Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Gerwyn Price wereldkampioen darts en nummer 1 Order of Merit

Gerwyn Price wereldkampioen darts en nummer 1 Order of Merit

Winnaar WK Darts 2021 | Kniel voor de nieuwe heerser van de dartswereld: Gerwyn Price is vanaf heden de wereldkampioen en de leider van de PDC Order of Merit. De Welshman versloeg zondagavond Gary Anderson met 7-3 en scoorde ook gelijk maar even de set met het hoogste WK-gemiddelde ooit. Het enige wat ontbrak was een negendarter, maar die kwam er op een gemiste dubbel 12 na bijna ook.

Na het PDC World Darts Championship 2021 zijn ook de eerste negen deelnemers aan de Premier League bekend. Verderop daarover meer.

Gerwyn Price winnaar WK Darts 2021

De finale van het WK Darts was alleen in de beginfase spannend te noemen, toen Price en tweevoudig wereldkampioen Anderson sets van elkaar afsnoepten die de ander was begonnen en de setgemiddeldes bij elkaar lagen. Maar al in set drie drukte Gerwyn Price het gaspedaal diep in: met een gemiddelde van 120 kwam hij op 2-1, om vervolgens uit te lopen naar 5-1.

Nieuw WK record setgemiddelde

De Schot kwam scorend tekort: zijn first 9 gemiddelde was 101, terwijl Price op 109 uitkwam. Ook was Price lange tijd ongenaakbaar op de dubbels, bijna driekwart, terwijl de Flying Scotsman de spaarzame kansjes die hij had hulpeloos om zeep hielp. En toen kwam zet zes. Wat een machtsvertoon: Price raffelde die af met een twaalf, elf en tiendarter. Setgemiddelde 136,6, een nieuw WK-record.

WK Darts finale eindigt in 7-3

Vanaf dat moment werd de eindstrijd rommeliger. Gerwyn Price verloor zijn consistentie, maar had nog steeds enkele imposante versnellingen in huis, terwijl bij Gary Anderson het aldoor niet wilde lukken met de dubbels. Legs die in vier beurten al klaar waren werden afgewisseld met legs die soms meer dan 20 darts duurden. In de slotset kwam Anderson nog op 2-0, maar met twee dertiendarters kwam de Iceman langszij. In de slotleg miste Anderson drie pijltjes op tops om op 6-4 te komen (waarna hij de nieuwe set zou mogen beginnen). Price maakte de klus af met dubbel 5.

Gerwyn Price tevens nieuwe leider Order of Merit

Tot nu toe hadden alleen Michael van Gerwen, Phil Taylor en Peter Wright meer dan 1 miljoen op de PDC Order of Merit Darts behaald. Price voegt zich nu met 1,317,500 Britse pond in dat exclusieve clubje. Michael van Gerwen staat tweede met 1,04 miljoen, Peter Wright is derde met 1,02. Het gat richting nummer vier Rob Cross is groot: 516.000 Pond. Dirk van Duijvenbode stijgt naar plek 32 (168.000) op de Order of Merit. De lijst heeft een looptijd van twee jaar.

Deelnemers Premier League Darts 2021 bekend

De PDC heeft de eerste negen deelnemers aan de Premier League Darts geopenbaard. Het zijn Michael van Gerwen, Glen Durrant, Gerwyn Price, Gary Anderson, Peter Wright, Rob Cross, Nathan Aspinall, Dimitri Van den Bergh en José de Sousa. De tiende wordt na de Masters gekozen. Het eerder gepresenteerde speelschema Premier League Darts zal overigens worden gewijzigd. Door de coronamaatregelen zal de dartscompetitie naar verwachting pas rond pasen van start gaan.

Back To Top