts en liggen zijn kansen inmiddels een heel stuk anders.

Vorm De Sousa, Clayton en Van Den Bergh

De debutanten van dit jaar, Jose De Sousa, Jonny Clayton en Dimitri Van Den Bergh, hebben alledrie een goed jaar achter de rug en namen hun vorm mee naar 2021. Omdat we nog steeds middenin de coronacrisis zitten, en er nog steeds zonder publiek wordt gespeeld en meestal meerdere dagen achter elkaar, zijn de laatste resultaten en huidige vorm belangrijker dan in normale jaren.

Wint Jonny Clayton de Premier League of Darts?

Clayton heeft de afgelopen maanden het hoogste gemiddelde en de hoogste gemiddelde checkout staan, gevolgd door Price en Van Gerwen. De Sousa komt vierde in dit lijstje, voor Wright. Van den Bergh staat zesde, voor Anderson, Cross, Aspinall en hekkensluiter Durrant. De kansen dat Clayton de vierde speler wordt die bij de eerste keer deelnemen de Premier League of Darts wint, zijn dus goed.

Kansen Durrant worden onderschat

De kansen van Durrant om zijn titel te prolongeren zien er volgens dat lijstje erg slecht uit, maar dat is niet helemaal juist. Durrant begon zijn jaar slecht maar heeft de afgelopen weken laten zien dat hij bezig is zijn vorm te hervinden. En als je de stijgende lijn doortrekt, kan hij tegen de tijd dat de play-offs op het Premier League Darts speelschema gepland staan, zelfs boven zichzelf uitstijgen. Durrant speelt maandag zijn eerste wedstrijd tegen Aspinall, en daarmee wordt het een herhaling van de finale van afgelopen jaar.

Dartscompetitie wordt in blokken gespeeld

De Premier League gaat dit jaar op een wat andere manier dan andere jaren van start. In plaats van elke donderdagavond op een andere plek, wordt nu in meerdere blokken in de Marshall Arena in Milton Keynes gespeeld. Het eerste blok telt vijf dagen, van 5 t/m 9 april, terwijl het tweede blok er vier telt en van 19 t/m 22 april plaatsvindt. Na die negen speeldagen is bekend welke twee spelers onderaan het klassement staan en de Premier League na Judgement Night moeten verlaten.

Alle wedstrijden in Marshall Arena Milton Keynes

Daarna volgen er nog zeven PL-competitieavonden en de play-offs. Deze zullen eveneens in de Marshall Arena worden gespeeld en niet in de Londense O2, zoals we de afgelopen jaren gewend waren.

Back To Top