Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Voorbeschouwing Van Gerwen Premier League Darts play offs 2021

Voorbeschouwing Premier League Darts play offs 2021

Premier League Darts play offs | Vanavond, vrijdag 28 mei, is de ontknoping van de Premier League 2021. Michael van Gerwen speelt vanaf 20:00 uur in Milton Keynes tegen Jonny Clayton. De andere halve finale is Jose de Sousa versus Nathan Aspinall. Check de Toto tips vandaag voor de grootste kanshebber na MvG.

Premier League Darts play offs 2021

De Premier League Darts play-offs herbergen dus twee debutanten, als teken dat de top van de dartswereld de laatste jaren flink door elkaar is geschud. Eventjes ook dreigde Van Gerwen daaruit weg te vallen: vorig jaar wist hij zich niet te plaatsen voor de finale van de dartscompetitie. Meerdere jaren was de Brabander bij een groot aantal majors de titelhouder, maar momenteel is hij alleen de regerend kampioen bij de Players Championship Finals.

Michael van Gerwen heeft zich herpakt

Maar Mighty Mike lijkt zichzelf nu net op het juiste moment bij elkaar geraapt te hebben. Hij won zes van de vorige zeven Premier League Darts speelrondes, al was dat maar driemaal met een gemiddelde van boven de 100. Dat tekent dat het al met al nog steeds niet ‘de oude Van Gerwen is’, want die zette reeksen neer van tientallen matches met een 100+ moyenne.

MvG wordt niet makkelijk gebroken

Van de vier resterende darters heeft hij het derde hoogste toernooigemiddelde, het tweede hoogste gemiddelde over de eerste negen pijlen (de scorende darts), en het derde hoogste check-out percentage. Dus waar kan MvG op teren in zijn poging om wel weer te domineren? Nou, hij heeft in elk geval wel het hoogste percentage gewonnen legs met de darts mee (dus legs waaraan hij zelf mag beginnen). Net als in het tennis is het niet makkelijk gebroken worden een fijne basis om in elk geval lang in de wedstrijd te blijven. En hij heeft het hoogste percentage gewonnen legs, 57%.

Niveau inconsistenter

Het klopt dus wat hij vol branie bleef en blijft verkondigen: de drievoudig wereldkampioen darts blijft lastig te verslaan. Maar ondanks alle praatjes is te merken dat Michael van Gerwen beseft dat zijn niveau inconsistenter is, dat hij te veel dalen kent. Hij stond altijd al schreeuwend en fistpumpend op het podium, maar het gebrul is luider geworden – minder bedoeld als vorm van juichen, meer als intimidatie richting de opponent.

Michael van Gerwen – Jonny Clayton

Jonny Clayton richtte zich donderdag tegen Dimitri Van den Bergh, ook nog gegadigde voor de Premier League Darts play-offs, na een mindere periode net op tijd op. De soepelheid en brille van eerder dit jaar zijn er bij de Welshman ook wel af, maar hij kan bogen op een mooie head to head tegen Van Gerwen. Hij won drie van de vorige vier ontmoetingen.

Voorspellingen

Michael van Gerwen staat voor de eindzege bij de bookmakers genoteerd op 2.25, De Sousa op 3.75, Aspinall op 5.00 en Clayton op 5.00. In zijn halve finale partij tegen The Ferret is Mighty Mike met een notering van 1.53 favoriet.

Back To Top