Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

UK Open 2021 enorme uitdaging voor Raymond van Barneveld

UK Open 2021 enorme uitdaging voor Raymond van Barneveld

Vanaf vrijdag 5 maart wordt er vanaf 12.00 uur gespeeld om de UK Open titel. Plaats van handeling: de Marshall Arena te Milton Keynes. Het is een groot darttoernooi met veel (154) deelnemers en de eerste rondes worden als een multiboard-event gespeeld met in totaal acht podia. Er doen zeventien Nederlanders mee aan de UK Open en vier Belgen.

De top 32, waaronder Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en de net aan zijn knie geopereerde Belg Dimitri van den Bergh komen pas vanaf de vierde ronde in actie.

UK Open 2021 met Raymond van Barneveld live

Raymond van Barneveld beleefde afgelopen week een succesvolle comeback als professioneel darter en kwam daardoor met stip binnen op de 86ste plek op de Order of Merit. Dat betekent dat de tweevoudige winnaar van het UK Open later instroomt – hij speelt zijn eerste wedstrijd pas in de tweede ronde. Barney is ingedeeld in de groep die op het hoofdpodium speelt en dus wordt zijn wedstrijd live uitgezonden op tv (ITV4, PDC-TV, en mogelijk Videoland en RTL7).

Nederlanders in tweede ronde

Barneys eerste tegenstander is Alan Soutar, een nieuwkomer in het dartscircus die al veel indruk maakte door zijn sterke spel. Geen makkelijke eerste tegenstander dus voor Barney, maar de gedreven Hagenaar heeft zijn zinnen gezet op een snelle terugkeer aan de top en belooft opnieuw spektakel. Ook Mike de Decker, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven en Derk Telnekes zitten in de groep die vanaf de tweede ronde instroomt.

Verder op vrijdag in de UK Open

Jelle Klaasen, Ron Meulenkamp en Kim Huybrechts stromen vrijdagmiddag in vanaf de derde ronde als de tweede groep, de top 33-64 van de PDC aan de beurt is. De volgende 32 spelers op de PDC Order of Merit Darts beginnen ook op vrijdagmiddag, maar dan in de tweede ronde, en dit is de groep waar Van Barneveld inzit.

Dan zijn er nog 64 spelers over die in de eerste ronde beginnen. Ook daarin zit een contingent Nederlanders en Belgen, met Kevin Doets, Damian Mol, Geert Nentjes, Berry van Peer, Luc Peters, Lorenzo Pronk, Maikel Verberk, Gino Vos, Ryan de Vreede, Jitse van der Wal en Niels Zonneveld, plus een Belgische delegatie met Geert de Vos en Brian Raman.

Loting UK Open bepaalt tegenstander Van Gerwen

De top van de PDC, met o.a. Gerwyn Price, Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, James Wade, Gary Anderson en Dimitri Van den Bergh, stroomt pas in als de eerste drie ronden op vrijdagmiddag zijn gespeeld. Tegen wie zij op vrijdagavond hun eerste wedstrijd spelen, wordt dan eerst bepaald door een loting die meteen na de derde ronde live op het hoofdpodium wordt uitgevoerd.

Wedstrijden rondes 1-3 vrijdagmiddag

Voor het hoofdpodium op vrijdagmiddag, waar vanaf 12 uur ‘s middags Nederlandse tijd wordt gedart met wedstrijden uit de eerste, tweede en derde ronde, ziet het UK Open speelschema er als volgt uit:

Berry van Peer v Martin Schindler (R1)
Brett Claydon v Danny Baggish (R1)
Aaron Beeney v Lisa Ashton (R2)
Maik Kuivenhoven v Koltsov/Rusty-Jake Rodriguez (R2)
Alan Soutar v Raymond van Barneveld (R2)
Keane Barry v Nentjes/Burnett (R2)
Max Hopp v William O’Connor (R3)
Damon Heta v Siepmann/D Evans (R3)
Soutar/Van Barneveld v Mickey Mansell (R3)

Je kunt alle wedstrijden van het UK Open darts live streaming kijken bij Videoland. De avondsessies zijn bovendien live te zien bij RTL7.

Voorspellingen UK Open

Wedden op UK Open darten? De topfavorieten voor de titel zijn tweevoudig UK Open-winnaar Michael van Gerwen die 6.00 noteert en de wereldkampioen Gerwyn Price, die 7.00 noteert voor de toernooiwinst.

Peter Wright noteert bij de bookmakers 11.00 en Gary Anderson 26.00. Van Barneveld heeft odds van 61.00 staan voor de hoofdprijs van £100,000 die hem eveneens de gedroomde comeback in de top-64 van de PDC zou opleveren en hem op de drempel van de top-32 zou brengen.

Back To Top