Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Derde ronde WK Darts met Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena

Derde ronde WK Darts met Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena

Het PDC wereldkampioenschap darts 2021 gaat na drie dagen rust verder met zes partijen in de derde ronde. Twee Nederlanders betreden vandaag het Alexandra Palace te Londen. Dimitri Van den Bergh – Jermaine Wattimena besluit de middagsessie en Michael van Gerwen – Ricky Evans sluit de avondsessie af.

WK Darts Michael van Gerwen – Ricky Evans

Michael van Gerwen was vorige week zaterdag ijzersterk tegen Ryan Murray en de Brabantse drievoudig wereldkampioen darts zal niet wakker liggen van dat verloren setje (3-1), want zijn Schotse opponent gooide nu eenmaal sterk genoeg om zich niet weg te laten blazen. Nu komt Mighty Mike Engelsman Ricky Evans tegen, als 32e geplaatst in Ally Pally. Een bekend gezicht: ook vorig jaar trof hij Rapid Ricky op het WK Darts. Het werd, toen ook in de derde ronde, 4-0 voor Van Gerwen.

Rapid Ricky

Zoals zijn bijnaam al aangeeft is Evans een snelle gooier. Hij zit niet eerst aan zijn kin te wrijven of de flights van zijn pijlen goed te leggen voordat hij het bord aanvalt, het gaat bij hem van pam-pam-pam. En dat is wat Van Gerwen, zoals de meeste darters, het meest bevalt, want hij wil gewoon in een snel ritme de legs afwerken, zonder tussendoor al te veel na te hoeven denken of gemiste kansen te hoeven betreuren.

Evans weet wat hem te wachten staat: “Toen ik voor het eerst uitkwam voor het Engelse jeugdteam, speelde ik tegen hem zestien jaar geleden. Nu sta ik voor de grootste uitdaging van allemaal.”

Voorspelling Michael van Gerwen – Ricky Evans

Wedden op darten vandaag | Michael van Gerwen noteert bij de bookmakers 1.05 voor een overwinning en Ricky Evans 10.00. We tippen 4-1 in sets voor Van Gerwen @2.80.

Peter Wright en Gerwyn Price nog niet op gang

Meer dan ooit is het WK Darts van de bond PDC het allergrootste dartstoernooi op aarde. Tot en met vorig jaar was er nog een wereldkampioenschap van de bond BDO, maar die ligt op zijn gat en keert vermoedelijk nooit meer terug. In de eerste en tweede ronde lieten enkele spelers een imposant niveau zien, zoals Dimitri Van den Bergh, Simon Whitlock en Kim Huybrechts, terwijl titelfavorieten als Peter Wright en met name Gerwyn Price nog op gang moeten komen.

Programma WK Darts zondag 27 december 2020

Derde ronde, vanaf 13.00 uur:
Krzysztof Ratajski (Pol, 15) -S imon Whitlock (Aus, 18)
Kim Huybrechts (Bel) – Ryan Searle (Eng)
Dimitri Van den Bergh (Bel, 9) – Jermaine Wattimena (24)

Derde ronde, vanaf 19.00 uur:
Joe Cullen (Eng, 16) – Jonny Clayton (Wal, 17)
Peter Wright (Sch, 2) – Gabriel Clemens (Dui, 31)
Michael van Gerwen (1) – Ricky Evans (Eng, 32)

Zie hier het volledige WK Darts programma en alle uitslagen.

Back To Top