Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

IJzersterke Van Gerwen treft vandaag Wade in Premier League Darts

World Series of Darts Finals 2021

Michael van Gerwen doet het goed tijdens dit eerste blok wedstrijden van de Premier League Darts. Behalve een keer gelijkspel uit het vuur halen, won hij al zijn partijen en staat hij momenteel bovenaan in het klassement, samen met de Belg Dimitri Van Den Bergh.

Vandaag speelt Michael van Gerwen tegen James Wade, een man die het hem niet altijd bepaald makkelijk maakt. Toch is Mighty Mike bij bookmakers de torenhoge favoriet en bovendien de grootste kanshebber voor de titel.

James Wade – Michael van Gerwen Premier League Darts

Aanvankelijk zou Van Gerwen vandaag spelen tegen Gerwyn Price, de kersverse wereldkampioen en de man die hem onttroonde als World Number One. Maar Price testte positief op corona en werd daarom vervangen door James Wade.

Weinig kans voor Wade vandaag

Wade is een formidabele speler die al jaren aan de top staat en als hij op de toppen van zijn kunnen speelt, is hij een gevaarlijke tegenstander voor Van Gerwen. James Wade is niet bang van de groene sloopkogel uit Brabant. Ze kwamen elkaar al 56 keer tegen op belangrijke darttoernooien en daarvan won Van Gerwen er 39, Wade 16 en één keer speelden ze gelijk. Wade heeft volgens deze verdeling ongeveer 30% kans om punten voor het klassement te scoren ten koste van Van Gerwen.

Van Gerwen verloor geen enkele wedstrijd

Maar ondanks dat James Wade het afgelopen jaar een sterk seizoen speelde, verloor hij in 2020 al zijn wedstrijden tegen Michael van Gerwen. Zijn laatste overwinning dateert alweer van 28 februari 2019, toen hij Michael met 7-3 versloeg tijdens de Premier League Darts. De enige keer dat de mannen gelijkspeelden tegen elkaar, was ook tijdens die competitie van 2019, in april.

Stand Premier League Darts

En ook in 2021 loopt het nog niet van een leien dakje voor Wade. In het Premier League Darts speelschema bungelt hij onderin het klassement op de voorlaatste plaats en heeft pas één punt te pakken. Alleen titelverdediger Glen Durrant doet het nog slechter, die moet zijn eerste punt nog binnenslepen. Durrant speelde tot nu toe vooral tegen zichzelf en zijn vormdip, maar Wade laat zich niet van de wijs brengen door tegenslagen in het spel.

James Wade gaat Judgement Night overleven

Veel bekende dartscommentatoren in Engeland zien James Wade toch zeker wel overleven na Judgement Night en enkele verwachten zelfs dat hij bij de beste vier zal eindigen en mag meespelen om de hoofdprijs. Wade moet zich dan nog wel even herpakkken, en de grote vraag is natuurlijk of hij dat vanavond in zijn wedstrijd tegen de grote Van Gerwen zal doen.

Voorspelling Wade – Van Gerwen Premier League

Die kans is niet zo groot. Michael van Gerwen blaakt weer van zelfvertrouwen en met zijn nieuwe setje pijlen is de scherpte ook weer terug. Hij zal zijn eerste plaats in het klassement niet graag uit handen geven en zeker niet door een misser tegen Wade.

Bij de bookmakers is Mighty Mike dan ook favoriet in deze partij en noteert hij 1.46 voor de winst. Wade noteert 5.50 en voor gelijkspel worden odds van 5.00 geboden. Wade noteert 2.70 voor de meeste 180’s en een 5-7 correcte score in het voordeel van Michael noteert 5.30. De onwaarschijnlijke 7-0 zege voor Wade noteert 141.00.

Back To Top