Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

The Masters 2019: Anderson haakt af, Van Gerwen zet in op 5de titel

Voorspellingen bookmakers: Nooit was de Premier League Darts zo spannend | Getty

Een maand na het winnen van het WK Darts, begint Michael van Gerwen aan The Masters met als doel een vijfde titel op rij te winnen. Vanavond speelt hij zijn eerste partij tegen Jonny Clayton.

Veld The Masters 2019 sterker dan ooit

De Masters is het eerste grote dartstoernooi op de dartskalender van de PDC na het WK Darts. Er doen zestien darters aan mee, waaronder Michael van Gerwen die de enige Nederlander is temidden van de top van de PDC. Vanavond worden de eerste vier partijen uit de eerste ronde gespeeld en morgen de andere vier. Op zondag volgen de kwartfinales, halve finales en aansluitend de Masters finale. Het veld is sterker dan ooit en voor Van Gerwen wordt het een enorme uitdaging om de titel en hoofdprijs van £60.000 op zijn naam te schrijven.

Concurrentie Michael van Gerwen

Het Masters toernooi wordt gehouden in Milton Keynes en de spelopzet is een beetje anders dan anders want er wordt in lang formaat gespeeld: Best-of-19 en Best-of-21. Daarmee zijn spelers als Michael van Gerwen, Peter Wright, James Wade, Dave Chisnall en Simon Whitlock in hun voordeel: Niet alleen hebben ze de meeste ervaring met het lange formaat, ook doen ze het goed.

Over Wright kun je zeggen dat hij de eerste wedstrijden op dit soort toernooien goed doorkomt en naar het einde toe wat inzakt, terwijl het bij Wade heel erg afhangt of hij een piekmoment beleeft.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Mensur Suljovic goed in lang format

Relatieve nieuwkomers als Jonny Clayton en Rob Cross hebben het nadeel dat ze erg weinig ervaring hebben met zulke lange dartswedstrijden. Michael van Gerwen is de absolute alleenheerser in het lange formaat: hij heeft meer van dit soort wedstrijden van de lange adem gespeeld dan de rest van de top-tien bij elkaar.

De enige relatieve nieuwkomer die goed overweg kan met Best-of-19 en Best-of-21, is de Oostenrijkse knuffelbeer Mensur Suljovic. Na Van Gerwen noeert hij de meeste overwinningen in dit format – maar de Meester zelf heeft hij nog niet kunnen verslaan.

Stephen Bunting vervangt Anderson

Gary Anderson heeft zich afgemeld vanwege rugklachten. Hij wordt vervangen door Stephen Bunting, die op grond van zijn plaats in de PDC Order of Merit de eerste is die daarvoor in aanmerking komt.

Masters 2019 darten Stephen Bunting | GettyVoor Bunting, die momenteel zeventiende staat, had dit een mooie kans geweest om zich verder op te werken op PDC-ladder en zich voor nog meer grote dartstoernooien te plaatsen – maar helaas voor hem telt het prijzengeld van dit toernooi niet mee voor de Order of Merit.

Kansen bij bookmakers

Bunting heeft al wel jaren geleden laten zien dat hij een lange wedstrijd tot een goed einde kan brengen: in 2014 won hij op Lakeside de BDO-wereldtitel. In zijn eerste wedstrijd treft hij Welshman Darren Webster, een tegenstander die ongeveer net zo goed uit de voeten kan met lange matches als hijzelf. De bookmakers schatten hun kansen dan ook gelijk is met een notering van 1.90 voor beide – en dat geldt ook voor Daryl Gurney en Dave Chisnall.

Michael van Gerwen dik favoriet

Michael van Gerwen speelt in de laatste wedstrijd van vanavond tegen Jonny Clayton, de huidige nummer zestien van de PDC Order of Merit. Clayton heeft weinig ervaring met het ‘long format’. Niet vreemd dat bookmaker Mr Green 9.00 voor de debutant noteert en slechts 1.06 x je inleg uitkeert bij een zege voor Mighty Mike. Check wedden op darten wat de odds voor de titel zijn.

Inzetten op Suljovic

Mensur Suljovic – Simon Whitlock wordt een spannende partij: Beide mannen spelen goed in dit type wedstrijd, maar de Oostenrijker heeft in de korte tijd dat hij zich aan de top bevindt een veel betere track-record opgebouwd. Suljovic is dan ook favoriet met 1.45 tegenover de 2.75 voor Whitlock. Voor de meeste 180’s vanavond, noteert Suljovic 9.00.

Programma Masters 2019

Vrijdag 1 februari (vanaf 20:00 uur)
Daryl Gurney v Dave Chisnall
Mensur Suljovic v Simon Whitlock
Stephen Bunting v Darren Webster
Michael van Gerwen v Jonny Clayton

Zaterdag 2 februari (vanaf 20:00 uur)
Gerwyn Price v James Wade
Rob Cross v Joe Cullen
Michael Smith v Ian White
Peter Wright v Adrian Lewis

Zondag 3 februari
Middagsessie (vanaf 14.00 uur)
Kwartfinales

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
Halve finales en finale

Back To Top