Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts kwartfinales Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen

Loting WK darts: de tegenstanders van de Nederlanders en Belgen

Kwartfinales WK Darts 1 januari 2021 | Op Nieuwjaarsdag gunt het PDC World Darts Championship de resterende acht deelnemers geen pauze. Ze moeten meteen aan de bak om een plekje in de halve finale te bemachtigen. Dirk van Duijvenbode treft in de middag oud-wereldkampioen Gary Anderson en Michael van Gerwen stuit in de avondsessie op Dave Chisnall.

Kwartfinales WK Darts: Van Gerwen en Van Duijvenbode

Beide Nederlanders hadden in hun achtste finale, op 3-3 in sets en 2-2 in legs, een beslissende leg nodig om eindelijk met hun opponent af te rekenen. Mighty Mike profiteerde daarbij van een enorme inzinking van Joe Cullen, en deed zelf gewoon wat-ie moest doen, terwijl Dirk ‘Aubergenius’ van Duijvenbode flink opgejaagd werd door Glen Durrant. De drievoudig Lakeside-winnaar kreeg nog de kans om 100 uit te gooien, maar vond de triple 20 en daarna de triple 16 niet. Dirk maakte het klusje af in zeventien pijlen – in een volgende situatie als deze, zal het toch wat sneller moeten.

Gary Anderson – Dirk van Duijvenbode WK Darts 2021

Is de vorige week 50 jaar geworden Gary Anderson weer op het niveau van 2015 en 2016, toen hij twee titels na elkaar greep in het Londense Ally Pally? Sowieso waren de jaren 10 erg succesvol voor de Schot, want hij bereikte ook nog twee WK-finales en pakte in dat decennium in totaal vijf majors, de hoogste score na Michael van Gerwen en Phil Taylor.

Aan elkaar gewaagd

In zijn vorige partij, tegen Devon Petersen, was zijn scorend vermogen niet helemaal wat we van de Flying Scotsman gewend zijn, maar ging het uitgooien uitstekend (52 procent). Dirk van Duijvenbode redde zich tegen Durrant enkele malen uit de brand met een hoge uitgooi, waaronder een belangrijke van 170. Blijft dat ook lukken nu Aubergenius, alweer, de belangrijkste match van zijn leven gooit?

Michael van Gerwen - Dave Chisnall WK Darts 2021

Kwartfinale WK Michael van Gerwen – Dave Chisnall

De Dave Chisnall van woensdagavond, die Dimitri van den Berg versloeg met 4-2, een gemiddelde van 101,8 had, een finishpercentage van 50 procent en drie finishes van boven de 100 – die Dave Chisnall is zeer gevaarlijk en kan Van Gerwen verslaan.

Maar zo vaak ook zien we Chizzy wel makkelijk de triples raken, om vervolgens te prutsen op de dubbels. Wat dubbelpercentage betreft was de Engelsman het afgelopen jaar van alle WK darts deelnemers slechts de nummer 43. En hij staat niet bekend als een ‘big match player’.

Consistentie Mighty Mike gaat tellen

Wie dan wel? Mighty Mike natuurlijk, die weliswaar twee matchdarts tegen kreeg tegen Cullen, maar zeven sets lang nergens gevaarlijk wegzakte. En aangezien het in de kwartfinale van het WK Darts om best of 9 sets gaat (dus de eerste die vijf sets heeft) gaat die consistentie nu extra meetellen.

Voorspellingen Van Gerwen en Van Duijvenbode

Wedden op kwartfinales darten | Gary Anderson noteert bij de bookmakers 1.80 op winst en Dirk van Duijvenbode 2.02. Michael van Gerwen is favoriet met 1.20 en de odds voor Dave Chisnall zijn 4.50. We tippen dat er bij Mighty Mike tegen Chizzy minstens acht sets worden gespeeld, de ‘over 7,5 sets’ weddenschap noteert 2.30.

Programma kwartfinales vrijdag 1 januari

Middagsessie, 13:00 uur:
Krzysztof Ratajski – Stephen Bunting
Gary Anderson – Dirk van Duijvenbode

Avondsessie, 19:00 uur:
Gerwyn Price – Daryl Gurney
Michael van Gerwen – Dave Chisnall

Back To Top