Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

De komende week wordt de PDC Super Series 4 gespeeld, die bestaat uit de Players Championship darts events 13-16. Er wordt opnieuw gedart in de Marshall Arena in Milton Keynes en er doen 118 PDC Tour Card-houders aan mee, waaraan nog tien Associate Member-spelers worden toegevoegd omdat zich tien spelers hebben afgemeld, waaronder Wesley Harms en Max Hopp.

Nederlanders Players Championship darts

Er staan weer heel wat Nederlanders met hun pijlen aan de oche tijdens de Super Series 4, waaronder uiteraard Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, en daarnaast zijn ook Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen, Ron Meulenkamp, Geert Nentjes, Danny Noppert, Maik Kuivenhoven, Derk Telnekes, Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker, Berry van Peer, Jermaine Wattimena en Niels Zonneveld van de partij.

Aan die reeks Nederlanders worden Ryan de Vreede, Lorenzo Pronk, Luc Peters en Gino Vos als associate members toegevoegd. Zij grepen tijdens de Q-School net naast de felbegeerde Tour Card maar op deze manier kunnen de aanstormende talenten toch wedstrijdritme en punten voor de Order of Merit pakken.

Talenten onder extra spelers

Dat spelers die als extraatje zijn toegevoegd aan het speelveld bepaald geen groentjes zijn, liet Gino Vos tijdens de vorige Super Series in Duitsland wel zien: daar versloeg hij Michael van Gerwen met 6-1. Maar ook onder de andere ‘zij-instromers’ zitten gedreven talenten. Rijzende ster Lorenzo Pronk uit Den Haag vond in enkele jaren de weg naar de Q-school en speelde inmiddels de UK Open.

Luc Peters loopt kampioenstitel mis

De Limburger Luc Peters was afgelopen jaar hard op weg om Nederlands kampioen te worden, hij had de NDB Ranking bij de heren A al zekergesteld; maar corona gooide ook hier roet in het eten en de rankings vervielen omdat er niet verder gespeeld kon worden en het NK Darts werd afgelast. En dit jaar greep hij net naast een PDC Tour card in de Q-School.

Dimitri Van den Bergh

Belgen op PDC Super Series 4

Voor België zijn Dimitri Van den Bergh, Mike De Decker, Geert De Vos en Kim Huybrechts bij de PDC Super Series 4 verzekerd van een plek aan de oche. Er zijn helaas geen Belgische darters onder de Associate Members. De vorige Super Series verliepen niet heel sterk voor de Belgen, maar in Niedernhausen was er opeens de eerste Pro Tour-zege van Dancing Dimi die Dirk ‘Aubergenius’ van Duijvenbode met 8-7 versloeg om de dagtitel voor de Players Championship Darts 12 te pakken.

Dimitri Van den Bergh is goed bezig

Van den Bergh werd in februari aan zijn knie geopereerd en het heeft even geduurd voor hij zijn vorm terug te pakken had. De Premier League Darts verliep daardoor niet helemaal zoals gewenst, hij verloor zijn kans op de play-offs aan Jonny Clayton – die vervolgens winnaar werd. Tijdens de Super Series 4 lonken er nieuwe Pro Tour-kansen voor DreamMaker Dimitri.

Van den Bergh woont in Engeland bij Damon Heta

Met Dimi’s knie gaat het goed, zijn spieren worden sterker en hij heeft de afgelopen maanden volop kunnen trainen met twee topdarters. Van den Bergh woont inmiddels in Leicester in Engeland waar hij een huis deelt met Damon Heta en zijn vrouw. Eerder logeerde hij een maand of drie bij Peter Wright omdat hij door corona vast zat in de UK.

Veel geleerd van trainen met Peter Wright

Snakebite en zijn vrouw stelde hem al voor als ‘onze adoptiezoon’. Dimi zegt enorm veel geleerd te hebben van het trainen met Wright en hoopt dit de komende tijd om te zetten in nog meer successen. Het besluit om permanent in Engeland te blijven, was een eenvoudig rekensommetje. Reizen kost enorm veel tijd en energie, dus met deze winst hoopt Dancing Dimi er alles uit te slepen om de top te behalen nu hij het momentum heeft.

Het verblijf in Huize Deta bevalt goed. “We trainen veel samen en zijn competitief ook ongeveer van hetzelfde kaliber,” aldus Heta die zelf natuurlijk ook van profiteert van zijn getalenteerde huisgenoot.

Gerwyn Price kan eindelijk weer darten

Gerwyn Price zat de afgelopen maanden wel verlegen om een sparring partner. Hij zal na een gat van 86 dagen eindelijk weer kunnen deelnemen aan de competitie. Hij miste de Premier League Darts omdat hij positief testte, en heeft al die tijd thuis gezeten.

Iceman heeft de tijd gebruikt om zijn nieuwe huis te verbouwen en stug door te trainen, in zijn eentje in zijn keuken. Price is typisch een speler die het lekkerst staat te gooien voor een bomvolle, luidruchtige zaal, maar wat betreft de Players Championships zal dat moeten wachten tot de finales in november.

Zin in PDC Super Series 4

Ondanks het gebrek aan publiek heeft de Iceman veel zin in Super Series 4, want zonder tegenstander staan spelen is vele malen erger dan zonder publiek! “Het is allemaal leuk en aardig om voor de lol driedubbels te gooien en alles te raken, maar als iemand dat tegen jou doet, dan komt het er pas echt op aan. Dus de eerste een of twee wedstrijden zullen spannend voor me zijn, maar ik ben er zeker van dat ik er super uit zal komen,” aldus Price, die met Players Championship 6 zijn laatste titel won.

Op 18 maart speelde hij zijn laatste wedstrijd; hij verloor toen van Peter Wright in de finale van Players Championship 8.

Raymond van Barneveld komt sterker terug

Voor Raymond van Barneveld wordt het ook een spannende week. Tijdens de vorige Super Series in Duitsland werd Barney onwel doordat zijn suikerziekte opspeelde. Eerder in maart was dat ook al een keer gebeurd, tijdens een eerdere serie Players Championships die in Milton Keynes werden gespeeld.

Zijn manager liet eind april over Barney weten: “Hij had iets verkeerds gegeten, waardoor hij ziek werd, maar hij komt sterker en beter terug. Zijn waardering voor de steun van zijn fans is groot.” Daar hopen we zeker op, ook dat zijn bloedsuikerspiegel de komende week stabiel blijft en hij eindelijk weer eens een titel kan toevoegen aan zijn palmares.

Back To Top