Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen – Joe Cullen vierde ronde: MvG niet te stoppen

Michael van Gerwen - Joe Cullen vierde ronde: MvG niet te stoppen

WK Darts 2021 | Vandaag, dinsdag, worden de resterende partijen in de derde ronde van het PDC World Darts Championship gespeeld en gelijk ook wordt in de avondsessie begonnen met de vierde ronde. Daarin speelt Michael van Gerwen tegen Joe Cullen in de laatste pot van de dag (update: MvG door op WK Darts na thriller). De avondsessie wordt om 19:00 uur geopend door Dave Chisnall – Danny Noppert.

WK Darts Michael van Gerwen – Joe Cullen

De 31-jarige Engelsman Joe Cullen heeft als bijnaam ‘Rockstar’, maar het is toch echt zijn tegenstander Michael van Gerwen die al jaren de grootste ster van het darts is. Cullen verschijnt sinds 2011 op het WK Darts en drong vier jaar terug door tot de laatste 32. In 2014 verloor hij in de openingsronde van Van Gerwen (1-3), vorig jaar ging het direct mis tegen Nico Kurz. Wat andere majors betreft is de halve finale op het European Championship Darts van 2018 zijn hoogtepunt.

Cullen geen structurele hoogvlieger

Kortom, Cullen is geen structurele hoogvlieger binnen de PDC en dankt zijn plek op de ranking (hij is als zestiende geplaatst) vooral aan zijn resultaten op de kleinere toernooien. Hij entert het Alexandra Palace te Londen met het zestiende beste jaargemiddelde en wat betreft aantal 180’s gooien per leg is hij de tiende beste in 2020.

Michael van Gerwen op WK Darts niet te stoppen

Mighty Mike was in zijn twee vorige WK Darts wedstrijden machtig als vanouds en viel amper op foutjes en verslappingen te betrappen. “Als ik zo blijf spelen, dan ben ik niet te stoppen, maar dat moet ik nog wel even doen”, zegt de Brabander. “Iedereen weet echter ook wel dat als ik er lekker in zit, ik niet opeens terugzak naar een gemiddelde van 88 of zo. Dat overkwam me wel in de Premier League Darts, maar dat gaat nu niet gebeuren.”

Voorspellingen bookmakers

Michael van Gerwen staat bij de bookmakers 1.12 en is daarmee de grote favoriet. De quotering op winst Joe Cullen is 6.50. Om de odds een boost te geven kun je inzetten op de drieklapper: winst, hoogste checkout en meeste 180’s voor Van Gerwen @4.00.

WK Darts 2021: Van Duijvenbode en Van der Voort door

Maandag was een fraaie dag voor het Nederlandse darts, want zowel Dirk van Duijvenbode als Vincent van der Voort drongen door tot de laatste zestien van het WK Darts. Aubergenius versloeg Adam Hunt met 4-0 (12-6 in legs) en schudde de fraaie staaltjes, zoals een finish van 170 en een elfdarter, uit de mouw. Houdt de Westlander deze vorm vast, dan moet hij ook Glen Durrant in de achtste finale kunnen verslaan.

Programma darten dinsdag 29 december

Middagsessie, 13:00 uur

James Wade – Stephen Bunting
Daryl Gurney – Chris Dobey
Jason Lowe – Devon Petersen

Avondsessie 19:00 uur

Dave Chisnall – Danny Noppert
Gabriel Clemens – Krzystof Ratajski
Michael van Gerwen – Joe Cullen

Back To Top