Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts gaat verder: Michael van Gerwen moet knokken

Michael van Gerwen en Geert Nentjes de winnaars van dit weekend

Michael van Gerwen is de eerste fase van de Premier League Darts heelhuids doorgekomen maar niet als leider van het klassement. Nathan Aspinall voert die lijst na negen rondes aan, Dimitri Van den Bergh staat tweede en Van Gerwen derde. De Brabander moet er de komende weken stevig tegenaan want alleen de beste vier gaan door naar de Play-Offs en de competitie is moordend. De darts bookmakers voorzien een ware strijd tussen Van Gerwen en Van den Bergh.

Premier League Darts gaat verder

De loting voor het tweede deel van de Premier League Darts is bekend. Er staan ons zeven wedstrijdavonden te wachten waarvan er drie (rondes 10-12) deze week worden gespeeld. De rondes 13-16 worden van 24 t/m 27 mei gespeeld mét publiek. Op de 28ste volgen dan de Play-Offs en natuurlijk de finale. Het Premier League programma gaat woensdag 5 mei verder met onder andere de kraker Dimitri Van den Bergh – Michael van Gerwen!

Michael van Gerwen op weg terug?

Michael van Gerwen kan tevreden terugkijken op het eerste deel van de Premier League. Na een jaar waarin zijn spel maar slecht van de grond kwam, liet hij tijdens de eerste negen avonden zien dat hij nog steeds een formidabele speler is en dat hij nog steeds kan winnen. Hij won, voerde het klassement zelfs aan, maar moet in de laatste weken wel Dimitri Van den Bergh en Nathan Aspinall voor laten gaan. De Belg die dit jaar debuteert, nam op de achtste speeldag de leiding over en Nathan Aspinall deed dat tijdens Judgement Night.

Dimitri Van den Bergh – Michael van Gerwen

Deze week speelt Michael als eerste tegen de nummer twee van het klassement, Dimitri Van den Bergh. Deze Belgische ster stond al een tijdje klaar om de dartsranglijsten te bestormen en afgelopen weekend boekte hij zijn eerste Pro Tour-zege met een 8-7 overwinning op Dirk van Duijvenbode in de PDC Super Series 3 in Niedernhausen. Dimitri wordt geen makkelijke tegenstander voor Michael. Hij weet nu dat hij het kan en dus ook tegen Mighty Mike.

In Premier League ronde 11 tegen Jonny Clayton

Voor speelavond 11 staat Jonny Clayton voor de Nederlander op het menu. Van Gerwen zal ook nu weer hard moeten knokken voor de puntjes. Clayton is weliswaar vijfde in het klassement maar hij is ook een van de sterkst opkomende spelers van dit moment. Bovendien lijkt Jonny Clayton er niet zoveel moeite mee te hebben dat er geen publiek in de zaal zit – iets waar Mighty Mike het afgelopen jaar duidelijk wel veel last van heeft gehad. Clayton is door enkele sportanalisten genoemd als grote kanshebber en bovendien versloeg hij MvG op Judgement Night al eens met 7-3.

James Wade een lastige hindernis

Voordat Michael eindelijk weer voor live publiek mag spelen, moet hij eerst nog voorbij James Wade zien te komen. Wade, die op het laatste moment erbij kwam omdat Gerwyn Price niet kon meedoen vanwege een positieve coronatest, gaat erg goed met een vierde plaats bij de start van het tweede deel Premier League Darts.

Wade heeft zich de afgelopen twee jaar teruggevochten naar de top van de PDC Order of Merit waarin hij nu vierde staat. Ook James lijkt garen te spinnen bij het ontbreken van publiek en daarmee is hij voor Van Gerwen een lastige hindernis die genomen moet worden.

Aan de bak voor Premier League Darts play offs

Na deze drie pittige wedstrijden wordt het makkelijker voor Van Gerwen. Niet alleen zit er weer publiek in de zaal, ook zijn tegenstanders zijn niet allemaal heel moeilijk. Nathan Aspinall, Gary Anderson, Jose de Sousa, en Peter Wright zijn allemaal spelers die hij door en door kent en door wie hij zich niet zo makkelijk laat verrassen. Misschien vormt De Sousa daar een uitzondering op, maar de Portugees is een speler die hij makkelijk aankan. Toch moet Van Gerwen ook deze week strak aan de bak om punten te scoren om bij de laatste vier te kunnen eindigen met de finale in zicht.

Voorspellingen darts Premier League

Voor zijn wedstrijd tegen Van den Bergh noteert Michael bij de bookmakers 2.30 en de Belg 2.40. Gelijkspel doet 4.50 en een correcte score van 5-8 voor de match Van den Bergh – Michael van Gerwen levert je 11.00 keer je inzet op. Michael noteert 3.25 om als winnaar van de Premier League Darts te eindigen. Clayton noteert 9.00 en Wade 11.00.

Back To Top