Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Winnaar BDO WK Darts: Glen Durrant pakt derde Lakeside op rij

Lakeside 2019 Glen Durrant kampioen darts voorspellen bookmaker Getty

Glen Durrant is de nieuwe Lakeside-kampioen. Met zijn derde BDO-wereldtitel op rij heeft hij het aloude record een van ’s werelds beste darters Eric Bristow uit de jaren 1984-86 geëvenaard. Met zijn derde wereldtitel mag Durrant zich ook de vijfde darter noemen die de Lakeside minstens drie keer won.

Scott Waites speelt sterk Lakeside toernooi

In de finale van de Lakeside die gisterenavond werd gespeeld, versloeg Durrant zijn tegenstander Scott Waites met 7-3 in sets. Waites, die de Lakeside in 2013 en 2016 won, begon het toernooi niet als een van de grote favorieten. Een beetje tegen de verwachtingen in, speelde hij een goed en sterk toernooi.

De verwachting was dan ook dat de Lakeside finale een mooie maar heftige strijd tussen twee Lakeside-giganten zou worden. In de eerste sets klopte dat ook helemaal, en wonnen beide mannen hun eigen sets. Waites won vervolgens de vijfde set tegen de gooi in en nam met 3-2 in sets afstand van Durrant. Die herstelde zich meteen en schakelde over naar een aanvallender soort spel. Dat leverde hem geen windeieren op, want hij won de vijf volgende sets en dat was genoeg om de hoofdprijs van £100.000 op te eisen.

Glen Durrant dolblij met titel

Glen Durrant was ontzettend blij met zijn 7-3 overwinning. Tegen Eurosport zei hij over zijn derde, achtereenvolgende Lakeside zege: “Het betekent zoveel voor me. Om dat te doen tegen een Lakeside-legende, is de kers op de taart!”

“Gedurende vier of vijf sets was hij [Waites] een veel betere speler,” zei Durrant. “Ik had een beetje geluk dat ik terug kwam naar 3-3. Maar het was belangrijk om hem te breken. Bij 5-3 voelde ik me veel zelfverzekerder”.
Over zijn tegenstander was hij ook vol lof. “De man is een gigant, de ultieme als het om de Lakeside gaat. Ik ben zo gelukkig! Ik denk niet dat ik ooit een beter gevoel heb gehad in darts,” aldus Durrant.

Daarom is hij darts kampioen …

Waites baalde natuurlijk van zijn verlies en vooral van zijn eigen spel. Hij moest het doen zonder derde wereldtitel en kreeg een cheque van £35.000 mee naar huis. “Ik ben ontdaan over mijn verlies,” zei Waites na afloop. Glen gaf me na de pauze niet veel kansen”, zei Waites. “Mijn darts liepen niet lekker, die van Glen wel. Daarom is hij kampioen en ik niet”.

Back To Top