Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dimitri Van den Bergh – Jonny Clayton strijden om laatste play-offs ticket

Dimitri Van den Bergh - Jonny Clayton strijden om laatste play-offs ticket

De Premier League Darts sluit vanavond de reguliere fase af en drie van de vier plekjes voor de play-offs zijn vergeven. Het laatste startbewijs gaat naar of Dimitri Van den Bergh, of naar Jonny Clayton. Bij de bookmakers is The Dreammaker favoriet. De odds voor het wedden op darts zijn: Dimitri van den Bergh 2.10, Jonny Clayton 2.70 en gelijk 4.50. De apotheose komt, heel toepasselijk, in de laatste partij van de avond.

Michael van Gerwen tegen Van den Bergh of Clayton

Michael van Gerwen gaat in de Premier League Darts aan de leiding en maakt een goede kans om voor de achtste keer in negen jaar af te sluiten als koploper. Fijn voor zijn ego, fijn voor zijn portemonnee: de bonus is 25.000 pond. En het tekent ook hoe ongelooflijk hoog de standaard is, die hij in zijn topjaren (laten we zeggen 2013-2019) liet zien. Want de algemene opinie is dat Mighty Mike kwetsbaar oogt, inconsistent is en momenteel de ‘fear factor’ mist. En toch leidt hij het eliteklassement.

Naast Van Gerwen zien we ook Nathan Aspinall en debutant Jose de Sousa terug in de play-offs van vrijdag. De koploper speelt dan tegen de nummer vier. En dat zal dus of ‘Dreammaker’ Van den Bergh, of ‘Ferret’ Clayton zijn. Beide darters hebben 16 punten, maar de Welshman heeft een beter legsaldo. Kortom, voor Ferret is gelijk spelen al voldoende, terwijl de Belg moet winnen.

Dimitri Van den Bergh hoogste gemiddelde

Tot en met de achtste match stond Dimitri Van den Bergh er in de Premier League uitstekend voor en na het blokje van eind april was hij aanvoerder van de ranglijst. Maar van de zeven partijen daarna, wist hij er slechts eentje te winnen. En dat terwijl hij zelf vijfmaal een gemiddelde van boven de 100 realiseerde.

Over de hele competitie gezien heeft Dimi het hoogste gemiddelde (100) en ook het beste scorende vermogen (de eerste drie worpen leveren gemiddeld 109,4 punten per keer op). Ook in klassementen als percentage 100+, 140+ en 180-scores ziet het er dik in orde uit.

Jonny Clayton lijkt wat opgebrand

Bij Jonny Clayton, die twee van de vorige vijf potjes won, zit er wel ook echt een daling in de kwaliteit van zijn gooien. In maar een van die vijf partijen had hij een moyenne van over de 100. En het is niet zo dat zijn opponenten de avond van hun leven hadden, want ook maar eveneens 1 keer haalde zijn tegenstander een 100+ gemiddelde. De sympathieke, maar op dit niveau toch wat onervaren stukadoor lijkt een beetje opgebrand – hij speelde dit jaar ook al veel vloertoernooien, waarin hij erg vaak erg ver kwam.

Back To Top