Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Vincent van der Voort – Daryl Gurney en Dirk van Duijvenbode – Glen Durrant

WK Darts 2021 Vincent van der Voort - Daryl Gurney en Dirk van Duijvenbode - Glen Durrant

PDC World Darts Championship 2021 | Woensdag 30 december worden de laatste zes wedstrijden van de vierde ronde afgewerkt. De middagsessie wordt geopend door Vincent van der Voort – Daryl Gurney. In de avond verschijnen om 19:00 uur Dirk van Duijvenbode – Glen Durrant aan de oche.

WK Darts Vincent van der Voort – Daryl Gurney

Gurney heeft twee ijzersterke potjes achter de rug, waarmee hij zijn zwakke 2020 achter zich lijkt te hebben gelaten en als grote favoriet aan deze achtste finale van het WK Darts begint. SuperChin zette Chris Dobey met 4-1 opzij en was in die vijf sets tamelijk consistent, met gemiddeldes tussen de 94 en 110. Van der Voort had er in zijn vorige WK-partijen veel zwakkere sets tussen zitten, met gemiddeldes van laag in de 80. Nu er vier sets nodig zijn om te winnen vrezen we dat de Noord-Ier te consistent zal blijken voor Fast Vinnie.

Achtste finale Dirk van Duijvenbode – Glen Durrant

De vergeten man, zo ziet Durrant zichzelf, aangezien hij nadat hij corona opliep zijn vorm nog moet hervinden en daarom, ondanks dat hij de Premier League Darts won, in Ally Pally onder de radar vliegt. Zijn zege op Danny Baggish (4-2) was degelijk, maar miste de brille die Van Duijvenbode op de juiste momenten wel liet zien tegen Rob Cross en Adam Hunt.

Zo had Durrant van de vijftien legs die hij tegen Baggish won er in acht minstens vijf beurten nodig (zestien pijlen of meer). En om een tegenstander echt pijn te doen, aan het twijfelen te brengen en weg te vagen, zal het vaker sneller moeten. Aubergenius pakte tien van zijn twaalf legs tegen Hunt in vijf beurten of minder.

Voorspellingen Van Duijvenbode en Van der Voort

Wedden op WK darten 2021 | Bij de bookmakers noteert Dirk van Duijvenbode 1.81 op winst en Glen Durrant 2.00. Een winnaar uitroepen durven we niet, laten we inzetten op minstens 5,5 sets op @1.48.

Daryl Gurney is in zijn wedstrijd tegen Vincent van der Voort favoriet @1.50. Een zege van Vincent van der Voort levert 2.63 x de inleg op.

Michael van Gerwen WK Darts

Michael van Gerwen door naar laatste 16 WK Darts

Dinsdag kroop Michael van Gerwen in de partij tegen Joe Cullen door het oog van de naald. De drievoudig wereldkampioen darts stond met 0-2 en 1-3 in sets achter, waardoor hij voor de taak stond om drie sets op rij te winnen. Het werd billenknijpen voor zijn fans, want in de zesde en zevende set speelde hij echt niet zijn beste darts (gemiddeldes van 95,6 en 93,6), waardoor Cullen aan kon haken en het allemaal op 3-3 in sets en 2-2 in legs aankwam op een allesbeslissende leg.

Thriller eindigt in 4-3

Maar toen bleek wie de ware kampioen is, met karrenvrachten ervaring in finales van de grootste darttoernooien, en voor wie dit allemaal toch een beetje nieuw is. Cullen gooide de hele avond met het grootste gemak de triples, maar in die sudden death leg rommelde hij er op los en kwamen er tranentrekkende scores langs, met zelfs pijltjes in de drie. Zo kon Mighty Mike toch nog met 4-3 zegevieren en opgelucht ademhalen. In de kwartfinale van het WK Darts treft Van Gerwen Dave Chisnall of Dimitri van den Bergh.

Programma Darts woensdag 30 december

Middagsessie, vanaf 13:00 uur
Vincent van der Voort – Daryl Gurney
Stephen Bunting – Ryan Searle
Devon Petersen – Gary Anderson

Avondsessie, vanaf 19:00 uur
Dirk van Duijvenbode – Glen Durrant
Gerwyn Price – Mervyn King
Dave Chisnall – Dimitri Van den Bergh

Zie hier het volledige WK Darts programma en alle uitslagen.

Back To Top