Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Pittige WK Darts 2021 finale Gerwyn Price – Gary Anderson

Players Championship Finals 2021

Het wereldkampioenschap darts 2021 wordt zondag vanaf 20:15 uur afgesloten met de finale Gerwyn Price – Gary Anderson. De Welshman, die voor het eerst de eindstrijd van ‘s werelds grootste dartstoernooi heeft bereikt, neemt het op tegen de tweevoudig wereldkampioen darten (2015 en 2016). Als Price de titel omhoog mag tillen, zal hij vanaf maandag ook de wereldranglijst PDC Order of Merit aanvoeren. Michael van Gerwen voert die ranking sinds begin 2014 non-stop aan.

Speelschema WK ** Wedden op Darten

WK Darts 2021 finale Gerwyn Price – Gary Anderson

Price had in zijn halve finale tegen Stephen Bunting zoals gebruikelijk zijn wiebelige momentjes, waarin hij behoorlijk wat pijltjes op de dubbel achter elkaar miste, maar de voormalige rubgyspeler trapte ook vaak genoeg het gaspedaal in om ‘the Bullet’ groggy te maken. Die acceleraties van Price doen denken aan Van Gerwen in zijn allerbeste jaren. Hij rondde zes legs in vier beurten af, terwijl dat Bunting maar driemaal lukte.

Scorend vermogen

Het scorend vermogen van een darter kun je in beeld brengen door alleen te kijken naar de eerste negen pijltjes die hij per leg gooit. In die eerste drie beurten hoeft hij zich nog niet te bekommeren om uitgooien en dubbels. Price had een first nine darts average van 109, maar Gary ‘the Flying Scotsman’ Anderson deed daar tegen Dave Chisnall een schepje bovenop: 111,7. Maar de Schot had niet zijn beste avond wat betreft finishen en zo kwam het dat hij maar twee legs in vier beurten won, eentje minder nog dan Chizzy.

Gary Anderson
Anderson in 2016

Price en Anderson geen grote vrienden

Wat Anderson uit de brand hielp is dat hij van set tot set veel minder schommelde dan Chisnall, die voorafgaand aan de halve finale, ook wel zal hebben geweten dat hij nooit meer zo’n briljante pot zal gooien als in de kwartfinale tegen Van Gerwen. Dat zorgde wellicht voor een bepaalde berusting.

Daar zal in de eindstrijd bij beide kemphanen geen sprake zijn. Price en Anderson zijn op zijn zachtst gezegd geen grote vrienden. Anderson is niet zo gediend van het vele schreeuwen en demonstratieve juichen van Price, die graag met gebalde vuisten oerkreten slaakt. Tijdens de Grand Slam of Darts 2018 deelde de Schot zelfs een duwtje uit aan the Iceman.

Voorspelling WK Darts finale 2021

Wedden op finale Price – Anderson | Price won vijf van de zeven vorige onderlinge duels, inclusief de twee ontmoetingen in de Premier League Darts van 2020. De Welshe pijlengooier was de beste en succesvolste darter van 2020 en behoort nu een jaartje of twee, drie tot de beste darters. Price staat bij de bookmakers genoteerd op 1.77 en Gary Anderson op 2.05. Die 1.77 is wat ons betreft hoog en aantrekkelijk genoeg. ‘Over 10,5 sets’ noteert maar 1.44, maar klinkt ook prima, of je moet denken dat iemand met 7-3 of een nog betere score gaat winnen.

Back To Top