Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort vandaag op WK Darts

Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort maandag 28 december 2021 WK Darts

Dirk van Duijvenbode – Adam Hunt en Nathan Aspinall – Vincent van der Voort spelen vandaag in de derde ronde van het WK Darts 2021. In totaal zijn er zes partijen in de derde ronde. De partijen van Aubergenius en Fast Vinnie zijn in de middagsessie gepland.

Michael van Gerwen naar laatste zestien

Michael van Gerwen heeft zich inmiddels bij de laatste zestien van het World Darts Championship gevoegd. Mighty Mike was in de slotpartij van zondag ongenaakbaar tegen Ricky Evans: 4-0. En het is echt niet zo dat de Engelsman er niets van bakte, want in legs was de uitslag 12-7 en qua gemiddelde hoeft hij zich met 100,7 bepaald niet te schamen. Maar Van Gerwen kwam tot 106,9, gooide 12 van zijn 21 finishes raak en hij raffelde vijf van zijn twaalf gewonnen legs af binnen vier worpen (dus 12 pijltjes of minder).

Peter Wright uitgeschakeld op WK Darts

Regerend wereldkampioen Peter Wright werd gisteren met 4-3 door de Duitser Gabriel Clemens uitgeschakeld. Op de Order of Merit Darts kan Van Gerwen daardoor in ieder geval niet door de Schot van de eerste plaats worden verdreven. Peter Wright versloeg Michael van Gerwen in de finale van het vorige WK met 7-3.

3de ronde WK Darts Dirk van Duijvenbode – Adam Hunt

Normaal kom je op het WK bij elke volgende ronde een zwaardere tegenstander tegen. Maar nadat Dirk van Duijvenbode afrekende met ex-kampioen Rob Cross stuit hij nu op de toch heel wat minder gerenommeerde Engelsman Adam Hunt. Want tja, wat heeft Hunt eigenlijk voor mooie dingen op zijn cv staan? De 28-jarige darter uit Durham heeft sowieso wat grote tv darttoernooien betreft eigenlijk alleen ervaring op het UK Open, waarop hij af en toe een rondje won. Maar op andere majors won hij nog nooit een wedstrijd, tot dit WK Darts dus.

Op het nippertje gewonnen van Cross

Van Duijvenbode, die zijn bijnaam Titan heeft ingeruild voor Aubergenius, trok die partij tegen Cross naar zich toe door net op tijd een twaalfdarter te noteren. Was dat niet gelukt, dan had Cross drie kansen gehad om twaalf uit te gooien. Maar dat was niet de enige razendsnelle leg van de Westlander, want hij gooide daarvoor ook al een elfdarter. Het liep wat minder wat betreft het finishen van honderd of meer, dat lukte bij geen enkele van de negen pogingen.

Aubergenius begint tot personality uit te groeien

Aubergenius heeft snel naam gemaakt in de dartswereld en mede ook door zijn opmerkelijke opkomst met spijkerharde gabbermuziek, het gedoe met aubergines en soms maffe interviews begint hij tot ‘personality’ uit te groeien. Maar als nuchtere Nederlander, die dus ook gewoon nog kantwoorwerk heeft en dat wil blijven doen, weet hij dat het maar om een ding draait: presteren.

Voorspellingen Van Duijvenbode en Van der Voort

Wedden op darten derde ronde | Dirk van Duijvenbode noteert 1.28 en Adam Hunt krijgt van de bookmakers een quotering van 3.70 mee. Dat lijkt toch een overschatting van de Nederlander en dat maakt de +2,5 sets handicap op Hunt @1.57 aantrekkelijk. Die bet betekent dat je voorspelt dat Hunt niet met drie of meer sets verliest, dus niet met 4-0 of 4-1 verliest.

Vincent van der Voort is de underdog in zijn partij tegen Nathan Aspinall. De Brit noteert 1.35 op winst en Van der Voort 3.20.

Programma WK Darts maandag 28 december 2020

Middagsessie 13.00 uur
Jose de Sousa – Mervyn King
Dirk van Duijvenbode – Adam Hunt
Nathan Aspinall – Vincent van der Voort

Avondsessie 19.00 uur
Gary Anderson – Mensur Suljovic
Gerwyn Price – Brendan Dolan
Glen Durrant – Danny Baggish

Zie hier het volledige WK Darts programma en alle uitslagen.

Back To Top