Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Straf Gerwyn Price voor gedrag tijdens Grand Slam of Darts

Gerwyn Price - Jamie Lewis WK Darts 2021

Gerwyn Price heeft flinke boetes gekregen voor zijn gedrag tijdens de afgelopen Grand Slam of Darts. The Iceman kreeg het in de kwartfinale en finale aan de stok met Simon Whitlock en Gary Anderson. Behalve de boete die de Darts Regulation Authority oplegde heeft Price ook een voorwaardelijke schorsing aan zijn broek gekregen.

Gedrag Gerwyn Price Grand Slam of Darts

11 januari jl. vond de hoorzitting voor de DRA Disciplinary Committee plaats naar aanleiding van de akkefietjes tijdens de Grand Slam of Darts 2018. Het comité acht het gedrag van Gerwyn Price in twee wedstrijden van dat toernooi in strijd met de reglementen. Bovendien wordt Price op de vingers getikt voor de ongepaste posts op sociale media.

Ook Gary Anderson heeft in strijd met de reglementen gehandeld door Price een duw te geven.

Agressieve houding schaadt dartssport

Gerwyn Price wordt kwalijk genomen dat hij de dartssport in diskrediet heeft gebracht door zijn gedragingen in de wedstrijden tegen Whitlock en Anderson. In de bewuste matches ging de darter uit Wales over de schreef met zijn overagressieve houding / gedrag. De tuchtcommissie van de DRA is van mening dat de cynische acties van Price een poging waren om de tegenstander uit balans te brengen om daar zodoende van te kunnen profiteren.

De ongeregeldheden in de kwartfinale en finale van het Grand Slam of Darts waren live op televisie te zien en zorgden voor veel klachten vanuit het publiek.

Ook in oktober 2017 kwam Price al eens in opspraak vanwege een vergelijkbare kwestie. Bovendien is hij al eens eerder gewaarschuwd en beboet voor ongepaste berichten op sociale media.

Straf Gerwyn Price – de boetes

Voor het in diskrediet brengen van de dartssport en zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts kwartfinale tegen Simon Whitlock krijgt The Iceman een boete van 8.000 pond. En voor hetzelfde voorval in de finale tegen Gary Anderson krijgt bij nog eens een boete van 12.000 pond. Voor zijn uitlatingen op sociale media bedraagt de boete 1.500 pond.

Bovenop de geldboetes krijgt Price ook nog een voorwaardelijke straf. Wordt Price tussen nu en 11 juli 2019 nog eens schuldig bevonden van het overtreden van de DRA regels dan wordt hij voor drie maanden geschorst. Zijn deelname aan de Premier League of Darts is dus vooralsnog niet in gevaar.

Waarschuwing Gary Anderson

Ook Gary Anderson, tweevoudig winnaar van het World Darts Championship, is op het matje geroepen. De Schot komt eraf met een waarschuwing. Anderson duwde Price weliswaar, maar werd volgens het comité in de wedstrijd danig geprovoceerd. Bovendien was de duw duidelijk onagressief.

Gerwyn Price en Gary Anderson hebben 14 dagen de tijd om tegen de opgelegde straf bezwaar te maken.

Back To Top