Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

MvG zeker van play offs Premier League | Dimitri Van den Bergh knokt

Premier League Darts 5: Michael van Gerwen dik favoriet tegen Wade

De Premier League Darts heeft 14 van de 16 speelavonden achter de rug en de laatste twee rondes zijn voor Michael van Gerwen niet meer zo enerverend. De Brabantse oud-winnaar is al verzekerd van deelname aan de play-offs, de avond waarop de top vier strijdt om de eindzege (vrijdag).

Michael van Gerwen bij laatste 4 Premier League Darts

Mighty Mike versloeg dinsdagavond Gary Anderson met 8-4 en staat in het Premier League Darts klassement op 19 punten. Nathan Aspinall en Jose de Sousa volgen met beide 18 punten en zij mogen hun verblijf in Milton Keynes, waar sinds maandag weer publiek welkom is, mogelijk ook verlengen tot de beslissende avond.

Dimitri Van den Bergh naar play offs?

Wie grijpt het resterende ticket voor Premier League Darts play offs, de eindfase van het toernooi dat na het WK Darts wordt gezien als het meest prestigieuze? Jonny Clayton en Dimitri van den Bergh (16 en 15 punten) gaan dat uitvechten. Peter Wright (13) heeft een minieme kans, James Wade en Gary Anderson zijn uitgeschakeld.

Gemiddeldes Mighty Mike

Van Gerwen herstelde zich van zijn nederlaag op maandagavond en had tegen de Flying Scotsman geen topavond nodig. Zijn gemiddelde was 98,02 en hij pakte zes van zijn acht legs door binnen vijf beurten te finishen. Zijn gemiddelde over de eerste negen pijltjes was 105: ruim voldoende, maar het zal naar minstens 110 moeten. Ook wierp hij van alle deelnemers percentueel gezien de minste scores van 140 of meer.

Over alle 14 speelavonden bekeken heeft hij met 98,3 het vijfde hoogste gemiddelde, het vierde hoogste ‘first nine darts’ gemiddelde (107,6) en negende hoogste percentage beurten van 140 of hoger.

Staat hij dan in geen enkel statistisch klassementje bovenaan, zoals we gewend zijn? Jawel: hij zette 44 procent van de beurten waarin hij uit kon gooien ook echt om in legwinst. Da’s de hoogste score.

Jose de Sousa – Michael van Gerwen

De partij tegen Jose de Sousa van woensdagavond is ontdaan van spanning, al gaat het wel direct om winst van de reguliere fase, waaraan aan premie is verbonden.

De Sousa is de 180-koning van dit jaar. Bijna tien procent van zijn beurten leidt tot een maximum! Michael van Gerwen en anderen wijken, als de eerste pijl niet in treble 20 valt, al snel uit naar de 19 of 18. Maar de Portugees blijft hardnekkig hameren op de T20 – met succes dus.

Darts voorspellingen

Voor het wedden op Premier League wedstrijd van vanavond noteert Michael van Gerwen bij de bookmakers 2.00, gelijkspel 4.50 en Jose de Sousa 2.85. We tippen minstens 6,5 180-scores (in totaal, dus niet van alleen De Sousa) op 1.50.

Michael van Gerwen is met een notering van 2.50 favoriet voor de winst van de competitie. Nathan Aspinall en Jose de Sousa volgen @4.50. Een juiste voorspelling op een titel voor Van den Bergh levert 7.50 op.

Back To Top