Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Players Championship Super Series van start met Barney

Players Championship Super Series van start met Barney

De Q School was een groot succes voor Raymond van Barneveld. De vijfvoudig wereldkampioen darts heeft zich met verve opnieuw bewezen. Hij haalde het hoogste puntenaantal van alle spelers en dat was genoeg om de felbegeerde plek tussen de andere tour-spelers terug te verdienen. Deze week start hij al in de Players Championship Super Series.

Verder lees je in dit artikel over de data voor de Premier League darts en de nieuwe Tour Card Holders.

Q School: succes voor Nederlanders

Van Barneveld is niet de enige Nederlander die kan terugkijken op een succesvolle Q School-campagne. Landgenoten Geert Nentjes won zijn Tour Card eveneens terug en Niels Zonneveld weerhield Barney van een felbegeerde dagzege en eindigde op die manier heel goed in de PDC Q School Order of Merit. Daarmee heeft ook hij zijn startbewijs op zak.

Lang weekend Players Championship met Super Series

Van Barneveld komt deze week al in actie tijdens de PDC Super Series. Er wordt van donderdag 25 tot en met zondag 28 februari gedart in Bolton. De Super Series is eigenlijk een lang weekend Players Championship. Door meerdere speeldagen bijeen te voegen, zorgt de PDC ervoor dat er minder hoeft worden gereisd. Deze competitie heeft geen hele grote prijzenpotten klaarstaan, maar is desondanks toch belangrijk voor de rankings en helpt de spelers zich te plaatsen voor verschillende darttoernooien. Maar voor Raymond van Barneveld zal het wel zwaar worden om vier dagen achter elkaar aan de oche te staan.

Nog twee Super Series

Van 16 tot en met 19 maart wordt er opnieuw zo’n Super Series combi-evenement gespeeld in Engeland, dan in de Marshall Arena te Milton Keynes. De derde Super Series vindt plaats in Duitsland, in Niedernhausen, waar van 24 tot en met 27 april om de dagtitels en het overall klassement wordt gespeeld.

Premier League Darts van start op 5 april

Ook zijn de speeldata voor de eerste helft van de Premier League Darts inmiddels bekendgemaakt. Er wordt gespeeld achter gesloten deuren en de eerste negen avonden worden allemaal in Milton Keynes afgewerkt.

Tien darters nemen het tegen elkaar op gedurende negen avonden verdeeld over twee blokken: van 5-9 april en 19-22 april. Na Judgement Night worden de onderste twee spelers van het Premier League klassement geëlimineerd. Hoe het tweede deel van het seizoen precies eruit gaat zien, hangt af van wat er mogelijk is met corona.

De 10 deelnemers

De tien deelnemers van de dartscompetitie zijn: Glen Durrant als regerend Premier League-kampioen, voormalige Premier League-winnaars Michael van Gerwen en Gary Anderson, wereldkampioen darts Gerwyn Price, World Matchplay-winnaar Dimitri van den Bergh, Grand Slam-kampioen Jose de Sousa, Masters-winnaar Jonny Clayton, regerend Europees kampioen Peter Wright en de eerdere Premier League-finalisten Nathan Aspinall en Rob Cross.

Nieuwe PDC Tour Card Holders

Behalve bekende namen als Van Barneveld heeft de Q School 19 spelers opgeleverd die voor de allereerste keer in hun leven het PDC-tourcircuit mogen betreden. Onder hen is de Belg Geert De Vos, de Duitsers Michael Unterbuchner en Florian Hempel, de 19-jarige Tsjech Adam Gawlas, de Ier Keane Barry, de Australiër Gordon Mathers, de Moskoviet Boris Koltsov en de Amerikaan Danny Baggish. Ook de Schot Alan Soutar heeft een instapkaart bemachtigd. Onder de Engelse nieuwkomers bevindt zich Scott Mitchell, een van de meer succesvolle darters uit de teloor gegane BDO.

24 nationaliteiten maar geen vrouwen

Het aantal niet-Engelsen binnen de top van de PDC is opnieuw toegenomen, en daaraan is goed te zien dat de sport steeds internationaler wordt. Met de Rus Koltsov neemt het aantal verschillende landen die tenminste één speler met een Tour Card hebben ook weer met eentje toe. Er zijn nu 24 nationaliteiten vertegenwoordigd binnen de top van de PDC.

Het is wel jammer dat er geen speciale plekken zijn gereserveerd voor vrouwen, want om mee te kunnen draaien op het hoogste niveau en beter te worden, is het belangrijk om de daarvoor benodigde ervaring op te doen – en dat gebeurt nu niet.

Back To Top