Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Blik tijdens Judgement Night Premier League Darts al op play-offs

Dimitri Van den Bergh winnaar Nordic Darts Masters

Vandaag is het Judgement Night in de Premier League Darts en Dimitri Van den Bergh gaat aan de leiding in het klassement. Vijfvoudig kampioen Michael van Gerwen staat meteen achter hem met maar een punt verschil. Afgaande op de odds voor het wedden op Premier League is Van Gerwen de meest waarschijnlijke winnaar van de competitie dit jaar. Vanavond speelt hij tegen Jonny Clayton, de debutant die sinds gisteren weet dat hij Judgement Night overleeft.

Judgement Night Premier League Darts 2021

Op Judgement Night wordt traditioneel bepaald welke twee spelers afvallen in de strijd om het grote geld. Eergisteren werd al duidelijk dat Durrant definitief was uitgeschakeld en gisterenavond kwam er ook een einde aan de ambities van Rob Cross. Hij verloor met 5-7 van Nathan Aspinall en bleef steken op vijf punten. Het verschil in punten met de rest van het klassement is te groot om nog van de onderste plekken af te komen.

Glen Durrant grootste verliezer

Glen Durrant, de regerend Premier League Darts kampioen, werd op dinsdag al definitief uitgeschakeld. Duzzah kwam ook in deze voor hem bepalende wedstrijd niet uit zijn vormdip waardoor hij heel het toernooi geen wedstrijd won en onderaan het klassement bungelde met nul punten. De wedstrijd tegen José de Sousa was de laatste klap. Durrant ging wel sterk van start en had de volle overtuiging dat hij deze wedstrijd dik moest winnen. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar daarna liep de Portugees snel uit en won met 4-7.

Dimitri Van den Bergh aan de leiding in Premier League

Het verschil tussen Van Gerwen en de aanvoerder van het Premier League Darts klassement Van den Bergh, bedraagt maar één punt: De Belg heeft er 12 en Van Gerwen 11. Ook het legvoordeel is niet groot, +14 voor Dimitri en +12 voor Michael. Maar het verschil met de nummer drie is ook klein. Aspinall heeft 11 punten en een legvoordeel van +11. James Wade heeft de afgelopen dagen goed gespeeld en dat levert hem een vierde plek op met 9 punten en een legvoordeel van +7.

Alles kan nog veranderen

Aan de onderkant van het klassement zijn de verschillen klein. Gary Anderson (8/+1) staat vijfde, Jose de Sousa (8/0), Peter Wright (8/-1) en Jonny Clayton (8/-2). Toch zegt dit klassement nog niet heel veel, want de competitie is pas halverwege en alles kan nog veranderen.

Punten pakken voor Play Offs Premier League Darts

Vanavond in de Premier League gaat het dus vooral om punten pakken en zorgen dat je de Play-offs haalt. Michael van Gerwen speelt tegen Jonny Clayton, de nieuwkomer die door enkele kenners kans werd getipt om de Premier League te winnen. Maar voorlopig is hij de hekkensluiter van de acht mannen die al weten dat ze na vandaag doorgaan in de strijd om de play-offs. Clayton is geen makkelijke speler voor Van Gerwen, in januari stuurde hij in de achtste finale van de Masters 2021 Michael nog naar huis.

Dimitri Van den Bergh – James Wade

Dimitri Van den Bergh speelt vandaag tegen James Wade en dit belooft vuurwerk. Gisteren won Wade met 7-2 van Clayton en hij speelde sterk. Dimitri draait al een tijdje mee en is nog niet heel lang doorgedrongen tot de hoogste regionen van de dartsport. Hij en Wade kwamen elkaar echter nog niet heel vaak tegen op een toernooi, slechts vier keer. En dat was alweer een paar jaar terug.

Het kan alle kanten op

Dimitri won twee keer, James één, en toen ze elkaar op 27 maart 2019 tegenkwamen in de Premier League, waar de Belg toen nog als gastspeler meedeed, eindigde het in gelijkspel. Van den Bergh speelt intussen een stuk sterker en constanter, terwijl het met James Wade alle kanten op kan – maar als Wade sterk speelt, maakt hij het zijn tegenstanders verdomde lastig.

Glen Durrant – Rob Cross

Vanavond spelen ook de twee verliezers van de Premier League Darts, Durrant en Cross, tegen elkaar. De enige eer die te behalen is, is voor Durrant om toch nog één wedstrijd op zijn naam te schrijven (7.00) of één punt uit het vuur te slepen met gelijkspel (5.60).

Van Gerwen noteert 1.91 voor winst op Clayton (3.25) en een correcte score van 5-7 in het voordeel van de Brabander levert odds van 5.40 op. Als Clayton een negendarter eruit perst in deze wedstrijd, verdien je 67.00 keer je inzet terug.

Back To Top