Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Players Championship Super Series 2: Barney bouwt verder aan terugkeer

Players Championship Super Series 2: Barney bouwt verder aan terugkeer

Deze week wordt er een nieuwe serie Players Championship-wedstrijden gespeeld in Milton Keynes, de PDC Super Series 2. Raymond van Barneveld staat daar opnieuw aan de oche. Gisteren pakte Brendan Dolan de titel voor Players Championship 5. Vandaag en de komende dagen worden de kampioenschappen 6 t/m 8 nog gespeeld en dat zijn nog drie kansen voor Van Barneveld om verder te bouwen aan zijn terugkeer in de top van de PDC.

Nieuwe kansen voor Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de PDC. Zijn eerste dartswedstrijden verliepen zeer succesvol, hij won meteen een Players Championship-titel en staat inmiddels op de 88ste plaats van de PDC Order of Merit. De UK Open verliep iets minder succesvol voor het Haagse dartsicoon, maar het seizoen is dan ook nog maar net geopend. Met een nieuwe manager en een nieuw trainingsregime, zet hij de aanval in op een plekje bij de absolute top. Wat kunnen we verwachten van Barney?

Moeilijke weg voor Barney

Nadat van Barneveld aankondigde terug te willen keren naar het darten binnen de PDC, verwachtte iedereen dat dit een hele zware klus zou worden. Er zijn namelijk zoveel goede darters op dit moment die allemaal op topniveau mee kunnen spelen.

Eerst verblufte Barney door overtuigend een tourkaart te pakken tijdens de Q-School en vervolgens pakte hij meteen de titel van de derde Players Championship. Phil Taylor stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken, “je moet het lef maar hebben!”. Het is ook een enorme beslissing om het maar aan te durven om via een moeilijke weg, waarbij je niet de zekerheid hebt dat je op alle grote darttoernooien mag spelen, terug te keren bij de absolute top van het darten.

Totaal nieuwe aanpak met Ben de Kok

Wat vooraf ging was een goede planning. Barney vond een nieuwe manager, Ben de Kok. Ook maakt fitnesstraining nu een veel belangrijker deel uit van zijn dagelijks trainingsregime. En mentale training. In periode voordat Van Barneveld aankondigde te stoppen met darts, was er steeds weer die twijfel en een hoofdschuddende Barney waarna hij opnieuw een wedstrijd uit handen gaf. De Kok hamert erop bij Barney dat hij niet moet zeuren, dat hij de moed nooit mag laten zakken in een wedstrijd en opgeven. Gewoon nooit negativiteit laten zien.

Niet te spotten met Barney

Barney zal nu zijn herwonnen winnaarsmentaliteit moeten vasthouden. Wayne Mardle wijst erop dat die eerste successen Van Barneveld een mentale boost geven, terwijl hij daarmee meteen een schriksignaal afgeeft aan andere dartspelers dat er niet met hem te spotten valt. We verwacht Mardle dat Van Barneveld het over een maand een dipje kan krijgen. Je terugvechten naar je oude niveau is gewoon heel zwaar en vraagt vooral mentaal enorm veel.

Grote tegenvaller op UK Open

Tijdens de UK Open ging het wat minder voor Van Barneveld, en dat kwam deels door een ongelukkige loting. In zijn eerste partij verloor hij van nieuwkomer Alan Soutar, tegen wie hij nooit eerder speelde. Soutar is ook nog eens de grootste verrassing van dit jonge dartseizoen en tijdens de UK Open, zijn eerste major en televisietoernooi, haalde hij mooi de laatste zestien. Soutar speelde al wel vele jaren in de BDO, maar daar was hij nooit een opvallende noch bijster succesvolle speler. Als je tegen zo’n onbekende speler loot, heb je weinig referentiemateriaal en maak je al snel inschattingsfouten. Zeker als die uit het niets met zoveel geweld naar voren stormt.

Favorieten Players Championship Super Series 2

Voor elk van de Players Championship-dagen kun je per event bij de bookmakers wedden op darten en inzetten op de dagwinnaar. Voor ‘Winnaar van de tweede dag’ werd op woensdagochtend voor Gerwyn Price 6.00 genoteerd; de kansen voor Dirk ‘Aubergenius’ van Duijvenbode werden goed ingeschat met 21.00; er werden odds van 23.00 gegeven voor de kersverse UK Open-kampioen James Wade en voor Van Barneveld waren de odds 67.00 voor aanvang van de wedstrijden.

Brendan Dolan die het eerste event won, noteerde voor een herhaling van zijn succes 126.00. Je ziet, de kansen verschillen per dag, dus kijk de komende dagen ‘s morgens bij je bookmaker wat je dagfavoriet noteert!

Back To Top