Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Tweede ronde WK Darts Jermaine Wattimena – Nick Kenny

Tweede ronde WK Darts Jermaine Wattimena - Nick Kenny

Vandaag worden de laatste acht tweede ronde wedstrijden op het WK Darts 2021 gespeeld. In het Londense Alexandra Palace, waarin geen publiek wordt toegelaten en ook, naast de tv-ploegen, amper journalisten present zijn, komt één Nederlander opdraven. Jermaine Wattimena speelt rond 20:00 uur tegen Nick Kenny.

WK Darts Jermaine Wattimena – Nick Kenny

De 32-jarige Jermaine Wattimena is voor de zevende keer op rij present bij het belangrijkste darttoernooi van de wereld en da’s natuurlijk een mooie reeks. Nu is het tijd dat hij ook binnen het toernooi zelf een reeks zeges neerzet, want tot nu toe won hij, bij de zes vorige optredens, maar twee potjes. Pech met de loting speelt ook een rol, want op het WK Darts van drie jaar geleden moest hij in zijn tweede partij aantreden tegen Gary Anderson en twee jaar terug kwam hij meteen Luke Humphries tegen.

Derde ronde WK Darts zit erin

Is Nick Kenny dan wel een gunstige springplank op weg naar de derde gewonnen WK-partij ooit van The Machine Gun? Ogenschijnlijk wel, want de Nederlander heeft van alle deelnemers het 29e beste gemiddelde van het afgelopen jaar en de Ier slechts het 71e. Ook staat Kenny rond plek 70 als het gaat om het winnen van legs binnen 12, 15 of 18 darts. Wattimena bivakkeert in die categorieën rond plek 30.

Wattimena vandaag favoriet tegen Kenny

Kenny versloeg in de eerste ronde al een andere Nederlander, Derk Telnekes, met 3-2. Zijn setgemiddelde werd toen allengs beter, van 86 in de eerste tot 98 in de slotset. En als hij een lage finish had, van 40 of minder, dan wist hij dat klusje in negen van de tien betreffende beurten te klaren. Wordt dit qua scorend vermogen een gelijkopgaande strijd, dan is Kenny met zulke finishes gevaarlijk, dus Wattimena zal met flink wat trebles in zijn beurten de Ier van zich af moeten houden.

Jermaine Wattimena staat bij de bookies genoteerd op 1.36 voor de winst en Nick Kenny op 3.20. We tippen dat er minstens vier sets gespeeld worden @1.40.

Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert derde ronde

Dinsdag werd het PDC World Darts Championship beroofd van twee voormalig WK Darts winnaars. Een daarvan was Adrian Lewis die zich liet verrassen door de Amerikaan Daniel Baggish. Danny Noppert had een totale off-day en had geluk dat zijn tegenstander, Cameron Carolissen, op beslissende momenten totaal blokkeerde. Noppie won met 3-2, maar in legs was het gewoon gelijk, 9-9, en zijn gemiddelde van 80 biedt weinig hoop voor het vervolg van het WK Darts.

Rob Cross uitgeschakeld door Van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode speelde wel een enorm puike match en schakelde ex wereldkampioen Rob Cross uit: 3-2 in sets, met een broodnodige checkout in de slotleg van 99, toen Cross op twaalf stond. In de derde ronde treft hij Adam Hunt. Bij de bookmakers is Aubergenius de grote favoriet. Voor het wedden op darten noteert de Nederlander 1.30 voor de winst, Hunt krijgt een quotering van 3.55 mee.

Programma WK Darts woensdag 23 december

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Ricky Evans v Mickey Mansell (R2)
Gary Anderson v Madars Razma (R2)
Stephen Bunting v Andy Boulton (R2)
Mensur Suljovic v Matthew Edgar (R2)

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Dave Chisnall v Keegan Brown (R2)
Jermaine Wattimena v Nick Kenny (R2)
Nathan Aspinall v Scott Waites (R2)
Michael Smith v Jason Lowe (R2)

Back To Top