Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen en Gerwyn Price favorieten Masters 2021

Michael van Gerwen en Gerwyn Price favorieten Masters 2021

Aan het begin van het nieuwe dartsjaar zijn de verwachtingen voor Gerwyn Price hooggespannen. Na zijn sterke opkomst in 2019 zette Price zijn opmars door in het begin van 2020, maar naar het einde van het jaar leek het erop dat de rek er een beetje uit was en er zelfs vermoeidheid optrad bij de voormalige rugbyspeler. De pundits en dartskenners verwachtten dan ook geen van allen dat Price zou zegevieren tijdens het wereldkampioenschap in Alexandra Palace. Maar ze zaten ernaast.

Wat kan Gerwyn Price op The Masters?

Nu aan het begin van het nieuwe seizoen kan die vermoeidheid Price alsnog parten gaan spelen, maar het kan ook dat de Welshman er vernieuwde krachten uit put. We gaan het zien als op 29 januari The Masters van start gaan, waar Price het opneemt tegen de top van de PDC.

Gary Anderson kijkt uit naar nieuw seizoen darts

Gary Anderson verloor de finale van het WK Darts en werd dus niet voor de derde keer in zijn leven wereldkampioen. Het was zijn vijfde WK-finale en hij is niet van plan bij de pakken neer te zitten – hij ziet 2021 vol optimisme tegemoet. Het afgelopen jaar werd de Schot geplaagd door blessures en hij is naar zijn gevoel nog lang niet terug op het niveau waar hij zou moeten zijn.

Goede verliezer

Anderson kijkt dan ook met een goed gevoel terug op de finale tegen Gerwyn Price, vooral naar de momenten waarop Price té graag wilde scoren en daardoor in de problemen kwam als hij onder druk werd gezet. Anderson zei in een interview met Sky Sports dat hij daar tijdens de wedstrijd eigenlijk erg om moest lachen. Anderson is een goede verliezer. De finale bereiken na een jaar vol tegenslag is geen slecht begin van 2021.

Price en Anderson kunnen elkaar treffen in kwartfinale Masters

Aan het einde van de maand beginnen The Masters waar de kans groot is dat er een herhaling van de World Darts Championship finale tussen Anderson en Price zal plaatsvinden. Als beide spelers overeind blijven tot in de kwartfinale, dan komen ze elkaar daar in het Masters speelschema tegen.

Stephen Bunting niet te onderschatten

De beste acht darters beginnen in de tweede ronde van de Masters en Anderson zal zijn eerste partij spelen tegen de winnaar van de match in de eerste ronde tussen Michael Smith en Adrian Lewis. Price zal het opnemen tegen Joe Cullen of Stephen Bunting – allebei spelers die ongelofelijk sterk hebben gespeeld op het laatste WK Darts. Bunting liet zien dat hij ontzettend goed kan presteren onder druk en is daardoor een man die de komende tijd niet mag worden onderschat.

Peter Wright

Peter Wright titelhouder The Masters

Peter Wright is titelverdediger op The Masters. Afgelopen jaar stootte hij Michael van Gerwen van de troon waar hij al vijf jaar op zat. Wright, die zijn wereldtitel niet kon behouden en daarmee naast de toppositie in de Order of Merit greep, zal zijn eerste wedstrijd spelen tegen Krzysztof Ratajski of Simon Whitlock.

Van Gerwen begint zijn expeditie in de jacht op het terugveroveren van de Top Spot die zeven jaar lang de zijne was, tegen Jose de Sousa of Jonny Clayton. Van Gerwen zal het komende jaar keihard moeten knokken om te bewijzen dat hij nog steeds de beste van de wereld is.

Michael van Gerwen worstelt

Anderson gelooft er niet in dat Van Gerwen is afgeserveerd. “Hij heeft het moeilijk. Hij worstelt en iedereen zegt dat het klaar is voor hem. Luister, de jongen heeft de afgelopen vijf, zes, zeven, acht jaar aan de top gestaan,” herinnert de Flying Scotsman. “Dat is een lange tijd en hij heeft de beste verslagen. Op dit moment krijgt hij te maken met ontzettend veel dartspelers die opkomen. Maar hij wint nog steeds toernooien,” vervolgt Anderson.

MvG favoriet Masters

Hij denkt dat het goed is dat Van Gerwen op zijn bek is gegaan en dat het zijn vechtlust alleen maar zal aanwakkeren. “Ik denk dat Michael dat misschien juist nodig heeft,” aldus Anderson, die van Gerwen dus absoluut nog niet wil afschrijven. Sterker nog, Anderson tipt hem als de winnaar van The Masters.

Van Gerwen won de Masters vijf keer. Hij wordt dan ook nog steeds door bookmakers als Top Dog gezien voor de titel met odds van 3.25, maar moet daarbij wel zijn favorietenplek delen met Price die ook 3.25 noteert. Wright noteert 6.50 en Anderson 10.00.

Back To Top