Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Laatste wedstrijden Premier League Darts richting play offs

Laatste wedstrijden Premier League Darts richting play offs

De Premier League Darts 2021 begint aan de laatste serie wedstrijden richting de play offs. Vanaf maandag wordt er weer gedart en op donderdagavond weten we welke vier darters doorgaan naar de grote finale op vrijdag de 28 mei. Michael van Gerwen staat momenteel aan kop in het klassement en favoriet bij de bookmakers, maar de concurrentie is moordend.

Michael van Gerwen aan kop Premier League Darts

De verschillen in het klassement zijn klein. Van Gerwen, die met 17 punten en een legsaldo van +21 aan de leiding gaat, kan die voorsprong zo weer kwijt raken. Nathan Aspinall staat tweede en Dimitri van den Bergh derde en beiden hebben 15 punten. Aspinall heeft een legsaldo van +15 en Dimitri van +7.

Oppassen voor Peter Wright

Michael van Gerwen speelt de komende week nog tegen Nathan Aspinall, Gary Anderson, Jose de Sousa en Peter Wright, en in deze volgorde. Niet de makkelijkste tegenstanders en hij moet zich niet blind staren op Wright. De Schot mag dan wel laatste staan in de Premier League Darts stand, bij Snakebite zit het venijn vaak in de staart en slaat hij dodelijk toe op het moment dat niemand het meer verwacht. Wright gaat het liefst strijdend ten onder maar niet zonder zoveel mogelijk schade toebrengen aan zijn tegenstander als een laatste kleine persoonlijke triomf.

Premier League Darts play offs met Jose de Sousa?

José de Sousa, de Portugese verrassing van dit jaar staat vierde met 14 punten en een legsaldo van +12, een fantastische score en niemand zal raar opkijken als hij straks in de finale van de Premier League Darts staat. Met nog wedstrijden tegen Dimitri Van den Bergh, Jonny Clayton, Michael van Gerwen en Nathan Aspinall te gaan, zal hij wel het onderste uit zijn Portugese kan moeten halen om zijn plek in de play-offs zeker te stellen.

Aspinall strijdt om gouden darts ticket

Nathan Aspinall doet het fantastisch op dit toernooi en een plek bij de laatste vier is eigenlijk al meer dan verdiend. Maandag is de grote test tegen Michael van Gerwen, waarna James Wade en Gary Anderson volgen. Voor donderdag kunnen we uitkijken naar een prachtig duel tegen Jose de Sousa in de strijd om het gouden ticket voor de beste vier.

Goede uitgangspositie Dimitri Van den Bergh

Dimitri Van den Bergh doet het fantastisch. We hebben hem zien aankomen in de top van de PDC en tijdens de Premier League bewijst bij dat hij daar nog lang zal blijven. Zijn derde plaats in het klassement geeft hem een prima uitgangspositie om deze week goed door te komen. The Dreammaker speelt tegen Jose de Sousa, Peter Wright, James Wade en op donderdag tegen Jonny Clayton.

Net niet genoeg slagkracht Jonny Clayton

De onderste vier in het klassement zullen er harder aan moeten trekken om nog kans te maken op de Premier League Darts play offs. Jonny Clayton, die door door sommige dartscommentatoren al als winnaar werd gelanceerd, staat er met 14 punten niet slecht voor. Maar met een legsaldo van +4 kun je concluderen dat hij tot nu net niet genoeg slagkracht heeft gehad om zijn tegenstanders te vermorzelen. Wat niet wegneemt dat als hij deze week vier keer wint, hij op papier alsnog een bedreiging voor Van Gerwen kan worden. Daarvoor moet Clayton de komende week Gary Anderson, Jose de Sousa, Peter Wright en Dimitri Van den Bergh verslaan.

Gary Anderson matig op Premier League Darts

Flying Scotsman Gary Anderson is ook nog niet echt lekker van de grond gekomen in de competitie. Hij staat zesde met 12 punten en een legsaldo van 0. Weinig wisselgeld dus voor de tweevoudig Premier League Darts winnaar, die deze week nog tegen Jonny Clayton, Michael van Gerwen, Nathan Aspinall en James Wade moet aantreden.

James Wade dart beter zonder publiek

James Wade, die kan terugkijken op een goed jaar waarin hij vooral zonder publiek speelde. De laatste vier wedstrijden werden met publiek gespeeld, en Wade kon alleen één keer 7-7 gelijkspelen tegen de Sousa. The Machine lijkt dus toch wat meer last te hebben van het publiek. Ook Wade gaat een pittige week tegemoet, waarin hij Peter Wright, Nathan Aspinall, Dimitri Van den Bergh en Gary Anderson zal moeten verslaan om vrijdag op het grote podium te staan.

Geen play offs darts voor Peter Wright

Peter Wright zoekt naar zijn vorm en bungelt onderaan het klassement, Met slechts 9 punten en een legsaldo van -16 lijkt het uitgesloten dat hij de play-offs nog haalt. Dat wil niet zeggen dat hij het anderen deze week niet lastig zal maken, want zijn tegenstanders James Wade, Dimitri Van den Bergh, Jonny Clayton en Michael van Gerwen hebben hun twee punten keihard nodig, en dat weet hij. Een beetje tegenstand bieden, vooral tegen Van Gerwen, is altijd leuk en Snakebites eergevoel te na.

Winnaar Premier League Darts voorspellen

Van Gerwen is de favoriet bij de bookmakers met odds van 1.61 om de Premier League Darts te winnen vóór de play-offs beginnen. Van den Bergh noteert 4.00 en De Sousa 17.00 als ze hem nog van die eerste plek weten te verdringen. Voor de finalewinst noteert Michael 2.63 en de Sousa 7.50 en James Wade maakt met 23.00 nog altijd een hele kleine kans.

Back To Top