Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Halve finales WK Darts 2021 zonder Michael van Gerwen

Halve finales WK Darts 2021 zonder Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is op het WK Darts 2021 uitgeschakeld door een ontketende Dave Chisnall, die de wedstrijd van zijn leven speelde. Het werd een whitewash: 5-0 voor Chizzy, die 14 maal een 180 gooide en het fantastische gemiddelde van 107,3 bereikte.

Dave Chisnall verslaat Michael van Gerwen op WK Darts

Eerlijk is eerlijk: ook de Mighty Mike van de drie voorafgaande ronden op het speelschema WK Darts had een hele, hele zware kluif aan deze Chisnall gehad. Al zullen we nooit weten of de man die nog nooit een major won, ook dan met de druk om had kunnen gaan. Maar het ontbrak bij de Brabander in te veel legs aan triples en hij wist geen enkele leg te pakken in vier beurten (dus in twaalf pijlen of minder) – wat tegen deze Chizzy broodnodig was. De Engelsman won 7 leges met twaalf of minder pijltjes.

Halve finales WK Darts 2021

Het PDC World Darts Championship 2021 gaat vanavond verder met om 19:15 uur Stephen Bunting, een voormalige wereldkampioen bij de inmiddels opgeheven andere bond BDO, tegen Gerwyn Price. Als Price de wereldtitel grijpt, zal hij ook de koppositie op de PDC Order of Merit Darts overnemen – dan komt aan Van Gerwens zevenjarige heerschappij op die lijst een einde. Om 20:45 begint de andere halve finale: Dave Chisnall tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Gerwyn Price titelfavoriet bookmakers

Price is nu bij de bookmakers de titelfavoriet en staat op 2.50. Puur op basis van wat hij in de kwartfinale liet zien is Dave Chisnall natuurlijk de topkandidaat, maar Gerwyn Price zal, in de ogen van de bookies, profiteren van zijn loting, want hij speelt nu tegen Stephen Bunting.

Gerwyn Price WK Darts 2021 favoriet bookmakers

Stephen Bunting opvallend zelfverzekerd

“The Bullet” heeft sinds hij zes jaar terug van de BDO overstapte naar de PDC geen vervolg kunnen geven aan zijn veelbelovende begin bij de grotere en rijkere dartsbond. Meestal is hij in interviews en op het podium een vrij ingetogen gentleman, maar voor de verandering toonde hij zich rondom zijn match tegen Kryzstof Ratajski opvallend zelfverzekerd en uitgesproken. Alsof-ie zich al voorbereidt op de intimidaties en het gebrul van Price.

Gary Anderson solide, maar te verslaan

Anderson was verantwoordelijk voor de exit van Dirk van Duijvenbode, die net als Van Gerwen en offday had, maar waar de Vlijmenaar nog redelijk kalm oogde, was ‘Aubergenius’ zichtbaar aan het worstelen met zichzelf. Helaas, dat wel, want Anderson speelde weliswaar solide, maar was wel te verslaan; de Schot wierp bijvoorbeeld ‘maar’ twee legs uit in vier beurten.

Wedden op halve finales WK darten | We tippen heel opportunistisch dat Chisnall de titel wint, op 3.25. Maar keer vooral morgen terug voor onze voorbeschouwing op de finale.

19:15 Stephen Bunting – Gerwyn Price
20:45 Dave Chisnall – Gary Anderson

Back To Top