Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

The Masters 2021: Van Gerwen, Wright en Price scherpen de messen

The Masters 2021: Van Gerwen, Wright en Price scherpen de messen

Gerwyn Price is de kersverse wereldkampioen darts en ‘World Number One’ en daarmee favoriet voor de Masters. Bovendien kreeg hij afgelopen weekend nog eens wat extra veren toen hij tijdens de PDC Annual Awards werd bekroond met maar liefst vier Player of the Year prijzen. Price bedankte iedereen in een reactie op Twitter en zei dat het veel voor hem betekent. “Kom nu maar op met de Masters!” besloot hij.

De Masters 2021 wordt gespeeld van 29 tot en met 31 januari, in Milton Keynes. Er zit dit jaar £220,000 in de pot om te verdelen.

Masters 2021: Van Gerwen wil titel heroveren

Ondertussen likt Michael van Gerwen zijn wonden. Voor hem was 2020 een desastreus jaar. Ergens in de afgelopen weken werd hij wakker en drong het tot hem door dat hij géén Nummer Een van de Wereld meer is. Maar van Gerwen kennend, blijft hij daar niet lang bij stilstaan en zegt hij ‘dat hoort erbij’. Kop in de wind, blik naar voren, schouders naar achter en jezelf herpakken. “Je moet altijd naar de toekomst kijken, en dat is wat ik doe, jezelf nieuwe doelen stellen er zorgen dat je weer scherp bent voor het nieuwe seizoen,” aldus Van Gerwen.

Toernooi met weinig druk

En het eerste doel in dat seizoen is om de Masters-titel terug te winnen en volgens hem is dat een fijn toernooi om het jaar mee te beginnen, ook omdat er niet zoveel druk op ligt omdat het niet niet meetelt voor de Order of Merit. “Maar het is wel een belangrijk toernooi,” zegt Mighty Mike. Niet zozeer vanwege het prijzengeld, “maar ook om te zien waar je op dat moment staat,” aldus Van Gerwen.

Aan The Masters doen vierentwintig spelers mee: de top-24 van de Order of Merit na het afgelopen WK Darts. Dat zijn er dus acht meer dan afgelopen jaar. De beste acht darters beginnen het toernooi in de tweede ronde. De reden van de extra spelers is om extra kansen te bieden aan opkomend talent om zich te kunnen plaatsen voor de Premier League 2021.

Peter Wright verrassende titelverdediger

Peter Wright is titelverdediger op de Masters. Dat hij afgelopen jaar won nadat hij de wereldtitel had gepakt, was een verrassing. Dat was alleen Phil Taylor gelukt na het winnen van het WK in 2013 tijdens de eerste editie van de Masters. Daarna werd van Gerwen steevast winnaar van het toernooi. De andere wereldkampioenen in die periode, Rob Cross en Gary Anderson lukte het niet om aansluitend op hun wereldtitel de Masters-kroon te pakken. Maar Wright deed dat wel.

MvG uit Masters gooien

De wereldtitel is hij kwijt, maar Snakebite kan de Masters-titel wel behouden en daar gaat hij ook alles aan doen. “Ik heb een beetje vuur in mijn buik voor dit jaar, dus ik kijk ernaar uit,” liet Wright weten aan The Daily Star. Hij liet ook weten “Enkele opmerkingen die MVG over me maakte… Ik ben bij dat hij nu nummer 2 is, zodat ik in de halve finales tegen hem kan spelen en hem eruit kan gooien voordat hij de finale bereikt.” Na Wrights verlies in de derde ronde van het WK Darts had Van Gerwen had namelijk een opmerking gemaakt, “Als hij zoveel onzin praat dan krijg je dat soort dingen”.

Voorspellingen Masters darts 2021

Michael van Gerwen, Peter Wright en Gerwyn Price komen pas zaterdag in actie. Vrijdagavond speelt Jeffrey de Zwaan als eerste en enige andere Nederlander op de Masters, en zijn tegenstander is Daryl Gurney die met 1.66 favoriet is voor de wedstrijd. De Zwaan noteert bij de bookmakers 2.23 voor de winst en 8.00 voor een 4-6 zege op Gurney.

Van Gerwen speelt zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar uit de match De Sousa – Clayton. Zijn kansen om de Master-titel terug te pakken worden met odds van 3.50 groter geacht als die van Gerwyn Price die 4.00 noteert. Titelverdediger Wright noteert 8.00.

Back To Top